Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ο (Γερμανικός) σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα

Δεν είναι κακό να έχει ο καθένας τις απόψεις του. Κακό γίνεται όταν πας να τις επιβάλεις. Κακό είναι όταν μεθοδεύεις και πληρώνεις για να αποδείξεις ότι αυτό που θες να επιβάλεις είναι «σωστό». Ακόμα και εάν είναι «σωστό», χάνεις κάθε αξιοπιστία όταν γίνεις τσακωτός να έχεις μαγειρέψει το αποτέλεσμα. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Και όταν ο σκοπός είναι πλουτισμός σε βάρος τρίτων, το πράγμα γίνεται σοβαρό.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Πράσινη Ενέργεια, όπως μας την σερβίρουν από το 2000 και μετά είναι Γερμανική επινόηση. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι απάτη, και δεν έχει καμία σχέση ούτε με Ενέργεια, ούτε με το Περιβάλλον.

Είχα αμφιβολίες για το πώς μας προέκυψε η Ανθρωπογενής Κλιματική, αλλά και αυτό ξεκαθαρίζει:


Στην προηγούμενη ανάρτηση ανέφερα ένα άρθρο του Weekly Standard. Ο συγγραφέας του άρθρου, John Rosenthal, έγραψε άλλο ένα άρθρο στο Hoover Institution, του Πανεπιστημίου Stanford. 9/9/2014: Χα! Το κατέβασαν... Αλλά υπάρχει εδώ:  http://scienceandpublicpolicy.org/images/stories/papers/reprint/the_eu_connection_in_climate_research.pdf

Τα δύο αυτά άρθρα τεκμηριώνουν ότι το Φαινόμενο του Θερμο-κηπίου από θεωρία του Σουηδού Bert Bolin περί το 1985, έγινε δημοσίευμα της German Physics Society και πρωτοσέλιδο του Spiegel 1986, Κοινοβουλευτική Επιτροπή με ειλημμένη απόφαση το 1987, πρόταση με λεπτομερές σχέδιο δράσης στην Bundestag το 1990, που αποτέλεσε και οργανωτικό περιεχόμενο της Διάσκεψης στο Ρίο το 1992. Το βιβλίο του Al Gore εμφανίστηκε λίγο πριν την διάσκεψη. Το πρωτοσέλιδο του Spiegel είναι από το άρθρο του Γερμανού μετεωρολόγου Dr. Wolfgang Thüne. Και ο Thüne πιστεύει ότι ο Ήλιος καθορίζει το κλίμα, και όχι το CO2.

Το σχέδιο δράσης έγινε συζητήσεις για το Κυότο μεταξύ 1995 και 1997. Οι ΗΠΑ έμειναν εκτός Κυότο, και καλά έκαναν (λέει ο συγγραφέας) αφού όλη η συμφωνία του Κυότο αφορούσε βασικά την μείωση των εκπομπών των ΗΠΑ (και , λιγότερο, της Ιαπωνίας).


Η χαριτωμένη λεπτομέρεια του Κυότο είναι ότι η Γερμανία βασικά ζήτησε το σημείο αναφοράς να αρχίζει αναδρομικά, το 1990, όταν επανενώθηκε με την Ανατολική Γερμανία. Πηγαίνοντας το σημείο αναφοράς του Κυότο στο 1990, η Γερμανία πέτυχε τις μειώσεις που προέκυπταν βασικά από το κλείσιμο των Ανατολικογερμανικών εργοστασίων και από υποκατάσταση κάρβουνου με πετρέλαιο και αέριο. Τότε, φάνηκε να ωφελήθηκαν και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, έναντι των ΗΠΑ. Η Ελλάδα φάνηκε να μπορεί να αυξήσει τις εκπομπές της κατά 25%.

Από το 1990, η ΕΕ, ενώ δεν χρειάζεται βάσει του Κυότο να κάνει σοβαρές μειώσεις, είναι υπέρμαχος της Κλιματικής Αλλαγής, με κύριο αποδέκτη της πίεσης τις ΗΠΑ. Η ΕΕ χρηματοδότησε με πάνω από €300 εκατομμύρια ερευνητικά ιδρύματα και ΜΚΟ για να τεκμηριώσουν και να διαφημίσουν την Κλιματική Αλλαγή. Συχνά, σχολιαστές και δημοσιογράφοι χρεώνουν τον Al Gore και τον Soros για την Κλιματολογία. Ο Gore και ο Soros είναι απλοί κομπάρσοι, άντε με ποσοστά.

Δεν υπάρχει άτομο, όσο ισχυρό και όσο πλούσιο και αν είναι που να έχει την δύναμη να κάνει το Κλίμα γεωπολιτικό θέμα. Ούτε άτομο να χρηματοδοτήσει και να ενθαρρύνει τις προκατειλημμένες ή απλά φαύλες μελέτες των γνωστών κλιματολόγων. Όλα αυτά χρηματοδοτήθηκαν από τις DGXII, GDXI, FP5, FP6, FP7, LIFE ENRICH, κοκ. Όλες τις κλιματολογικές μελέτες, από τους πάγους των Πόλων και των Ιμαλάϊων μέχρι τα χιόνια του Κιλιμαντζάρο, τα μαγειρέματα στην East Anglia, WWF, όλα. 100άδες εκατομμύρια ευρώ. Το πώς ενθαρρύνεις ή μεθοδεύεις προαποφασισμένα αποτελέσματα, νομίζω το έχουμε εμπεδώσει.

Decided in Germany, funded by Germany, administered by the EU, benefitting Germany. Νομίζω είναι σαφές.

Σαν κουτσομπολιό, ίσως ενδεικτικό των προσόντων για την Προστασία της Γης, από το 1987 έως το 1990 Πρόεδρος της Επιτροπής Μελέτης για τα Προληπτικά Μέτρα για την Προστασία της Γης και της Ατμόσφαιρας ήταν κάποιος Bernd Schmidbauer. Στις αρχές του 1991 ξεκίνησε σαν υφυπουργός Περιβάλλοντος την Κυβέρνηση Κολ, και τον Δεκέμβριο του 1991 ανέλαβε την Γερμανική ΚΥΠ(!) (και πήρε και το παρατσούκλι πράκτωρ 008. Η φωτό του είναι από εδώ).

Επίσης στο κουτσομπολιό θα έπρεπε να είναι και ο ρόλος του κόμματος των Πρασίνων στην Γερμανία. Ιδρύθηκε το 1980. Δήλωνε αντιπυρηνικό και φιλειρηνικό. Εμένα αυτό μου θυμίζει αντιαμερικανικές, αντι-Τσερνομπυλικές ή απλά …Σοβιετικές καταβολές (αλλά δεν υποτιμώ τους Γερμανούς και σε …«Σοβιετογεννέσεις»). Το κόμμα των Πρασίνων στήριξε την Γερμανική Κυβέρνηση στις θέσεις της για την επέμβαση στο Αφγανιστάν. Όπως μου είπε κάποιος, «βαθύ Γερμανικό κράτος με πράσινο μανδύα»

Τον ρόλο της Γερμανίας πριν το 1990 και της Γερμανίας στην ΕΕ, μετά το 1990, τον βλέπω. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί χρηματοδότησαν η Θάτσερ και ο Bush (μπαμπάς) κλιματολογικά προγράμματα. Για την Θάτσερ, υπάρχει λογική εξήγηση εδώ. Ο Major διέκοψε τα λεφτά όταν ανέλαβε και η ίδια έχει αποκηρύξει την κλιματοκαταστροφολογία. Για τον Βush, δεν ξέρω ούτε το έχω ψάξει. Αλλά, λογικά, από το «να μην χάσουν κάποιο τρένο, έως να πιέσουν την Κίνα ή την Ινδία, ή απλά για να έχουν κάτι να κάνουν τα supercomputers που μέχρι τότε έκαναν προσομοιώσεις θερμοπυρηνικών εκρήξεων. Ξέρω ότι πολλοί από τους στρατιωτικούς δορυφόρους της δεκαετίας του ’80 έφυγαν προς τον ουρανό με τον χαρακτηρισμό του «κλιματολογικού» ή «γεωπαρατηρητικού». Υποτιμούμε τι κόλπα έκανε ο Ψυχρός Πόλεμος. Και πόσο το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου είναι μέρος της συνέχισης του Ψυχρού Πολέμου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά ενδιαφέρον αρχαίε αλλά μην περιμένεις τα Ελληνικά ΜΜΕ να πούνε τέτοια πράγματα.