Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πρόσκληση σε Γερμανούς επενδυτές


9 σχόλια:

spiral architect είπε...

Και καλά η (ηλεκτρική) ενέργεια. Το νερό, που θα το πούμε νεράκι?

Αυτή η γενιά έχει γεννηθεί σε μια εποχή όπου η συντριπτική πλειοψηφία των "τετραγώνων της μονόπολυς" ανήκει πλέον σε μια χούφτες ολιγάρχες.

Έτσι, η νέα γενιά μπαίνει στο "παιχνίδι" με μηδαμινές πιθανότητες επιτυχίας (διότι όλα τα τετράγωνα έχουν ήδη αγοραστεί - και άρα όποιος μπαίνει από εδώ και πέρα στο παιχνίδι για να παίξει, "θα φάει τα μούτρα του", διότι απλούστατα...δεν υπάρχουν διαθέσιμα τετράγωνα. Ή μάλλον υπάρχουν, ή μπορούν να δημιουργηθούν, αλλά είναι λίγα και απλά "αποτελούν την εξαίρεση του επιβεβαιώνει τον κανόνα" (πχ ο δημιουργός του Facebook ξεκίνησε χωρίς τίποτα, και τώρα είναι εκατομμυριούχος διότι δημιούργησε ένα καινούργιο -και σημαντικό- τετράγωνο στη μονόπολυ)).

Ο κανόνας όμως παραμένει, και είναι ο εξής: Σε όλους τους τομείς σχηματίζονται ολιγοπώλια-μονοπώλια, τα οποία γίνονται ολοένα και πιο ισχυρά, και ελέγχουν ολοένα και περισσότερα τις ζωές των ανθρώπων. Πλέον, ακόμα και το νερό...


ΕΥΑΘ- ΕΥΔΑΠ: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες πώλησης
Προσκλήσεις προς πιθανούς νομικούς συμβούλους για να αναλάβουν ρόλο στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αναζητούνται δικηγορικές εταιρίες και δικηγορικά γραφεία.

Η Επιτροπή Ανάθεσης, η οποία θα συσταθεί για το σκοπό αυτό, θα παραλάβει και αξιολογήσει τις εγκύρως υποβληθείσες προσφορές. Οι προσφορές θα πρέπει να έχουν υποβληθεί το αργότερο μέχρι και την 12η Οκτωβρίου 2011, ώρα 14:00.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αναζητά να πουλήσει το 27% της στην ΕΥΔΑΠ, από το 61% που κατέχει σήμερα, και το 40% της ΕΥΑΘ, της οποίας κατέχει το 74%.


(από το μπλογκ ciaoant1:
http://ciaoant1.blogspot.com/2011/10/blog-post_06.html)

Γι' αυτό πριν λίγο καιρό κάποιοι μαγκίτες από τη γαλλική Suez, (αφού τους έδιωξαν από το Île de la Cité) ήλθαν εδώ λέγοντας: "γιατί το μπουκαλάκι το νερό να κοστίζει 50 λεπτά και το κυβικό να κοστίζει περίπου το ίδιο?

Έρχονται καταστάσεις Χιλής, όπου ο πόρος του νερού ανήκει στη Suez, χωρίς να μπορείς να συλλέξεις, έστω το βρόχινο νερό.

http://tinyurl.com/3e3k555

Καλά γαμήσια σύντροφοι!

spiral architect είπε...

Ρε πούστη μου, όλους μας, μας περιμένουν δυο μέτρα γης!

http://www.apple.com/stevejobs/

Tι σκατά τους έχει πιάσει και επιτίθενται εναντίον της ανθρωπότητας?

Τι σκατά υστεροφημία θέλουν να αφήσουν?

Όλοι, μα όλοι τους!

archaeopteryx είπε...

εγώ το λέω ότι η εξέλιξη του νεοσοσιαλισμού είναι ο νεοφεουδαρχισμός. Το νερό το ζητάνε για αξιοποίηση οι Γάλλοι από το 1999. Τότε είχε πρόβλημα το λεκανοπέδιο με διαρροες (κυριολεκτικές) και οφειλες και εκκρεμότητες ΟΤΑ.

Από την δικιά μου σκοπιά, καταργούνται οι έννοιες του debt και equity και πάμε σε utility annuities. Πολλαπλοί φόροι, μερικοί πιο ανελαστικοί από την μέχρι τούδε φορολογία (που στοκάτω κάτω ο φτωχός δεν πλήρωνε). Η Πράσινη Ανάπτυξη είναι εκδοχή του τελευταίου. ΔΕΝ επενδύει ο Γερμανός. Ανταλλάσει χρέος (και δη επισφαλές) με λογαριασμούς ρεύματος (αν του περάσει). Και με τα έξοδα εγκατάσασης ή "επένδυσης" δικά μας.

Όσοι πήραν γεύση "ελευθερίας" είτε αριστερής είτε φιλελεύθερης, θαμετακομίσουν σατο Τέξας ή στην Μόσχα. Η Ευρώπη αρχίζει και βρωμάει, φίλε spiral.

archaeopteryx είπε...

Ειδικά η Suez... πρόκειται για λεχρίτες που σε κάνει να προτιμάς τον ...Ρεσλερ. Τουλάχιστον αυτός είναι ...ειλικρινής.

spiral architect είπε...

Η "έξωση" της Souez και της Veolia από το Παρίσι:

http://tinyurl.com/43bte8z
(βάλε και τον γούγλη της μετάφρασης, αν δεν ξέρεις γαλλικά)

Το νερό, η τροφή και η ενέργεια είναι αγαθά!

Ανώνυμος είπε...

Spiral,

Στο αγγλοσαξωνικό δίκαιο η λέξη "αγαθό" και "προϊόν" είναι ταυτόσημες, πχ "goods" (όπως στο "sale of goods") και "products".

Στο θέμα του νερού οι οικολόγοι μας, που έχουν "μελετήσει" την συλλογή βρόχινου νερού στις Κυκλάδες και την βρίσκουν σούπερ, πως θα αντιδράσουν;

Kaymakchala

Ανώνυμος είπε...

Spiral,

Για τα τετράγωνα που λές πιο πάνω, μην απελπίζεσαι. Οι μεγαλοκαρχαρίες είναι μεν αδηφάγοι και καταλαμβάνουν τα υπάρχονται τετράγωνα, αλλά είναι και στείρα μυαλά, δεν γεννούν ιδέες (νεά τετράγωνα). Η κάθε γενιά έχει την δική της δημιουργικότητα.

Αν κάτι λείπει αυτό είναι, η δημιουργικότητα και η διάθεση για ρίσκο και πειραματισμό, κάτι που δεν ευνοείται από το εκπαιδευτικό σύστημα.

Kaymakchalan

spiral architect είπε...

@ Kaymakchalan:

Που τον απέδιδαν τον χαρακτηρισμό "ιδιώτης" οι αρχαίοι Ελληνες?

Ανώνυμος είπε...

..στόν ίδιο πού τον αποδίδουν και οι αγγλοσάξωνες φίλε μου Αρχιτέκτονα..
Ιδιώτης<--> idiot = Ιδιος..

ό παγωτατζής