Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Αυτά, νομίζω, που ντρέπονται να μας ομολογήσουν



Λίγο μετά την αρχή αυτού του κακόγουστου θεάτρου που ξεκίνησε με την εκλογή του Γιωργάκη και το Καστελόριζο είναι σαφές ότι μας πάνε για εκκαθάριση εν λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι θα μας κρατάνε οικονομικά ζωντανούς μόνο όσο παίρνουν ό,τι κινητό και ακίνητο μπορούν, 1) λεφτά σε τράπεζες, 2) ΔΕΚΟ και τις εισπράξεις τους, 3) μελλοντικούς φόρους, 4) ακίνητα, 5) γη, 6) ό,τι άλλο σκαρφιστούν.

Εφ' όσον (και καλά κάνουν οι ξένοι για πάρτη τους) η προτεραιότητα είναι αυτή, θα περιορίσουν κάθε τι που δεν εξυπηρετεί αυτό τον σκοπό. Μισθοί, συντάξεις, σπατάλες κλπ. Αυτό ακούγεται σαν το πιο επώδυνο, αλλά δεν είναι. Και
είναι κάτι που θα έπρεπε εμείς να κάνουμε εμείς ούτως ή άλλως, αφού δεν είναι δυνατόν να έχουμε παροχές και κατανάλωση με δανεικά.  Ακόμα κι αν πρέπει να πεινάσουμε και να κρυώνουμε, ή να ψοφάμε. Εμείς έπρεπε και πρέπει να το κάνουμε. Αν αυτό παζαρεύουν, μας κοροϊδεύουν και κοροϊδεύουν τον εαυτό τους.

Αυτό που δεν πρέπει να δεχτούμε είναι η οποιαδήποτε εκχώρηση σε τρίτους, όπως περιγράφεται στο άρθρο, γιατί βραχυπρόθεσμα θα είμαστε εξ ίσου φτωχοί και στριμωγμένοι, και μεσοπρόθεσμα θα είμαστε ξεζουμισμένοι, άδειο κέλυφος, η χειρότερη εκδοχή πεθαμένου λαού. Από το καλοκαίρι του 2010 παρακαλώ και φωνάζω για στάση εξωτερικών πληρωμών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είτε είναι έξοδος από το ευρώ, είτε από την Ευρώπη. Ακόμα και προσχώρηση σε νεο-Οθωμανική αυτοκρατορία θα είναι λιγότερο οικονομικά επώδυνη και εθνικά εξευτελιστική από αυτό που διαπραγματεύονται οι "πολιτικοί" που μόνο με συνεχή πλύση εγκεφάλου και παροχές με δανεικά, εκπροσωπούν το 30% του κόσμου. Και εάν αυτό είναι το δίλημμα, δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να ρωτήσουν;

Μην πιστέψετε ούτε προς στιγμήν ότι πραγματικά παζαρεύει κανείς για 13ους και 14ους και επικουρικές και τέτοια. Αυτά είναι τελειωμένα προ πολλού αλλά ντρέπονται να σας το πουν. Αυτό που μάλλον διαπραγματεύονται είναι ψευδαίσθηση παράτασης, για να εκχωρηθούν τα πάντα και εμείς να μην πούμε κιχ, η για να είναι "εύρυθμη" η χρεωκοπία (που συμφέρει άλλους) ή "σκέτη" που συμφέρει εμάς.

Μόνο ένα πράγμα μπορούν να κάνουν οι "πολιτικοί" μας εάν δεν θέλουν να μείνουν στην Ιστορία σαν αυτοί που τέλειωσαν το νεοελληνικό έθνος. Μονομερή στάση εξωτερικών πληρωμών, και διαχείριση της χώρας σαν να είναι δική μας, κάτι που δεν έχει κάνει καμία Κυβέρνηση ξένων πλασιέ, που να θυμάμαι, με σπάνιες στιγμιαίες αναλαμπές και εξαιρέσεις, αρά τι κάθομαι και μονολογώ; 

Και μία τελευταία πτυχή.  Η ανειλικρίνεια, η βλακεία, η ατολμία και η δουλοπρέπεια θα έχουν άλλη μία συνέπεια:  Ή το Ελληνικό κράτος θα είναι στην δυσάρεστη θέση να δέρνει, ή θα φέρει Ευρωπαίους να το κάνουν.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231149053

Την γνωμη σου γι' αυτο;

archaeopteryx είπε...

τώρα, με συγχωρείς, τι γράφω, τι ρωτάς, αλλά μπορεί να αγοράσεις μετοχές Solvay να δεις αν θ' ανέβουν. Κι αν είσαι δίγουρος, δανείσου να πάρεις περισσότερες. Τα fuel cells είναι τεχνολογία σε εξέλιξη.Κάποτε θα έχουν και εμπορική εφαρμογή.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/05/blog-post_7936.html

Μια χαρά για αθόρυβα υποβρύχια. Η οικονομία υδρογόνου είναι στην άλλη ζωή και προϋποθέτει πολύ και φτηνό ρεύμα.

cummulus είπε...

Ζητῶ συγνώμη, ἄλλά ο τίτλος τῆς ἀνάρτησης εἶναι λάθος. Δέν ντρέπονται νά τό ὀμολογήσουν γιατί δέν εἶναι κρυφή ἠ προοπτική αὐτή. Μέλημα τοῦ "πολιτικοῦ προσωπικοῦ" (τί ἄθλιος ὄρος) εἶναι ἡ διαιώνιση τῆς ὕπαρξης τους, ἄρα καί τῶν προνομίων τους, ἔστω καί ὑπό τόν τύπο τῶν "μπιστικῶν". Αὐτό εἶναι τό ζητούμενο γι΄αὐτούς.

archaeopteryx είπε...

έεε... έπρεπε να μπορώ να το πω και σε 5-6 λέξεις

ΓΣ είπε...

http://www.istorikathemata.com/2012/02/blog-post_07.html

σε σύγχρονη εκδοχή

spiral architect είπε...

Μην ανησυχείς αρχαιοπτέρυγα, θα μας φτιάξουν "έξυπνα δίκτυα" για να επικοινωνεί ο πάροχος με τον πελάτη.
Αχου τι χαρωπό!

Το λοιπόν έρχεται ο λαδέμπορας!

Διάβασε και τη φιλολογική προσέγγιση του εκβιαστικού διλήμματος των τελεσιγράφων από τον Σαραντάκο:
Το εκβιαστικό δίλημμα των τελεσιγράφων

spiral architect είπε...

Oσοι εξ θμών έχετε όρεξη και γνωρίζετε αγγλικά, ρίξτε μια ματιά εδώ:
The Political Feasibility of Adjustment

Το κόλπο είναι γνωστό από παλιά και γι' αυτό έχει εκδοθεί και user's manual.

spiral architect είπε...

Και ένα ποιηματάκι δια χειρός Γιάννη Σκαρίμπα:

Ο Δρόμος

Οι άνθρωποι είχαν ηττηθεί
διότι η επέλαση αποκρούστηκε.

Μάταια οι σάλπιγγες τους πρόσταζαν
την επάνοδο στο αίμα
- αυτοί φεύγαν σαν τα πρόβατα
στην προσέγγιση του τραίνου.

Ηττημένοι και δειλοί
(οι πρώην άτρομοι)
τον σωστό 'χαν έβρει δρόμο...

Ανώνυμος είπε...

"a government which wants to increase its room for manoeuvre and make a society more flexible would be well advised first to weaken all the interest groups"

Απόσπασμα από το "The political feasibility of adjustment" που παραθέτει ο Σπιράλ.

Αναρωτιέμαι αν η πράσινη Τίνα, που τώρα είναι πρέσβειρα μας στον ΟΑΣΑ υιοθετεί αυτή την ωμή τακτική της αποδυνάμωσης των "μαζικών φορέων" που τόσο αγαπά το κόμμα της.

Δεν ξεχνώ όμως ότι είναι οικολόγα, και ότι οι οικολόγοι είναι όπως τον γάιδαρο του Νασραντίν, και από έναν τέτοιο όλα τα να περιμένεις.

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

Εξαρτάται πως ορίζεις τα interest groups. Θα εξόριζα την Τινα και όλο το σκυλολόϊ της...

spiral architect είπε...

Όπως διαπιστώνετε φίλοι μου, πέρα από το ότι ο κυνισμός των νέων Μακιαβέλι συναγωνίζεται την "επιστημοσύνη" τους, (προσοχή, άλλο η "επιστήμη" και άλλο η "επιστημοσύνη") αυτά που ζούμε σήμερα εδώ δεν προέκυψαν στην τύχη.

Κι αν το γνωρίζουμε ήδη, οπωσδήποτε έχει άλλη βαρύτητα να το ακούμε, απερίφραστα ομολογημένο, από τα πλέον αρμόδια στόματα, δηλαδή απο τον ΟΟΣΑ.

nikos είπε...

ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ

Η ΝΕΑ

ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ.

ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ

ΑΛΛΑ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ

ΧΡΟΝΙΑ ;

Ανώνυμος είπε...

UN leaders consider world tax to fund globalization agenda

spiral architect είπε...

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

FT: Ναυαγεί η ιδέα εξαγωγής ρεύματος στην Γερμανία
(και όποιος βρει το ορίτζιναλ άρθρο στους FT Deutschland και το επιβεβαιώσει ... ας είναι καλά!)

Ανώνυμος είπε...

ο εγκληματιας συνεχιζει να κατασπαραζει την Ελλαδα

Τέσσερις έως έξι λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ είναι υποψήφιες για πώληση σε ιδιώτες, ενώ η Κομισιόν έχει ζητήσει την πώληση και υδροηλεκτρικών σταθμών. Οι αποφάσεις της ΕΕ θα οριστικοποιηθούν μόλις η Κομισιόν ολοκληρώσει την σχετική «έρευνα αγοράς» και ο αριθμός των μονάδων που θα πουληθούν θα εξαρτηθεί από το αν θα γίνει αποδεκτή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να γίνουν και ανταλλαγές ισχύος μεταξύ ΔΕΗ και τρίτων παραγωγών, προκειμένου να «ανοίξει» η αγορά του λιγνίτη.

Αυτά προκύπτουν από την ενημέρωση που έκανε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στους βουλευτές του νομού Φλώρινας, Γ. Λιάνη και Στ. Κωνσταντινίδη, και τους δύο δημάρχους των ενεργειακών δημάρχων Φλώρινας, Γ. Βοσκόπουλο, και Αμυνταίου, Μ. Ιωσηφίδη, για ενεργειακά θέματα, στην οποία συμμετείχε επίσης ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης.

Υποψήφιες για πώληση μονάδες της ΔΕΗ φέρονται ως τώρα οι μονάδες Αμυνταίου, Φλώρινας, Αγ.Δημητρίου και Μεγαλόπολης.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε επίσης τους δημάρχους ότι:

- Υπογράφηκε η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του Λιγνιτωρυχείου Νοτίου Πεδίου Αχλάδας και το ΥΠΕΚΑ θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τη ΔΕΗ για την διασφάλιση της μετεγκατάστασης σε επόμενη φάση των τριών οικισμών που συνδέονται με το Λιγνιτωρυχείο.

- Αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με τις προσφορές που έχουν κατατεθεί για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης. Το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να φέρει την πρόταση αυτή προς συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών Διαφάνειας της Βουλής.

- Εξετάζεται η αύξηση του ποσοστού του λιγνιτικού πόρου, ώστε να αυξηθούν ανάλογα τα ανταποδοτικά οφέλη υπέρ των τοπικών κοινωνιών από τις μονάδες λιγνιτοπαραγωγής. Είναι έτοιμες οι αποφάσεις και επίκειται η κατανομή όλων των συμβασιοποιημένων έργων από τον υφιστάμενο Λιγνιτικό Πόρο για το 2011, ενώ ετοιμάζεται η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή πόρων στη νέα περίοδο 2012-2016.

Ανώνυμος είπε...

πουλαει ελληνικα και εισαγει ρευμα απο αλβανια βουλγαρια τουρκια ο ξεπουλημενος

αλλα και του προεδρα η κορη τη γαμαει τουρκος και το εγγονι λεγεται λεϊλα

nikos είπε...

Ανώνυμος 7,31 να ρωτησης τον Παπακωνσταντινου να μάθει πρώτα από την Ολγα Κ. διευθυντή ΛΚΔΜ υποψήφια ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ .... .λιγνίτη έχουν για να κάψουν αυτοί η σταθμοί??? και μετά ας της πουλήσουν χιχχι

Ανώνυμος είπε...

@spiral
το άρθρο ειναι αυτο (υπογραφει και ο κουβελης)

http://www.ftd.de/unternehmen/industrie/:solarprojekt-helios-griechischer-sonnenstrom-ist-nichts-fuer-deutschland/60130507.html
ThW

spiral architect είπε...

ThW, Nα είσαι καλά!
Εύκολο είναι να γίνει; Τόσες φορές το έχω γράψει εδώ μέσα:

Είναι αδύνατον τεχνικά να γίνει η Ελλάδα μια τεράστια Φ/Β γεννήτρια.
Η φυσική και οι νόμοι της (ηλεκτρισμός) δεν ανατρέπονται από το ξαφνικό brainstorming ενός ψυχάκια.