Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

“Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά .. Δεν δίνουμε κουπόνι, Τα βρήκαμε πολύ στενά, Και μας βάζουνε αιολικά και φωτοβολταϊκά”


Και τώρα που εμπεδώσαμε ότι έχουμε ξένη επικυριαρχία (και απορώ, μα απορώ, πως δεν κινείται φύλλο), να ξέρετε ότι ούτε η λογική, ούτε η αριθμητική, ούτε η φυσική θα έχουν νόημα, για πολύ καιρό. Και επειδή αυτά επικαλούμαι στις 600-τόσες αναρτήσεις που έχω ανεβάσει, από εδώ και πέρα μάλλον θα περιορίζομαι στο να επισημαίνω παραλογισμούς, αριθμητικά λάθη και ψευδοεπιστήμη στην καθημερινότητά μας.

Οι επικυρίαρχοι βέβαια, έχουν την τάση να είναι ειλικρινείς στην κυνικότητά τους. Για παράδειγμα, το Project Helios που διαφημίστηκε (ψευδώς και παραπλανητικά) σαν ενεργειακό ή επενδυτικό έργο, τώρα λέγεται ξεκάθαρα ότι είναι "αποπληρωμή δανείου". Όχι με την έννοια ότι παράγουμε κάτι χρήσιμο που θα πάρουν οι πιστωτές μας, έναντι των χρεών μας, αλλά κάτι σαν τον φόρο αλατιού, ή τον φόρο σπίρτων ή άλλων περίεργων φόρων στην πτώχευση του 1897.  Ενώ τους συμβατικούς φόρους, και τους συμβατικούς τόκους μπορεί να αναγνωρίσουν ότι δεν μπορούν να τους εισπράξουν (και αγενείς τύποι σαν και μένα φωνάζουν για στάση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος), ορισμένα πράγματα είναι ανελαστικά, δεν ζούμε εύκολα χωρίς αυτά, και ο εισπράκτορας μπορεί να τα επιβάλει, να εισπράξει και να εκβιάσει.  Το ρεύμα είναι ένα από αυτά.

Η άσχημη διαφορά με το Project Helios και τα αιολικά του link στο εικονίδιο δεξιά, πάνω, είναι ότι εκτός από εισπρακτικοί μηχανισμοί (με ντόπιο σύμμαχο-εισπράκτορα κάθε έναν από εμάς που πουλάμε φωτοβολταϊκά ή παριστάνουμε τον αιολικό επιχειρηματία), δεσμεύουν, αλλοιώνουν και καταστρέφουν ελληνική γη, αγροτική γη, τουριστική γη. βουνά, νησιά, θάλασσες κλπ. Σχεδόν για πάντα. Μέχρι να έρθει ο επόμενος να τα πάει στην ανακύκλωση σε 10-20 χρόνια, εάν υπάρχει ανακύκλωση. Κρίμα.

Και θα σας λένε ότι κάνει και καλό στον ...Πλανήτη. Και μερικοί από εσάς θα το πιστεύετε (πες-πες κάτι μένει). ΟΛΕΣ οι ΑΠΕ είναι ένα επαχθές και αναγκαστικό δάνειο:  Βάζουμε την γη, αγοράζουμε τα αιολικά ή τα φωτοβολταϊκά, φουσκώνουμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ  (50% στα €5,8 δις της ΔΕΗ, είναι €2,9 δις τον χρόνο), να τα λεφτά για τον θυσιαζόμενο Γερμανό φρολογούμενο, να η απασχόληση στην Γερμανία, την Δανία και την Ισπανία.  Περιστέρης, Κοπελούζος, Μυτιληναίος κλπ, εισπράκτορες με ποσοστά.  Σκάϊ, ΕΛΕΤΑΕΝ, πουλημένα καθηγητάκια, αμειβόμενοι παπαγάλοι. Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες και λοιποί σκουπιδιάρηδες, πρόθυμοι ζήτουλες. 100άδες χιλιάδες πράσινες θέσεις εργασίας.

Ο τίτλος είναι κλεμμένος και παραποιημένος από εδώ.

12 σχόλια:

nikos είπε...

και τωρα θα ακολουθησουν με τα ...νερα τον Υδροηλεκτρικων ΔΕΗ (Νεστος μετα... Αλιακμονας) ..εκει τα ματια ολων μας θα βγουν για καλα !!

katalytikos είπε...

Τι έπαθε ο ΣΚΑΙ??? Μου φαίνεται ή κάνω λάθος, ότι αρχίζει να κάνει και κάποιες δεύτερες σκέψεις???
http://www.skai.gr/news/environment/article/184531/i-agora-tis-iliakis-energeias-se-ufesi/

archaeopteryx είπε...

εεε... αυτή είναι είδηση 12-18 μηνών. Μια ιδέα του πόσο καθυστερημένοιείναι στον Σκάϊ

spiral architect είπε...

Οι "ειδικοί του κλάδου" στην ανάρτηση του Σκάι - αναρωτιέμαι - ποιοι ... τσομπαναραίοι είναι!

Σε λίγο για να ψωνίσουμε κουκιά θα ρωτάμε τραπεζίτη, για να μας πει την "έγκυρη" γνώμη του!

Kαλώς ορίσατε στην νέα εποχή. Γίνετε φίλοι!.
(σας γ...ώ και το καντήλι!)

Ζάχαρη είπε...

Γιατι απορεις που δεν κουνιεται φυλλο;
Κουνιεται οταν δεν ρισκαρουν τιποτα απο την τσεπη τους.Διαμαρτυρια το λενε.
Δικεκδικηση ποτε.

Ανώνυμος είπε...

Οι οικονομικές φούσκες δεν χαμπαριάζουν από σύνορα. Οταν σκάσει η φούσκα όλοι θα την πληρώσουν, ειδικά οι πλουσιότεροι. Αυτά τα βλέπουμε στην ιστορία της κάθε φούσκας, από τις τουλίπες και την South Sea Bubble μέχρι την Ενρον. Θα δούμε και την ΦΒ φούσκα να σκάει. Η αληθινή οικονομία δεν ανέχεται φούσκες για πολύ καιρό.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

υποχρεωτική θέλει να κάνει ο μπένι τη φοροκάρτα από το 2012 για οτιδήποτε αγοράζεται

ουσιαστικά θέλουν να απαγορεύσουν την κυκλοφορία μετρητών

υποχρεωτική δήλωση των ταμειακών διαθέσιμων νοικοκυριών (γράφε ιδιωτικές καταθέσεις) και επαγγελματιών και επιχειρήσεων

porta porta είπε...

ΝΑΙ… σε δανειζω με τοκο, σου χρεωνω ταριφα ΑΠΕ σε λογαριασμο ΔΕΗ χ 10 της τιμης βασης, προσδοκω εσοδα με μια μεση ηλιοφανεια και σημερινες ταριφες ( στα 10 GW ) 4 δισ το χρονο… επι 25 χρονια 100δισ !!!

αρα

- Η Εγγυηση του τιτλου ειναι Πληρωμενη απο το λαο στο τελος ΑΠΕ/ΔΕΗ για 25 χρονια !!

- ΡΙΣΚΟ ?? αν πεσει συνεφια για 2 χρονια θα χασουν καποια εκκατομμυρια.. χεστηκαν !

- αν εχουν αγορασει και τη ΔΕΗ.. εχουμε τελειωσει !!

Μελλοντικα εσοδα 25ετιας 100δισ ευρω !! ΣΙΓΟΥΡΑ !! εφοσον εχεις ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ χ ΓΒ επι υ ταριφα επι ζ Χρονια.

ΑΝ ο αγοραστης ειναι ΦΕΡΕΓΓΥΟΣ και ΑΞΙΟΧΡΕΟΣ = Γερμανια…. αυτα τα εσοδα τα κανεις ΠΑΡΤΥ !!!! μη συνεχισω… διοτι οσα λεω τ αντιγραφουν προς ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ !!!

archaeopteryx είπε...

Δεν θα αγοράσουν την ΔΕΗ. Οι Γερμανοί ΔΕΝ αγοράζουν. Θα "αναλάβουν" επ αμοιβή την διαχέιριση του ΔΕΣΜΗΕ, ή του δικτύου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει γερμανική διάθεση για επενδύσεις, όπου θα ρισκάρουν δικά τους λεφτά.

Ενδεικτική ήταν η πρόταση τους για ειδικά βιομηχανικά "πάρκα" που θα εξαιρούνταν από τους περιβαλλοντικούς κανόνες της ΕΕ που οι ίδιοι θέσπισαν.

Το ευτύχημα με τις διαχειριστικές κομπίνες των Γερμανών είναι ότι δεν μπορούν να αντέξουν σύγκριση με αληθινές επενδύσεις που κάποτε θα έλθουν. Η κομπίνα στήνεται εύκολα, και εξίσου εύκολα καταρρέει.

Ποτέ δεν περίμενα ότι κάποτε θα γινόμουν μάρτυρας του πόσο καραγκιόζηδες είναι. Τα περί σοβαρότητας τους κλπ, είναι τελικά τρίχες.

Professor Moriarty είπε...

"Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel πρότεινε τη μείωση των επιδοτήσεων ηλιακής ενέργειας και αντίθετα, να εισάγεται καθαρή ενέργεια από χώρες όπως η Ελλάδα."

Σε τι τιμή θα αγοράζει την ενέργεια από τα ελληνικά φ/Β η Γερμανία, η οποία βέβαια θέλει να κόψει τις επιδοτήσεις. Ενώ εμείς, και σε χρεοκοπία, και με υψηλότατες επιδοτήσεις!

Δηλ. θα εισάγουμε γερμανικά Φ/Β panels & components (γιατι ένα τέτοιο project όπως το helios αποκλείεται να καλυφθεί από ελληνική παραγωγή), θα δεσμεύσουμε αγροτική γη, και, όχι μόνον, θα χρειαστεί να κάνουμε έργα υποδομής στο σύστημα μεταφοράς ενεργείας, θα χρειαστεί να κάνουμε deals με άλλες χώρες για μεταφορά ή εξαγωγή ενέργειας, ενδεχομένως να θέσουμε σε κίνδυνο την ευστάθεια του δικτύου μας, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ποιό θα είναι το κόσος όλων αυτών; Θα ήθελα να δω μία ρεαλιστική εκτίμηση κάπου.

Μήπως στην λεγόμενη "τεχνική βοήθεια" θα περιλαμβάνονται και Γερμανοί μηχανικοί οι οποίοι θα εκπονούν τα σχέδια, γερμανικές τεχνικές εταιρείες θα τα κατασκευάζουν και εμείς θα πληρώνουμε;

porta porta είπε...

5:19 μ.μ.
Ανώνυμος

το ΕΣΠΑ μας.. ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ υπο Διχειρηση ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.. ΟΛΟΚΛΗΡΟ !!

Ελληνικη Τραπεζα θα βαλει $$ στα δανεια του ΗΛΙΟΥ ?? Ποια και ποσα και απο που ?? χαχααα

Θα ασφαλισει η HERMES το Δανειο της Γερανικης Τραπεζας ?? χαχααα

ρε γαμιοληδες αρχιψευταραδες..

ΠΠ