Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ένας μικρός άσχετος περίπατος με τον (την) Roland Berger


Έχει πλάκα η Google και το Blogger της.  Εκτός ότι μου επιτρέπει να σκαλίζω τις πιο περίεργες λεπτομέρειες (που μπήκε κάποιος στον μπελά να αναρτήσει -- δεν θα βρείτε πολύ πρωτογενές υλικό, π.χ., πλουσίων ευγενών Ευρωπαϊκών οικογενειών, και τους ρουχάδες του Zug, τους "βρήκα" από ...ομιλίες που έκαναν υπάλληλοί τους στις ΗΠΑ!), μου επιτρέπει να βλέπω και τι έψαχναν αυτοί που επισκέφτηκαν το blog μου.

Είναι 1-2 μέρες που μου έρχονται επισκέπτες που ψάχνουν να μάθουν ποιοι είναι πίσω από την Roland Berger.  Οι τύποι αυτοί ασχολούνται με την ...σωτήρια μας, και εγώ τους ανέφερα επειδή γνώρισα έναν Πορτογάλο blogger που τους θεωρεί ...ψεύτες.

Αν γράψετε "Roland Berger" στο Google, θα σας βγει αυτή η σελίδα. Και, αφού δείτε τι κάνει στην Ελλάδα, με λίγη υπομονή θα μπορείτε να πείτε τα εξής:

Είναι μία Γερμανική εταιρία συμβούλων, που ιδρύθηκε από έναν ...φιλάνθρωπο, κοντινό σύμβουλο του Σοσιαλιστή Gerhard Fritz Kurt Schröder (SPD) αλλά και του πολιτικού του αντιπάλου Edmund Rüdiger Stoiber (CSU/CDU). Ο φιλάνθρωπος είναι ...υπερκομματικός. Ο φιλάνθρωπος έχει και στενές διοικητικές σχέσεις με την Blackstone (αυτή που έχει σχέση με τον Πετρόπουλο/Peterson) αλλά δεν έχει σχέση με την BlackRock τον μεγαλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων (ουφ, παρά λίγο να τα μπλέξω και εγώ...).

Ο κύριος Berger δούλεψε για την Boston Consulting Group την δεκαετία του '60 (δεν μας νοιάζει) και το consulting, τότε, ήταν καινούργιο, σαν δουλειά, και στην Γερμανία εστιαζόταν στην ...μείωση του κόστους (μας ενδιαφέρει -- εάν δείτε Γερμανό consultant σε μη Γερμανική εταιρία, να συμβουλεύει σε θέματα μείωσης κόστους, θα σας πέσουν τα αυτιά!  Οι άνθρωποι είναι κορυφαίοι).

Ο κύριος Roland Berger έφτιαξε την συμβουλευτική εταιρία Roland Berger το 1967. Για να επεκταθεί διεθνώς ζήτησε ...συμπαράσταση από την Deutsche Bank, που βρέθηκε να κατέχει το 75,1% (!) των μετοχών της Roland Berger το 1988, αλλά κόλλησε, γιατί το "κακό" Fed δεν επέτρεπε Τράπεζες να έχουν θυγατρικές που να παρέχουν ...συμβουλευτικές υπηρεσίες (συγκρίνετέ το με την Ελλάδα και τν Ευρώπη χαχαχαάααα). Αυτό μας νοιάζει, γιατί συχνά κολλάω στην "σύγκρουση συμφερόντων" σαν θεσμικό παράγοντα διαφθοράς και απάτης. Είμαι από τους ...οπαδούς του "κακού" Fed.

Να σας πω τώρα για τις εταιρίες consulting. Είναι οι ...φτωχοί συγγενείς των πραγματικών επενδυτικών τραπεζών (των ελάχιστων που έχουν απομείνει).  Οι επενδυτικές τράπεζες βγάζουν λεφτά με τα μυαλά τους (και με ότι κεφάλαια βρουν) οι consultants βγάζουν λεφτά από συμβουλές που πουλάνε σε πελάτες τους.  Και οι μεν, και οι ...δεν, έχουν επιλεγμένα στελέχη και αξιοκρατικά έξυπνους και ικανούς στις κορυφές. Οι μεν ξυπνάνε με το άγχος τι θα κάνει η αγορά σήμερα, οι δε δεν κοιμούνται προσπαθώντας να διατυπώσουν συνοπτικά κάτι που κατάφεραν την περασμένη νύχτα να αναλύσουν.

Μία εταιρία consulting που συνεργάζεται με (ή ανήκει σε) μια Deutsche Bank που κάνει δουλειές για την Siemens με την στήριξη του διακομματικού Γερμανικού βαθέως κράτους, μπορεί να κάνει πολλά, για τον πελάτη της (αλλά εάν ανήκει ή "ανήκει" στην Deutsche Bank, μπορεί και να δουλεύει για τον μέτοχό της και όχι τον πελάτη της). Μία Goldman Sachs θα βάλει το φεγγάρι στο Χρηματιστήριο, εάν της το ζητήσετε, εάν είναι νόμιμο και εάν η Αγορά το σηκώνει.  Η πονηριές των κάθε Goldman Sachs γίνονται όταν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ εργασιών που κάνουν για πελάτες, και της διαχείρισης δικών τους ή ξένων κεφαλαίων.

Όλα αυτά, φαινομενικά δεν έχουν σχέση με εμάς, αλλά ...έχουν.  Την φωτό την έκλεψα από εδώ.

11 σχόλια:

nikos είπε...

το ΑΙΣΧΟΣ !!!.. ξετυλίγεται . μπροστά στα ματια μας

http://www.tsantiri.gr/politiki/sinantisi-tou-papakonstantinou-me-ton-raichenmpach.html

Ανώνυμος είπε...

Θα περιμένω το επόμενο μέρος της ανάλυσης μήπως και καταλάβω κάτι.
Πάντως σχετικά με ελληνική εκδοχή του Berger βρήκα κάτι, που όμως δεν καταλαβαίνω αν έχει καμία σημασία.

http://www.businessinsider.com/eureca-project-greece-solution-2011-9

http://www.rolandberger.ch/publications/2011-09-27-EURECA_project.html

archaeopteryx είπε...

ααα... ανώνυμε.. Μερικές αναρτήσεις είναι αυτό που δείχνει η εικόνα τους. Τυχαίοι περίπατοι.

να τι έμαθα από τον περιπατο, που δεν το ήξερα.

1) Η Roland Berger υπήρξε θυγατρική της Deutsche Bank και τέτοιες σχέσεις δεν πετιούνται...

2) Είναι λίγο ένα και το αυτό με την Blackstone. Την Blackstone εγώ την ξέρω σαν venture capital fund.

Οι δύο αυτές πληροφορίες, για μένα, είναι εξαιρετικά σημαντικές, στην υπόθεση εργασίας ότι πάνε να μας πάρουν τις Τράπεζες. Δεν έχω κανέναν έρωτα για τις Τράπεζες, αλλά είναι από τα τελευταία Ελληνικά κεφάλαια.

Σε βοηθάει αυτό;

Ανώνυμος είπε...

βοήθειαααααααααααααααααααααααα!!!

οι αλήτες μας πάνε για λιμοκτονία!!!!!!!!!

η τιμή των σιτηρών παγκόσμια αυξάνεται και μεις δινουμε χωράφια!!!!

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011
Πρόσκληση για διάθεση δημοτικών εκτάσεων για το πρόγραμμα «Helios»

Πρόσκληση προς όλους τους Δημάρχους της χώρας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην υλοποίηση του ελληνικού ενεργειακού προγράμματος «Helios», για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας και εν συνεχεία την εξαγωγή της σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, απευθύνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Με επιστολή του προς την... Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης γνωστοποιεί την πρόθεση της Κυβέρνησης να συνεργαστεί με όσους Δήμους επιθυμούν να προτείνουν προς αξιοποίηση μεγάλες δημόσιες εκτάσεις χαμηλής παραγωγικότητας - κατά προτίμηση άνω των 500 (ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ) στρεμμάτων - στην περιοχή ευθύνης τους, όπου θα τοποθετηθούν μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και κυρίως φωτοβολταϊκά συστήματα.
Στην πρόσκλησή του, ο Γιάννης Μανιάτης αναφέρεται στα εύλογα αντισταθμιστικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και στην προσπάθεια που καταβάλει το ΥΠΕΚΑ -μέσω και του προγράμματος «Helios» - προκειμένου να καταστήσει την Ελλάδα πρότυπο στην προώθηση της Πράσινης Ενέργειας, εξέλιξη που θα τονώσει ταυτόχρονα και την εθνική οικονομία

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/10/helios.html#ixzz1bozz4ZKT

Ανώνυμος είπε...

ο άλλος ο περίφημος της φορθνετ υφυπουργός ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι μόνιμος σύμβουλος της τασκ φορς του ραιχενμπαχ από το πρωί ως το βράδι

δεν υπάρχει προηγούμενο στον κόσμο άλλης χώρας με τόσα δοσίλογα μεταπτυχιακά να τίθενται στην υπηρεσία ξένων δυνάμεων

ούτε στη σοβιετική ρωσία δεν γίνονταν αυτά όταν δραπέτευαν οι επιστήμονες

Ανώνυμος είπε...

βοήθειαααααααααααααααααααα!!!!!!!

εκτός από τα περιστρεφόμενα λεπίδια τώρα θα σπείρουν παντού καθρέφτες φωτοβολταϊκά και βαρέα μέταλλα κάδμια και υγρά άζωτα

δεν μπορώ πια να αρθρώσω λέξη

μου έχει κοπεί η λαλιά

δεν έχω ύπνο το βράδι

κοιμάμαι και ξυπνάω και η πρώτη και τελευταία μου σκέψη είναι αυτή

δεν σκέφτομαι ούτε ότι πλησιάζει η σειρά μου να μου πάρουν το σπίτι ούτε ότι δεν έχω δουλειά ούτε ότι δεν θα έχω να φάω σε λίγο

δεν με νοιάζει αυτό
θα φάω ρίζες
δόξα τω θεώ έχω υγεία και αντοχή
με ένα ντενεκέ λάδι και παξιμάδι θα τη βγάλω

γυμναστική τρέξιμο και αλληλεγγύη με φίλους

την πατρίδα μου μπορεί να μου πει κάποιος πως θα ελευθερώσω από τους αλήτες

Ανώνυμος είπε...

άλλος νεοταξίτης εξισλαμιστής μας βρήκε.

Ο Ιερώνυμος πήγε στον εμίρη να πάρει επενδυτικές συμβουλές να βάλει αιολικά στα στρέμματα της εκκλησίας.

Στο Κατάρ βρίσκεται από προχθές ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα πλαίσια της αναζήτησης θεσμικού επενδυτή για της αξιοποίησης της χειμάζουσας εκκλησιαστικής περιουσίας καθώς και επενδυτή για ανάπτυξη πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
Η επίσκεψη γίνεται μετά από πρόσκληση που είχε απευθύνει ο ίδιος ο Εμίρης του αραβικού κράτους Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Τάνι, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στη χώρα μας.Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ» οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμα στο στάδιο των διερευνητικών επαφών:

«Ο Αρχιεπίσκοπος δεν πηγαίνει εκεί για να συμφωνήσει κάτι, αλλά για να συζητήσει και να ακούσει». Προσθέτουν δε ότι θα μεταφέρει τα αποτελέσματα των επαφών του στην επόμενη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, την 1η Νοεμβρίου.Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όσο και η Κεντρική Διοίκηση της Εκκλησίας κάνουν το τελευταίο διάστημα προσπάθειες να αξιοποιήσουν τη -σημαντική- ακίνητη περιουσία της, που περιλαμβάνει πάνω από 900 ακίνητα.
Στόχος, όπως έχει πολλές φορές αναφέρει ο κ. Ιερώνυμος, είναι αφενός να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και αφετέρου η συμβολή στην ανάπτυξη της χώρας, ειδικά στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.Πριν από 7 μήνες η Αρχιεπισκοπή προχώρησε στην ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας της με στόχο τα έσοδα να πηγαίνουν προς ενίσχυση των ιδρυμάτων και του υπόλοιπου προνοιακού της έργου.

Ενδεικτικά αναφέρεται το σχέδιο για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου επιφανείας 3.500 στρεμμάτων σε έκταση της Μονής Πεντέλης 25.000 στρεμμάτων.

Στην περιουσία της Εκκλησίας περιλαμβάνονται και πολυώροφα κτίρια ή συγκροτήματα γραφείων που τα μισθώνει σε ξενοδοχεία, υπουργεία, καταστήματα, γραφεία, πάρκινγκ, τουριστικές εγκαταστάσεις. Δεν λείπουν επίσης οι μεζονέτες σε περιοχές μεγάλης αντικειμενικής αξίας όπως η Κηφισιά και η Βουλιαγμένη.

Την τελευταία τριετία, ωστόσο, δεκάδες από τα παραπάνω ακίνητα της Εκκλησίας παραμένουν ξενοίκιαστα και τα έσοδα στο κεντρικό παγκάρι μειώνονται. Τα έσοδα από τα ενοίκια το 2010 ήταν 9.177.841 ευρώ ενώ τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσαν τα 12,5 εκατ. Ενα από τα μεγαλύτερα ακίνητά της (7.000 τ.μ.) που παραμένει ξενοίκιαστο 5 χρόνια τώρα είναι στην οδό Μητροπόλεως 15, εκεί όπου στεγαζόταν έως το 2006 το υπουργείο Παιδείας και στο ταμείο της Εκκλησίας έμπαιναν 791.592 ευρώ τον χρόνο.

Στα σχέδιά της είναι επίσης η αξιοποίηση των 123 ακινήτων της που είναι δεσμευμένα από το Δημόσιο επί χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν άγονες εκτάσεις με νότιο προσανατολισμό που είναι κατάλληλα για ΦΒ, ή τουλάχιστον δεν χαραμίζουν εύφορη αγροτική γη.

Η πλάκα θα είναι όταν πέσουν οι επιδοτήσεις και οι εγκαταστήσαντες ΦΒ γεωργοί καταλάβουν ότι η καλλιέργεια στο ίδιο κομμάτι θα αποφέρει μεγαλύτερα εισοδήματα. Λέτε να τα ξηλώσουν και να δούμε ΦΒ στην "ανακύκλωση"; Με την Χριστοφυλλίδου να μας κάνει κάνα ζαβό ρεπορτάζ για το πως ανακυκλώνονται τα ρημάδια;

Kaymakchalan

Λήδα είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=qS9gI0pI5LQ&feature=player_embedded

archaeopteryx είπε...

δεν διαφωνώ με την κόκκινη γραμμή ανώνυμε. Φοβάμαι τι προσδοκίες δημιουργεί ο Καζάκης, ή όσοι διαμαρτύρονται. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Εγω το λέω ότι προτιμώ φτωχός και ελέυθερος, από το φτωχός και υπόδουλος.

Αλλά πολλά κεκτημένα, πολλών δεν θα υπάρχουν

Ανώνυμος είπε...

@ ... πτερυξ
Το ελευθερος πού κολλαει;
Με το τσιπακι ανα χειρας που θα γινει υποχρεωτικο, μονο για υπάκουους δουλους θα μιλαμε.
Οσο και αν ακουγεται γραφικα μεταφυσικο, η σιωνιστικη κατοχη σε παγκοσμιο επιπεδο με προσχημα τον υπερπληθυσμο, ειναι γεγονος. Ηδη ο Πάπας εκδηλωθηκε προχθες επισημως ανακοινωνοντας την
αναγκαιοτητα μιάς παγκόσμιας θρησκειας για το "κοινο καλο", οπως ειπε. Οσο για τον υπερπληθυσμο που λενε οτι ειναι δηθεν ανεξελεγκτος θα μπορουσαν καλλιστα να τον εξαφανισουν ως ζητημα υποχρεωνοντας σε βασεκτομη οσους εχουν ηδη ενα παιδι, οπως εκανε καποτε η Ιντιρα στις Ινδιες.
Οι παγκοσμιοποιητες θα εφαρμοσουν μιά μαζικη εξοντωση που θα αρχισει απο την Αφρικη και θα επεκταθει σχεδον ταυτοχρονα στην Ευρωπη μεσω του θρησκευτικου φανατισμου των μωαμεθανων μεταναστων και των πρακτορων της σιωνιστικης κλικας των Ροτσιλντ.
Και φυσικα μιλαμε για αρρωστα μυαλα.