Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Με αφορμή τις απόψεις του Δημάρχου Άνδρου για τα λαϊκά, ανταποδοτικά αιολικά, στον Σκάϊ

 
Με αφορμή τις απόψεις του Δημάρχου Άνδρου στον Σκάϊ για τα Νέα, Ανταποδοτικά, Κοινωνικά, Λαϊκής Βάσης, αιολικά, ο Professor Moriarty είπε...

Πριν 2 χρόνια είχαν απορριφθεί οι ΜΠΕ για τα αιολικά πάρκα σε Άνδρο, Νάξο, Τήνο, Πάρο.

http://www.econews.gr/2011/11/14/aiolika-aigaio/

Τώρα πάνε να το φέρουν από την άλλη πόρτα. Αφήστε ήσυχη την Άνδρο, στην Μύκονο να πάτε να βάλετε τους ανεμιστήρες.

Ε, αυτό όμως δεν είναι ΒΑΠΕ, έτσι; Είναι ΟΤΑΑΠΕ. Τι να πουν τώρα οι πρασινορόζ συνιστώσες; Σύννεφο το παραμύθι από τον δήμαρχο της Άνδρου, απίστευτο δούλεμα, μιλάει τάχα για προσέλκυση περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων τουριστών! Μα γιατί να έρθουν οι Γερμανοί να δουν αυτά που βλέπουν χρόνια στην Γερμανία; Μα τόση αναισθησία, για να μην πω μίσος για τον τόπο; Οι διεκπεραιωτές. Οι αστείοι και τραγικοί συνάμα! Οι καταστροφείς! Οι ψεύτες!

Καλά, αυτή η ΑΠΕτεωνιά της ΔΑΦΝΗΣ θυμίζει "συνεταιριστική" λαμογιά πρώτης 4ετίας πασοκ....

Δήμαρχε, οι μόνοι τουρίστες που θα έρχονται για τα λαϊκά, κοινωνικά, ανταποδοτικά, αιολικά σου θα είναι οι φορτηγατζήδες, οι γερανοί και οι μπουλντόζες, για τον ένα μήνα που θα διαρκέσει το «φύτεμα».Τα αιολικά σου θα είναι άχρηστα έως βλαπτικά για την ηλεκτροδότηση της Ελλάδας, 100% άχρηστα για την Άνδρο, θα επιβάλλουν ύφεση και πληθωρισμό στην οικονομία, δεν θα υποκαταστήσουν ούτε μισή μονάδα λιγνίτη, και δεν θα εξοικονομούν καύσιμα, γιατί ο αέρας είναι μεταβλητός και τυχαίος, και ούτε ο αέρας, ούτε το ρεύμα αποθηκεύονται.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Εγκρίθηκε από την Ε.Ε. η πρόταση του Δικτύου ΔΑΦΝΗ προϋπολογισμού 800.0000€ για τη μελέτη της εγκατάστασης ευφυών δικτύων σε 5 νησιά του Αιγαίου: Λέσβος, Λήμνος, Σαντορίνη, Κύθνος και Μήλος. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ELENA της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα ολοκληρωθεί το 2014".
Οι γνωστοί κρατικοδίαιτοι-Βρυξελλοδίαιτοι αρχιτσόγλ@νοι του ΠΑΣΟΚ, τώρα ΔΗΜΑΡ

Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που τα πιάνει από τις μελέτες και τα Ευρωπαικά κονδύλια "σπρώχνοντας" τις δήθεν καινοτομικές ενεργειακές αειφορικές λύσεις.

Καινοτομία εγώ ξέρω ότι είναι εφαρμογές που αυξάνουν την παραγωγικότητα, τι διάβολο καινοτομία είναι αυτή που ανεβάζει το κόστος του ηλεκτρισμού και ρίχνει την αποδοτικότητα ;


archaeopteryx είπε...

είναι "καινοτομία" γιάτί πληρώνουν οι Ευρωπαίοι για να επιδοτούν τις εξαγωγές άχρηστων πραγματων. Αλλά χρειάζονται και χώρο. Η Ελλάδα έχει τον χώρο και πολλους ηλιθίους (ή φοβισμένους) σε μικρες κοινωνίες. Άκουσα επιχειρήματα σε Δημοτικο Συμβούλιο Ανδρου, να κλαίς!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.energypress.gr/news/article/Htabernatoymparmpa-Giannh

Ευθυμιόπουλος (διευθυντής της Greenpeace στην Ελλάδα, θέση που διατήρησε μέχρι το 1999, υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων 2000-2001. Από το 1998 διευθύνει το Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών (ΔΙΠΕ) και το «Θερινό Οικολογικό Πανεπιστήμιο», διευθυντής του "Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου" και συντονιστής του Δικτύου Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ). Βλέπε και Χατζιμπίρος

"Με τον φίλο από την Δανία (VESTAS;) μόλις έχουμε επισκεφθεί τη Λήμνο. Ήταν μια συνάντηση για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα που πολύ θα θέλαμε να δούμε και στη χώρα μας. Τον ρωτάμε πως το κάνουν στον Βορρά. Είναι απλό μας λέει. Φτιάχνουμε μια εταιρία Ειδικού Σκοπού και καταστρώνουμε ένα σχέδιο. Σ΄ αυτήν συμμετέχουν η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώσεις αγροτών, περιβαλλοντικές οργανώσεις...

Αντκαν είπε...


Ο Ευθυμιόπουλος ήταν στο ΥΠΕΧΩΔΕ βοηθός του Λαλιώτη στους Ολυμπιακούς της μίζας και του χρέους, βλ.

ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ, Η “ΠΕΤΡΟΛΑ” ΚΑΙ Ο ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.tee.gr/online/technews/2000/july/ypehode.shtml

Είχαν "δραστηριοποιηθεί" με Χατζημπίρο ("ειδικός επιστήμων σε ελληνικές περιβαλλοντικές υπηρεσίες, μελετητής περιβαλλοντικών προβλημάτων, μέλος επιτροπών διαχείρισης περιβαλλοντικών ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1981-1991)και Μοδιανό στην ΝΕΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ του Λιβάνη (Εκδόσεις Νέα Σύνορα)

Professor Moriarty είπε...

Όχι μόνο κάνουν οι ΑΠΕ το προϊόν “ηλεκτρικό ρεύμα” ακριβότερο, αλλά και υποβαθμίζουν την ποιότητά του. Έτσι καταλήγουμε να πληρώνουμε πανάκριβα ένα κακό προϊόν. Και μετά έρχονται και λένε πληρώστε κι άλλο να αναβαθμίζουμε και να κάνουμε το δίκτυο ευφυές για να λύσουμε το πρόβλημα που δημιουργήσαμε, χωρίς να επιλύσουμε εν τω μεταξύ κανένα απολύτως πρόβλημα (εναλλακτική παραγωγή ενέργειας). Αυτό είναι ο ορισμός του φαύλου κύκλου σε μία τεχνολογική εφαρμογή.

Τώρα αυτό το πρόγραμμα που αναφέρεις είναι για γέλια και για κλάματα. Αν διαβάσεις τους στόχους και την “τεκμηρίωσή” του είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Αφήνω τα γνωστά για τα “έξυπνα δίκτυα” (που εφαρμόστηκαν σε εποχές οικονομικής αμεριμνησίας στην Καλιφόρνια που τελικά χρεοκόπησε). Αλλά να το επιχειρείς σε καιρό χρεοκοπίας αυτό κι αν είναι σκάνδαλο...

Θα κάνουν, λέει, τερματικά φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε νησιά του Αιγαίου με σκοπό να εισάγουν το ... ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό είναι το πρόβλημα των δήμων στα νησιά; Μα πολλοί από αυτούς τους δήμους δεν έχουν ένα αξιοπρεπές σύστημα αποκομιδής των σκουπιδιών και διαχείρισής τους. Και αυτοί οι μεγάλοι “οραματιστές” των ΟΤΑ αξιολογούν ως προτεραιότητα το... ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις βουνοπλαγιές των νησιών; Σε πολλά νησιά το δίκτυο είναι σε πρωτόγονη κατάσταση και αντί να γίνουν οι στοιχειώδεις επεμβάσεις για την αναβάθμισή του, αυτοί πάνε να το μασκαρέψουν σε “ευφυές”!

Μιά από τις αρπαχτές θα είναι το πρόγραμμα αυτό. Κυκλώματα ΟΤΑτζήδων με τοπικούς διαπλεκόμενους και κάποιους του ΕΜΠ, θα φάνε, άλλοι καλά, άλλοι λιγότερο και θα πετάξουν και σε κάποιους άλλους λίγα ψίχουλα, και όταν τελειώσει θα πουν ότι παρήγαγαν “τεχνογνωσία” και θα πάνε στην επόμενη αρπαχτή. Δυστυχώς η υπόθεση ΑΠΕ στην Ελλάδα της χρεοκοπίας εξελίσσεται σε μέγα πολυπλόκαμο σκάνδαλο που το βάθος και τις επιπτώσεις του ακόμη λίγοι είναι αυτοί που τις έχουν πλήρως συνειδητοποιήσει.

ΥΓ. Για αυτούς τους πρασινορόζ του ΔΗΜΑΡ, το τι πράσινες βλακείες αμολάνε, άστο καλύτερα. Ακόμη θυμάμαι μία της ΔΗΜΑΡ που είπε το φθινόπωρο “αφού τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δεν έχουν πετρέλαιο να ζεσταθούν, γιατί δεν βάζουν φωτοβολταϊκά”(!)

Αυτοί θα έκαναν ακόμη και τον Βούδα να χάσει την ψυχραιμία του!

Professor Moriarty είπε...

Αναφέρομαι στο σχόλιο του Ανώνυμου, 3:27 μ.μ.