Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ρωτήστε το ποντίκι πόσο δύσκολο είναι να βγει απο την φάκα


Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πιάσεις ή να σκοτώσεις ένα ποντίκι. Μερικούς τους δείχνω.  Αν δεν το θες όμως σκοτωμένο, ή δεν σου αρέσουν τα μακάβρια, οι καλύτερες φάκες είναι αυτές που το πιάνουν ζωντανό.  Το κλειδί για να πιάσεις ένα ποντίκι είναι η πείνα και το δόλωμα. Και η καλύτερη φάκα είναι αυτή που μπαίνει μόνο του, οικειοθελώς, και, απλά δεν μπορεί να βγει.

Στο αποικιακό μας κράτος, τσακωνόμαστε ανέκαθεν μεταξύ μας για το ποια είναι η καλύτερη φάκα. Και που και που, ή ρίχνουν λίγο ποντικοφάρμακο, ή αμολούν τον γάτο. Με λίγη φαντασία, μπορείτε να δείτε πολλά εργαλεία της νεοελληνικής πολιτικής
στην εικόνα, αν, και ανάλογα τι ψηφίζετε, δεν θα τα βλέπετε όλοι το ίδιο. Εγώ π.χ. βλέπω την Παιδεία και τα Ήθη του 1981-1989, τις σοσιαλιστικές παροχές, την ελπίδα να γίνουμε "Ευρωπαίοι", την λιγούρα για ξένα καταναλωτικά αγαθά.  Βλέπω τα πακέτα Ντελόρ, τον εκσυγχρονισμό, τις επιδοτήσεις, τα κοινοτικά προγράμματα. Τον Σκάϊ, και τους Τούρκους (αν, και αυτούς καμιά φορά τους βλέπω και σαν ποντίκια, αλλά νομίζουν ότι είναι γάτοι).

Βέβαια, τα ποντίκια έχουν μερικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με εμάς:  1) Δοκιμάζουν το δηλητήριο λίγο-λίγο πριν το φάνε, για αυτό και μόνο τα αντιπηκτικά δουλεύουν (αν και το τυράκι είναι ακαταμάχητο), 2) δεν έχουν εμφυλίους πολέμους (ή κόμματα που να κάνουν την ίδια δουλειά, αναίμακτα), και 3) δεν έχουν ΜΜΕ.

Πέρα από την φάκα των ΑΠΕ (όπου θα πιαστούμε λόγω φόβου του καιρού και σωτηρίας της ψυχής μας -- και συγγνώμη εάν θίγω την θρησκεία σας), η μεγάλη φάκα τα τελευταία 20-30 χρόνια ήταν και είναι η Ευρώπη.  Μην παραμυθιάζεστε. Δεν υπάρχει "Ευρώπη". Υπάρχει αυτό που είναι μετά την Ευρώπη, και σας το έχω δείξει εδώ και, όσον αφορά εμάς,  εδώ, και το δεύτερο, είναι το ίδιο και το ίδιο Κεντρικό Σχέδιο, με λίγες παραλλαγές, από το 1900.

Δεν θα γλυτώσουμε την φτώχεια, στην χρεωκοπία που είναι όσο νομοτελειακή όσο η βαρύτητα. Η γάτα, αλλά κυρίως η Προπαγάνδα,  μας έχει φοβισμένους, και η πείνα, ή η λιγούρα, κάνουν το τυράκι ακαταμάχητο. Η δόση!... Οι μισθοί...  Λες και όταν είμαστε στην φάκα θα μας πληρώνουν μισθούς.  Και καλού κακού μας έχουν να τσακωνόμαστε και μεταξύ μας. Πολλά κόμματα!  Δημοκρατία! Και κακοί και φαύλοι οι πολιτικοί. Θέλουμε τον Γερμανό μας και το ...τυράκι. Και το αποτέλεσμα;


Δεν υπάρχουν οι μισθοί και οι συντάξεις που ξέρουμε. Δεν θα υπάρξει η κατανάλωση που ξέρουμε.  Δεν υπάρχει ο τρόπος ζωής που μάθαμε μεταξύ 1995 και 2009. Δεν θα υπάρξει για τουλάχιστον δύο γενιές.  Το ερώτημα που δεν τολμάνε να μας θέσουν είναι εάν θέλουμε τις επόμενες δύο γενιές μέσα σε φάκα, ή έξω. Μέσα στην φάκα, ούτε τυράκι θα έχουμε και θα τρώμε ό,τι έχει ευχαρίστηση ο απ' έξω. Έξω από την φάκα θα ζούμε όπως ζούσαμε πριν την "Ευρώπη". Η μετάβαση θα είναι δύσκολη, αλλά ρωτήστε το ποντίκι πόσο δύσκολο είναι να βγει από την φάκα.

Έξω τώρα, αν δεν ήδη αργά.

11 σχόλια:

spiral architect είπε...

Unfortunately, it's too late, buddy!

The End

archaeopteryx είπε...

Πάλι καλά που δεν έβαλες την εκδοχή με το 45άρι στο κομοδίνο... και τον ήχο των ελικοπτέρων -- που είναι και η αρμόζουσα, χαχαχάααχα.

spiral architect είπε...

Αμ, εσύ που έβαλες τον καφετή γάτο!

archaeopteryx είπε...

σκεφτηκα να του βάλω φάτσα Σίας και φέσι. Έχει πολλές παραλαγές...

Ζάχαρη είπε...

ο φοβος αντιμετωπιζεται κοιτωντας τον καταματα

archaeopteryx είπε...

μόνο οι μεγάλοι αρουραίοι και οι νυφίτσες σε κοιτάνε κατάματα χαχαχάαχαχα

nikos είπε...

εγώ πάλι αναρωτιέμαι πότε επιτέλους η μαντάμ Ολγα Κουριδου προστατευόμενη της Διαμαντοπουλου πρόκειται να ανακοίνωση επίσημα την παραγωγή λιγνίτη στο ΛΚΔΜ το 2011 και την προβλέψει για το 2012 ..το έχει εφτασφράγιστο.. αφού για το 2011 είναι 35,6 εκ.τον και για του χρόνου άλλο ενα -3,5 εκ.τον αυτό δεν σημαίνει και άλλη ύφεση.. έλεος ποια με αυτήν την μπαμπεσιά

spiral architect είπε...

System Error

archaeopteryx είπε...

ο καπιταλισμός που ξέρω δεν έχει σχέση με την νεο-φοευδαρχία.

spiral architect είπε...

... ξέχασέ τον και αυτόν:
Γέμισε η registry σκουπίδια!

geokalp είπε...


ωραία ανάρτηση

τελικά εκεί, 12 μήνες πριν ήταν μια πολύ καλή εποχή για να δεις μπροστά
σήμερα απλά ..δε θέλεις!