Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Θυμάστε τον Εκατομμυριούχο;


Ο κύριος αυτός, που λίγο εκπροσωπεί και λίγο είναι συνεταίρος της EDF, υπέγραψε με τον Ζερβό της ΔΕΗ για το έργο στην Σπίνα, στις 3/12/2010. Λϊγες μέρες αργότερα, μου είχε στείλει φίλος την περίληψη της ...περιουσίας του.  Είχε πέσει από €612 εκατομμύρια το 2009, σε €538 εκατομμύρια το 2010. Καταστροφή mon Dieu!.

'Ολοι εσείς που δεν θέλετε να γίνει το "έργο" στην Σπίνα, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι:  Η περιουσία του κυρίου ανέβηκε στα €700 εκατομύρια το 2011.  Απορώ πώς με τόσα λεφτά δεν σας έχει εξαγοράσει όλους, αλλά ξέρω... της Κρήτης τα βουνά...

Η δουλειά του κυρίου αυτού στην Κρήτη, δεν είναι επένδυση, με την έννοια ότι δεν παίρνει κάποιο ρίσκο να φτιάξει κάτι που θα θέλετε.  Μέσω του Νόμου, που αυτός και η παρέα του υπαγόρευσαν στην όποια Μπιρμπίλη (την θυμάστε αυτήν; Οικολόγος!) σας υποχρεώνει να αγοράζετε, θέλετε δεν θέλετε, αυτό που θα παράγει, σε τιμή 2 και 3 και 4 φορές πάνω από την κανονική. Αρπαχτή! Συν θα  φορολογηθείτε για προσβάσεις και υποδομές,  Εάν δεν τον πληρώσετε, θα σας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα.   Αν διαμαρτυρηθείτε για τα βουνά των παππούδων σας, ή για τα νερά του Νομού Χανίων, θα φάτε ξύλο.  Και όλα αυτά τα κάνει για το ...καλό σας, για να συμβάλετε και εσείς στην σωτηρία του Πλανήτη και της περιουσίας του κυρίου. Αυτή είναι η Πράσινη Ανάπτυξη.

Κανένα νέο από τον Κωστή;

6 σχόλια:

spiral architect είπε...

Απληστία φίλε μου, ΑΠΛΗΣΤΙΑ.
Έτσι λέγεται η αρρώστια!

Μικρή ιστορία:

Στην εποχή που το Χ.Α. ήταν στα “ντουζένια” του (ξέρετε: Κλωνατέξ, Χαλυβδόφυλλα, Μουριάδης, κλπ) υπήρχαν πολλοί που “έπαιζαν” τεμάχια, αγόραζαν, η μετοχή ανέβαινε, πουλούσαν, εν τω μεταξύ η μετοχή συνέχιζε να ανεβαίνει.
Θυμάσαι τι έλεγαν:
- Έχασα!
- Mα γιατί? Αφού αγόρασες με 100 και πούλησες με 300.
- Ναι αλλά η μετοχή είναι στα 400. Έχασα!

Αν ρωτήσεις τον Monsieur Mouratoglou, κάπως έτσι θα σου απαντήσει …

Μπονζούρ και μπονφιλέ μανδάμ!

Ανώνυμος είπε...

Υποβάθμιση Ισπανίας σε AA- από AA, με αρνητικές προοπτικές από προχώρησε η S&P

"Υψηλά επίπεδα ανεργίας, πιστωτική στενότητα, υψηλό χρέος του ιδιωτικού τομέα"

και φουλ σε ΑΠΕ

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει, εχει φανει που το πανε. Δεν θελουν να μεινει ορθιος κανεις.
Οραματιστειτε οτι εχουν γινει σταχτη αυτοι (πριν μας κανουν εμας σταχτη). Βοηθαει πολύ, και επειδη ολα ειναι ενα, επηρεάζεται το συλλογικο ασυνειδητο!

Ανώνυμος είπε...

http://designyoutrust.com/2011/10/12/villages-abandoned-near-europe%E2%80%99s-worst-climate-polluting-power-plant/

archaeopteryx είπε...

τρίχες ανώνυμε, αυτό που βλέπεις είναι η διαχείριση. 1.000.000 αιολικά, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ούτε μία συμβατική μονάδα. Ούτε μία.

Δες φωτό από μονάδες στο Αμβούργο ή την Φραγκφούρτη, έχει και παιδάκια να παίζουν στο γρασίδι.

Φτάνει η κλάψα και η μύξα.

aldebaran είπε...

Που να δείτε τι έχουν στα σκαριά για αδειοδότηση στους Νομούς Καρδίτσας Τρικάλων και Ευρυτανίας. Αιολικά πάρκα στα 1900 υψόμετρο στην υποαλπική ζώνη, με δεκάδες χιλιόμετρα οδοποιία (εσωτερική και πρόσβασης). Με κάτι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων του κώλου.