Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Πέφτει, πέφτει...


Αυτή είναι η τιμή των "δικαιωμάτων άνθρακα", σε κάποια αγορά στην "Ευρώπη". Η αγορά αυτή είναι λίγο στημένη, την συντηρούν οι Γερμανοί και λίγο οι Άγγλοι. Το Chicago την παράτησε όταν έκλεισε το CCX. Αγορά commodity εκτός Chicago, είναι σαν σπαγκέτι ουέστερν χωρίς τον Ennio Morricone. Με ενδιαφέρει να κλείσει αυτή η αγορά-φούσκα και να πάει στα κομμάτια. Αυτά τα δικαιώματα φαντάζονται ότι θα πουλάνε οι καταπατητές των Αστερουσίων, του Πάρνωνα, της Κάνδανου,της Εύβοιας, της Ικαρίας και της Χίου. Αυτά τα δικαιώματα είναι η ελπίδα της Νέας Τάξης για φόρο άνθρακα.  Κάθε μεσάνυχτα του κάνω βουντού να μηδενιστεί. Κοιτάξτε τον όγκο συναλλαγών στο κάτω μέρος του γραφήματος, και απολαύστε την μουσική. Το γράφημα είναι από το http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=PNXCSPT2:IND και την μουσική, όσοι είστε παππούδες ή γιαγιάδες, την ξέρετε, ελπίζω. Οι νεώτεροι να την μάθετε, θα σας χρειαστεί, οσονούπω.



Το γράφημα λέει ότι το πρωτόκολο του Κυότο πνέει τα λοίσθια. Οι Αμερικάνοι δεν το θέλουν, οι Ιάπωνες είπαν "ない" μετά την Κανκούν (και σιγά μην αλλάξουν μετά την Φουκουσίμα) και τώρα οι Κινέζοι έπαψαν να χαχανίζουν και δεν το θέλουν. Μαντέψτε ποιός το θέλει... Οι "Ευρωπαίοι"!

9 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Stratfor

Violence has broken out in Cairo, beginning today at about 8 p.m. Demonstrators outside the state television station began firing on soldiers patrolling the area, according to reports from government sources. Two soldiers were reported dead and 25 soldiers were reported wounded so far. Other reliable reports say that multiple vehicle fires have broken out and that tear gas is being fired by the police at the crowd. Demonstrations are also under way at Tahrir Square.

δεν λέει να ησυχάσει ο κόσμος...

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε, εσύ είσαι παπούς ή γιαγιά?

archaeopteryx είπε...

χαχαχαχάαα, αρχαίο surfin' bird!

Ανώνυμος είπε...

http://news.pathfinder.gr/periscopio/artificial-leaf-water-fuel.html
Πως σου φαινεται αυτο σαν λυση, ..πτερυξ;

archaeopteryx είπε...

Εάν ο Πανάγαθος επιτρέψει σε φυτά να κάνουν κάτι άλλο πέρα από την μαγική φωτοσύνθεση (το μέγα θαύμα μετατροπής ηλιακής ενέργειας σε ζωή, τι να πώ εγώ... Φτάνει αυτά τα φυτά να μην αποκτήσουν άλλες κακές συνήθειες.

Δεν μας έχει δώσει ακόμα αποτελεσματικούς μύκητες οικονομικής μετατροπής κυταρίνης σε υγρό καύσιμο. Βέβαια, κάθε ξυλόσομπα μετατρέπει κυταρίνη σε ...ζέστη, άντε και κανένα τσαγάκι.

Ανώνυμος είπε...

Καλό και το φύλλο (τεχνητό;). Μια άλλη ιστορία (επίσης δυναμική) είναι τα βιοκαύσιμα.

Μήπως όμως η «κάθοδος» του δείκτη είναι πρόσκαιρο επακόλουθο των σκληρών παιχνιδιών για τις επιχορηγήσεις επενδύσεων για την κλιματική αλλαγή, που γίνονται και με τη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο;
(όχι του Ελληνικού, αλλά του άλλου με τα 100 δις δολάρια)…

«Πόκερ» η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή
Οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ επαναλαμβάνουν τη δέσμευση για την παροχή χρηματοδότησης για το κλίμα, αλλά κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά μέχρι τη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή που θα γίνει στο Durban. Περιβαλλοντολόγοι και εκπρόσωποι από τον τραπεζικό τομέα εξέφρασαν «δυσαρέσκεια» για το πάγωμα της θέσης της ΕΕ αναφορικά με την πρωτοβουλία χορήγησης 100 δις δολαρίων στο ταμείο της UNFCCC.
....Υπάρχει ακόμη χρόνος μέχρι τη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στο Durban.»
Το Πράσινο Ταμείο για το κλίμα είναι ατού στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του ανεπτυγμένου κόσμου που ιστορικά έχει αποδειχθεί υπεύθυνος για τις περισσότερες από τις παγκόσμιες εκπομπές CO2, και του αναπτυσσόμενου που υποφέρει από τις συνέπειες.
Πέρσι στο Cancun οι παγκόσμιοι ηγέτες δεσμεύτηκαν να προσφέρουν στο Πράσινο Ταμείο 100 δις δολάρια για να δοθεί με αυτόν τον τρόπο βοήθεια στον αναπτυσσόμενο κόσμο να προσαρμοστεί και να μετριάσει τα χείριστα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής.

http://euractiv.gr/periballon/%C2%ABpoker%C2%BB-i-symfonia-gia-tin-klimatiki-allagi

archaeopteryx είπε...

Οι επιχορηγήσεις όοοοοολων αυτών των "εναλλακτικών" (δεν υπάρχει τι-πο-τα πράσινο στο να καις πεπιεσμένα άχυρα) είναι επιδότηση των εξαγωγών Γερμανικών (κυρίως) προϊόντων.

Εάν οι Γερμανοί επιδοτούν τις εξαγωγές τους (πχ με φτηνό "μάρκο" ή με "κινέζικους" γερμανικούς μισθούς), αφορά αυτούς. Εάν τους επιδοτώ εγώ με φόρο που πληρώνω για δήθεν κλιματικές αλλαγές, τους επιδοτώ εγώ.

Οι Κινέζοι αντιδρούν στο παλίσιο του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και Γερμανίας. Οι Γερμανοί δεν θέλουν φτηνά (επιδοτούμενα από φτηνά εργατικά) Κινεζικά προϊόντα και θέλουν να τους κατσικώσουν και αυτούς με Πράσινους φόρους, ή να βάλουν πράσινους δασμούς. Πήγαν να το κανουν με πτήσεις από Κίνα, και η Κίνα απείλησε να τους βάλει καπέλο στις Ευρωπαϊκές πτήσεις.

ΌΛα τα δηθεν δις δολάρια σε αναπτυσσόμενες χώρες, είναι ίδια και απαράλλαχατα με τις επιδοτήσεις που μας έδινε η Γερμανία το 1990 (ή η Ευρώπη) για να ξεριζώνουμε αμπέλια για να πουλάει καλύτερα το γαλλικό κρασί.

Και ΜΟΝΟ που αναφέρεις (εσύ ή το euractiv) την "Κλιματική Αλλαγή" σαν κίνητρο, με κάνει να απαντώ, να βάλουν την Κλιματική Αλλαγή εκεί που δεν λάμπει ο ήλιος. Εμένα δεν με συμφέρει ούτε να με επιδοτούν να βγάζω αμπέλια, ούτε να βάζουν ταρίφες στα κινεζικά προϊόντα (Θα μου πεις και τι θα κάνει ο λαός χωρίς φτηνά σκόρδα...
Θα σου απαντήσω, θα είχαμε σχετικά φτηνά σκόρδα, εάν δεν μας είχα επιδοτήσει από το 1981 να μην είμαστε αγρότες αλλά υπάλληλοι στο ΚΕΠ. Οι επιδοτούμενοι υπάλληλοι των ΚΕΠ και των κάθε ΚΕΠ δεν παράγουν κάτι χρήσιμο).

Την στιγμή που οι αποφάσεις δεν παιρνονται με βάση την προσφορά-ζήτηση, δημιουργείς είτε πλεονάσματα (ηλιθιών και ανέργων) είτε ελλείμματα (παραγωγής σκόρδων)

Λέει το λινκ σου "και ένας τρόπος να οικοδομήσεις σχέσεις εμπιστοσύνης με τις αναπτυσσόμενες χώρες". Επιδοτούν τις αναπτυσσόμενες χώρες να εξαρτώνται από την κάθε Ζήμενς.

Ανώνυμος είπε...

@archaeopteryx

Είχες απόλυτο δίκιο να εκνευριστείς με το περιεχόμενο από το λινκ που πέρασα. Και εγώ εκνευρίστηκα με τα ποσά που είδα ότι μαζεύουν στο Πράσινο Ταμείο (από ποιους τα έχουν μαζέψει αυτά;) και ετοιμάζονται να τα διαχειριστούν (μάλλον εν λευκώ) κάποια μεγαλοστελέχη σε διάφορα κράτη φυσικά με τη βοήθεια των ΜΚΟ, ορισμένων μεγαλοεπενδυτών (ποιοι και πώς επιλέγονται αυτό είναι άλλο θέμα), και ότι όλα αυτά γίνονται απλά στο όνομα και με τη δικαιολογία «της κλιματικής αλλαγής».
Το λιγκ που πέρασα στο προηγούμενο μήνυμα στις 7:04, πιστεύω ότι έχει και θέματα που αξίζει κανείς να διαβάσει.
Στη φράση που ξεχώρισες:
«…και ένας τρόπος να οικοδομήσεις σχέσεις εμπιστοσύνης με τις αναπτυσσόμενες χώρες". Επιδοτούν τις αναπτυσσόμενες χώρες να εξαρτώνται από την κάθε Ζήμενς.
Συμφωνώ με τη γνώμη σου. Η παραπάνω φράση, πιστεύω ότι σκιαγραφεί μια ακόμη πτυχή του «παιχνιδιού».
Το κακό είναι πως οι αναπτυσσόμενες χώρες τελικά ούτε καν αυτές τις «εκμαυλιστικές» επιδοτήσεις δεν καρπώνονται. Αυτές τελικά τις απολαμβάνουν οι τράπεζες, οι μεσάζοντες, οι επενδυτικές επιχειρήσεις (που μπορεί να είναι απλά πολυεθνικές, άρα ούτε καν ντόπιες), σε ένα ποσοστό οι ισχυρές ΜΚΟ, ενδεχομένως και κάποιοι λίγοι πολιτικοί μεσάζοντες σε κάθε χώρα κλπ.
Και από τα μέχρι τώρα παραδείγματα μπορούμε να υποθέσουμε ότι στο τέλος όταν τα χρήματα των επενδύσεων για ΑΠΕ κλπ, «επενδυθούν», οι κάτοικοι των αναπτυσσόμενων χωρών θα μείνουν με τα «σκουπίδια», μερικές ελαστικές θέσεις εργασίας κακοπληρωμένες, αλλά και σκληρούς νόμους που θα καθορίζουν και δεσμεύσεις (γης, δραστηριοτήτων, συμπεριφορών κλπ) που θα κάνουν τη ζωή τους, αλλά και των παιδιών τους, δύσκολη.

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε μου,
Το είχαμε συζητήσει και παλιά νομίζω..Εδώ ή σε κάποιο άλλο φόρουμ,όταν ανέλαβε ή ....Μπιρμπιλοκυβέρνηση!!
Τό CO2 είναι στήν ουσία μεταφορά κερδοσκοπικών κεφαλαίων με την νομιμοποίηση τού καλλύματος ώς φόρου,μέ σκοπό την διείσδυση σε μία χώρα μέσω "πλαγιας οδού",και την δημιουργία τού φαινόμενου τής αγελάδας κατά τά πρότυπα τού Chicago School.
Καί ΚΑΜΜΙΑ χώρα πού σέβεται πραγματικά τόν εαυτό της και τήν Εθνική της υπόσταση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τό δεχτεί(πχ Κίνα,Ιαπωνία,Βραζιλία κλπ).
Η Ευρώπη είναι ή..Γερμανία(κυρίως) πού παράγει τα προιόντα-μοχλούς για την επίτευξη αυτού τού σκοπού.

Απλά πράγματα για όσους βάζουν την Λογική πάνω από "ανούσιες" διαδικαστικές εξελίξεις.
Είσαι από τούς πρώτους εν Ελλάδι πού τό έχεις αντιληφθεί και πολεμήσει...αν και "μειονεκτών στά οικονομικά" κατά..δήλωσή σου!χε!χε!

ό παγωτατζής