Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Τα μοντέλα και η πραγματικότητα

http://www.drroyspencer.com/2013/06/still-epic-fail-73-climate-models-vs-measurements-running-5-year-means/

http://www.drroyspencer.com/wp-content/uploads/CMIP5-73-models-vs-obs-20N-20S-MT-5-yr-means1.png (το γράφημα σε μεγάλο μέγεθος)

Η "Κλιματική Αλλαγή" που επικαλούνται οι προωθητές της Πράσινης Απάτης είναι ένα δημιούργημα μοντέλων προσομοίωσης. Δεν είναι πραγματικότητα. Είναι γραφήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Εικονική πραγματικότητα.  Το γράφημα δείχνει τα αποτελέσματα των μοντέλων, και την πραγματικότητα.  Καμία σχέση. Ναι, το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια, και οι αλλαγές δεν είναι ανθρωπογενείς. Ναι, έχει ανέβει η θερμοκρασία της Γης μετά το τέλος του μίνι παγετού του 17ου και 18ου αιώνα. Αλλά είναι καταστροφική ή ανθρωπογενής η αλλαγή; Δείτε μόνοι σας (μετρήσεις από πυρήνες πάγων):


19 σχόλια:

spiral architect είπε...

H πραγματικότητα είναι η παρακάτω:
(σε συνδυασμό με τις προηγούμενες αναρτήσεις)
[...] Η μαζική είσοδος των ΑΠΕ που παράγουν ακριβότερη ενέργεια, η οποία μάλιστα εντάσσεται πρώτη στο σύστημα, εισήγαγε μία νέα, πολύ σοβαρή παράμετρο που έπρεπε να ισορροπήσει η ΡΑΕ κατά την αναμόρφωση των κανόνων. Πρόκειται για την ασφάλεια εφοδιασμού με ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς η παραγωγή των ΑΠΕ είναι ασταθής και μη συνεχής, οπότε οι ευέλικτες μονάδες φυσικού αερίου πρέπει να αναβοσβήνουν και να μένουν σε ετοιμότητα για να μπαίνουν στο σύστημα, όποτε χρειάζεται. [...]
(έχει κι άλλα)

Ρε σκατομπινέδες, κουκιά φάγατε, κουκιά θα μαρτυρήσετε. Θέλετε και πρόσβαση σε φτηνό ΦΑ για φτηνή επιδοτούμενη ηλεκτροπαραγωγή μέσω ΑΔΙ; Να πάτε να το βρείτε μοναχοί σας και άιντε και γαμηθείτε από δω χάμω. Τα διαλύσατε όλα, παρέα με τα τσιράκια σας τους αστούς πολιτικούς, θέλετε και το κωλόχαρτο στο τσάμπα για να σκουπιστείτε!

Όσο για τα έξυπνα δίκτυα και άλλα χαρωπά, για ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση απο την συμβατική ηλεκτροπαραγωγή σε νησιά και αλλού και για να ξεκαθαρίσουμε μια κι έξω με τις "εξυπνακίστικες" μαλακίες:
Τα έξυπνα δίκτυα δεν είναι τίποτα παραπάνω από συμβατικά δίκτυα ισχύος υψηλής, μέσης και χαμηλής τάσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για μετάδοση δεδομένων. Μπορείς να έχεις real time μετρήσεις για ροή φορτίου σε κλάδους υποκλάδους και βρόχους, μπορείς να μεταφέρεις και να αξιοποιήσεις μετρήσεις αέργων και ενεργών ισχύος και ενέργειας σε καταναλωτές ή απ' ευθείας μέτρηση απωλειών δικτύου. Μπορείς να έχεις τηλεφωνία και τηλεόραση (VOIP & IPTV) να έχεις τηλεχειρισμούς χωρίς την ταυτόχρονη παρουσία τηλεφωνικού δικτύου, μπορείς και να ψήσεις ωραίο καφέ.
Ένα πράμα δεν κάνουν και ούτε πρόκειται να κάνουν, γιατί δεν μπορούν να το κάνουν: Να ρυθμίζουν τη ροή φορτίου ανάλογα με τη ζήτηση της κατανάλωσης και τη διαθεσιμότητα παραγωγής. Ε, πως να το κάνουμε ρε παιδιά, με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται. Δεν μπορεί το δίκτυο να γίνει μια έξυπνη μπαταρία, τέρμα και τελείωσε, εκτός αν βάλεις παθητικά στοιχεία, τεράστιους πραγματικούς συσσωρευτές να φορτίζουν τη νύχτα και να πρεσάρουν την ημέρα παρέα με τα ΑΠΕ και πάντα κάτω απο τις προϋποθέσεις της διαθεσιμότητας των ΑΠΕ που έχεις. Τέτοιο smart grid κατασκευάστηκε σε ένα νησί στη Σουηδία, λίγο μικρότερο απ' τον Πόρο, (διασυνδεδεμένο παρακαλώ!) κόψανε τις διασυνδέσεις και τ' άφησαν να δουλεύει μόνο του, αφου το διαφήμισαν δεόντως.
(και η ΔΕΗ το είχε βάλει στο σάιτ της)
Τα πρωινά τα σπίτια δεν είχαν ρεύμα. Ξανά πάνω οι διασυνδέσεις, μη και γίνουμε και ρεζίλι κιόλας και έπειτα από 5 χρόνια από την παραλαβή του έργου εγκαταλείφθηκε, γυρίζοντας στη σιγουριά των καλωσίων απ' τη στεριά.

Αυτά τα ολίγα κύριοι καινοτόμοι και επιστήμονες GTP των "πρασινωπών" ΜΚΟ, της ΕΛΕΤΑΕΝ κλπ εργολάβων, τσιμπούρια που, όχι μόνο μας φορτωθήκατε, αλλά θα μας κάνετε να ξεχάσουμε και το νόμο του Κίρκοφ.

Τα ηλεκτρικά δίκτυα, βρε αρχιμαλάκες, δεν είναι PC που μπορείς να τους αλλάξεις λειτουργικό, κάρτες δικτύου και γραφικών και άμα φτάσουν στα όριά τους να τα πετάξεις ολα και να αλλάξεις μητρική και επεξεργαστή και φτου κι απ' την αρχή!

Άιντε και γαμηθείτε ξανά, μηχανικάτζες του powerpoint και της πρασινης χαριτωμενιάς!
(και σόρι για τα μπινελίκια)

spiral architect είπε...

Διόρθωση: Το πράσινο νησί ήταν στη Δανία κι όχι στη Σουηδία.
(εκνευρίστηκα με τις μαλακίες που διαβάζω)

spiral architect είπε...

Το έχω ξαναγράψει και μου' χει συμβεί:
Το να μου δείχνεις λοιπόν ένα πάρκο ανεμογεννητριών στα όρια της Κοπεγχάγης και να μου λες ότι 6-7 Α/Γ τροφοδοτούν ολόκληρη την πόλη (και συνάμα ο μάγκας που τις έστησε να επιδοτείται) με κοροϊδεύεις κατάφατσα. (μου έχει συμβεί σε συνέδριο στην Κοπεγχάγη, οπου ο ξεναγός μην γνωρίζοντας ότι μιλά σε μηχανικούς, αρχισε το παραμύθι)

petrolhead είπε...

Ενας καθηγητης μου συνηθιζε να λεει
"simulation is like masturbation the more you do it the more you believe it is true"

Professor Moriarty είπε...

spiral, η τελευταία μόδα και η ανερχόμενη αγορά στα smart grids είναι η Distribution Automation.

http://www.energy.siemens.com/hq/en/automation/power-transmission-distribution/eneas/distribution-automation/

spiral architect είπε...

Ναι προφέσορα, αυτό ναι, είναι εφαρμογή smart grid. Εφαρμόζεται εδώ και λίγα χρόνια απ' τη ΔΕΗ (νυν ΔΕΔΔΗΕ) για τους δείκτες SAIDI και SAIFI, γιατί αλλιώς πρέπει κάποιοι δυστυχείς χρήστες PC να καταχωρούν καθημερινά πάμπολλα χαρτάκια-reports για τα διάφορα καθημερινά events του δικτύου.

Τέρμα και τελείωσε: Το ηλεκτρικό δίκτυο είναι ο δρόμος από την πηγή προς την κατανάλωση, δεν παύει όμως να είναι ένα παθητικό στοιχείο με ιδιοκαταναλώσεις-απώλειες, φορτώνεται με τα άεργα των καταναλωτών και υπόκειται σε φθορές, επεκτάσεις, μετατροπές, ενισχύσεις και καταργήσεις. Είναι δυναμικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι (με την ηλεκτρική έννοια) ενεργό.
Το αεικίνητο δεν εφευρέθηκε ακόμα και ούτε πρόκειται.

spiral architect είπε...

Με λίγα λόγια και για να το καταλάβουν οι αδαείς:
Δεν μπορείς να στήσεις ένα πάρκο 100MW στη Σαλαμίνα και στον Σαρωνικό, να μετατρέψεις το δίκτυο του νησιού σε "έξυπνο"(κατά τα μυαλά των πρασινιάρηδων) να κόψεις τις διασυνδέσεις υψηλής και μέσης τάσης από τη στεριά και να περιμένεις οτι θα ψήσεις καφέ στο Αιάντειο.

Να πάμε τότε εμείς μετανάστες στον Αρη και να γεμίσουμε τη Γη Α/Γ.
(αυτό το σενάριο παίζει)

Ανώνυμος είπε...

Spiral architect 2.42μ.μ.
Το αεικίνητο δεν εφευρέθηκε ακόμα και ούτε πρόκειται.
Τι δεν μου θυμίζεται για το αεικίνητο. Γύρω στο 1975 στην Άνδρο, υπήρχε κάποιος, δεν ξέρω αν ζεί ή όχι, δεν θυμάμαι το όνομα του, ήταν ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος, είχε σπουδάσει στην Αμερική.
Είχε πάθει κάτι το μυαλό του, γιατί έλεγαν οι φίλοι του ότι τρελλάθηκε από το πολύ διάβασμα. Μας έλεγε ότι είχει εφεύρει στο Πανεπιστήμιο που ήταν στην Αμερική το αεικίνητο που θα παράγει ρεύμα. Θα δημιουργούσε κάποιες ειδικού τύπου μηχανές τις οποίες θα τις εγκαταστούσε πειραματικά στη Κουβάρα της ΄Ανδρου,επειδή εκεί έχει δυνατό αέρα. Αυτές θα ήταν ικανές να ηλεκτροδοτήσουν όλη την Άνδρο και Τήνο. Μάλιστα θυμάμαι ότι μας τις σχεδίαζε και έμοιζαν με Α/Γ. Μας έλεγε ότι αυτές οι μηχανές θα κινούντο συνέχεια με τον αέρα γιατί στηρίζονται στη θεωρία του περι αεικινήτου και θα παρήγαγαν ηλεκτρισμό.
Έμεις γελούσαμε με το αεικίνητο των μηχανών του, αλλά εκείνος επέμενε ότι κάποτε θα υλοποιηθεί η εφεύρεσή του.
Λέτε να μην ήταν τόσο τρελός, αλλά από τότε να είχε αρχίσει ο σχεδιασμός της Αιολικής απάτης.

spiral architect είπε...

Ναι, σίγουρα!
Ποιος ήταν ο κύριος; Μάλλον οι αέρηδες της Άνδρου, του είχαν πάρει τα μυαλά.

Ανώνυμος είπε...

spiral architect
Ο κύριος, μας τα έλεγε το 1975. Σας το έγραψα ότι ήταν μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος απόφοιτος από κάποιο από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής, αλλά του είχε σαλέψει.

spiral architect είπε...

Το ότι ήταν "μηχανολόγος-ηλεκτρολόγος απόφοιτος από κάποιο από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής" δεν καθοσιώνεται αυτόματα, αν έχει ξεχάσει τις βασικές αρχές της φυσικής.
Αν μπορούσε να ελέγξει τη ροή του αέρα για επιθυμητή και μόνιμη ηλεκτροπαραγωγή, θα του έβγαζα το καπέλο.
Αλλά δεν ...

Ανώνυμος είπε...

spiral architect 8.33
Δεν μπορείται να βγάλετε το καπέλλο, σε κάποιον που έχει γλυστρήσει το μυαλό του, όμως για να το συζητά θα πει ότι κάπου το είχε ακούσει.
¨Ως προ τη φυσική, πιστεύεται ότι οι ηλεκτρολόγοι- μηχανικοί του εξωτερικού διδάσκονται τη φυσική και τα μαθηματικά που διδάσκονται στα Ελληνικά Πολυτεχνεία.
Καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σας ότι πρέπει να είστε ηλεκτρολόγος μηχανικός-ενεργιακός.
Δεν ξέρω πότε και που τελειώσατε το
Πολυτεχνείο, αλλά έχω παρατηρήσει ότι οι φοιητές του τμήματος του ΕΜΠ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στο εξάμηνο, που αρχίζουν οι ειδικότητες, αρκετοί πηγαίνουν ενεργιακοί για να ασχοληθούν με ΑΠΕ. Πιστεύουν ότι εκεί είναι τα χρήματα, οι περισσότερες θέσεις εργασίας, κάνουν και ειδικεύσεις σ΄αυτό το τομέα.
΄Ετσι έχουν καταφέρει και δημιουργούν μιά γενιά επιστημόνων
που πιστεύει ότι το επόμενο βήμα στην ενέργεια είναι οι ΑΠΕ. Αυτό θέλει προσοχή, γιατί αυτοί βγαίνουν τώρα στη αγορά εργασίας.
Να σκεφθείται ότι ακόμη και οι ναυπηγοί μηχανικοί τους δίνουν υποτροφίες για να εξειδικευτούν στο να κτίζονται πλοία "πράσινα"
Μάλιστα στο Πειραιά έχουν δημοιουργηθεί συμβουλευτικά γραφεία με ειδικότητα, συμβουλές
στους εφοπλιστές για πράσινα πλοία,
φυσικά όλα αυτά επιδοτούνται.

spiral architect είπε...

@9:43,
Είμαι σε θέση να ξέρω ότι, ακόμα και οι μη ενεργειακοί Η/Μ ασχολούνται πλέον με ενεργειακά, άλλως ισχυρά ρεύματα και τώρα με ΑΠΕ, (Φ/Β, Α/Γ, βιομάζα) επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά σου. Δουλειές μετά το 2004 δεν υπήρχαν οπότε το γύρισαν εκεί.

Βέβαια από πλευράς έργων ΑΠΕ η φούσκα έσκασε μέσα σε 2-3 χρόνια, καθότι το σύστημα πίτωσε, οπότε τα έργα σταμάτησαν.
Εκ των πραγμάτων τα παιδιά πρέπει να ασχοληθούν με το αντικείμενό τους και αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι να εκδίδεις πράσινες ρετσέτες και να τις τεκμηριώνεις με παντελώς ανυπόστατες δήθεν επιστημονικές τεκμηριώσεις.

Ας πάνε λοιπόν οι τελευταίοι να μου ηλεκτροδοτήσουν μόνο από ΑΠΕ τη Σαλαμίνα με τον τρόπο που προείπα και αν το πετύχουν, θα γίνω και γω "πράσινος μηχανικός" και ινστρούχτορας.

Professor Moriarty είπε...

Δεν είναι μόνο η συμμόρφωση με τα SAIDI and SAIFI, διότι η D.A. φιλοδοξεί να κάνει πολλά περισσότερα Η ΔΕΗ έχει επενδύσει στην αυτοματοποίηση της διαχείρισης και στους τηλεχειρισμούς, αλλά σε αυτά περιλαμβάνονται καταναλωτές ΥΤ και ΜΤ, και κάποιοι μεγάλοι καταναλωτές ΧΤ. Οι “έξυπνοι μετρητές” στην ΧΤ χρησιμοποιούνται μόνο πιλοτικά. Καλά όλα αυτά. Αλλά ποια είναι η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων για το ελληνικό δίκτυο; Κανέναν δεν ενοχλεί, για παράδειγμα, ότι στα αστικά κέντρα το δίκτυο ακόμα δεν είναι υπόγειο; Ότι αγωγοί περνάνε μπροστά από μπαλκόνια, ότι στύλοι Μ/Τ, καλώδια είναι ένα κουβάρι μπροστά στα μούτρα τους; Άλλο αν το συνηθίσανε όπως πολλά άλλα, αλλά αυτοί που θέλουν να κάνουν τους νεοέλληνες σκανδιναυούς ή γερμανούς του Νότου, ας αρχίσουν από τα στοιχειώδη. Διότι ακόμη και σε πόλεις της πρώην Α. Γερμανίας δεν βλέπεις εναέριους αγωγούς μέσα σε πόλεις.

Εννοείται ότι το δίκτυο δεν παράγει ούτε αποθηκεύει ενέργεια, αλλά κάνει μεταφορά και διανομή.

Αν βάλεις αιολικά στην Σαλαμίνα και κόψεις την διασύνδεση με το δίκτυο, χωρίς να κάνεις εφεδρικές μονάδες αντίστοιχες της ζήτησης, πρακτικά δεν θα έχεις ηλεκτροδότηση.

Αλλά τα μικρά δίκτυα είναι επίσης πιο ευαίσθητα σε αστάθειες και άλλα προβλήματα αν έχουν αιολικά πάρκα. Η “εξυπνοποίηση” δεν είναι μαγική λύση. Αν το δίκτυο δεν είναι φτιαγμένο για να λειτουργήσει με τις νέες συνθήκες που πας να του επιβάλεις, τότε χρειάζεται επέμβαση στο ίδιο το δίκτυο, ή καινούργιο δίκτυο – τόσο απλά.

Οι ανεμογεννήτριες άρχισαν να προτείνονται σαν εναλλακτική πηγή ενέργειας στην Αμερική και την Δ. Ευρώπη στα μέσα της δεκαετίας του '70 με την πετρελαϊκή κρίση. Ο τύπος λοιπόν που τα έλεγε αυτά στην Άνδρο, τότε, μάλλον δεν ήταν “τρελός”, αλλά πρότεινε αυτό που άρχισε να γίνεται εδώ μετά το 2000. Αυτοί όμως σήμερα είναι “τρελοί” (όταν δεν είναι απατεώνες) διότι υπάρχουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι η αιολική ενέργεια δεν μπορεί να γίνει αξιόπιστη πηγή εναλλακτικής ενέργειας. Επίσης ο “τρελός” μπορεί να θωρούσε τότε ότι σύντομα θα λυνόταν το θέμα της αποθήκευσης της ηλ. ενέργειας, για το οποίο όμως ακόμα δεν βρέθηκε αποτελεσματική, και ανεκτή οικονομικά λύση.

Ανώνυμος είπε...

Professor Moniarty 3.11
...
Ο τύπος λοιπόν που τα έλεγε αυτά στην Άνδρο, τότε, μάλλον δεν ήταν “τρελός”, αλλά πρότεινε αυτό που άρχισε να γίνεται εδώ μετά το 2000.
Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεται,
αν και τότε τον κακομοίρη τον λέγαμε τρελλό.
Επίσης ο “τρελός” μπορεί να θωρούσε τότε ότι σύντομα θα λυνόταν το θέμα της αποθήκευσης της ηλ. ενέργειας, για το οποίο όμως ακόμα δεν βρέθηκε αποτελεσματική, και ανεκτή οικονομικά λύση.
Ο κ. Ζερβος του ΕΜΠ είχε κάνει μελέτη για αποθήκευση ενέργειας στη Σέριφο , γι΄αυτό έγινε το φράγμα, όταν υπάρχει αέρας μερικές Α/Γ να ανεβάζουν το νερό ψηλά στο βουνό, Στη νηνεμία να πηγαίνει το νερό πίσω στο φράγμα, ένα είδος μικρού ηδροηλεκτρικού.
Την έχω την μελέτη.
Το φράγμα έγινε. Ευτυχώς πηγαίνουν πουλάκια και πίνουν νερό, παπάκια κολυμπούν, και τα ευρώ έχουν φαγωθεί.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κατεβάζει το μυαλό τους, με γνώμονα τι θα βάλουν στη τσέπη.
Αν αξιοποιούσαν το μυαλό τους για το καλό του τόπου, σήμερα θα είμαστε Ελβετία.

Professor Moriarty είπε...

Όχι δεν εννοούσα την έμμεση αποθήκευση που είναι η αντλησιοταμίευση και είναι ουσιαστικά ο μόνος εφικτός τρόπος για να κάνεις "αποθήκευση". Εννοούσα την άμεση αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας, για την οποία υπήρχε παλιότερα αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Όσο για ένα νησί, όπως η Σέριφος, το πρόβλημα δεν είναι τόσο το φράγμα, όσο οι ανεμογεννήτριες. Όσο για τα ποσοστά συμμετοχής που γράφει η μελέτη, και την εξοικονόμηση συμβατικού καυσίμου, είναι wishful thinking. Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί πάρα πολύ φθηνότερα με συμβατική μονάδα, όσο για την επαγγελόμενη μείωση εκπομπών CO2 ίσου με αυτό που εκπέμπουν μερικά πλοία της γραμμής τον χρόνο, θα αλλοιωθεί μόνιμα το περιβάλλον της Σερίφου. (Και είπαμε ότι όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό της τιμής της κιλοβατώρας με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ελληνικά νοικοκυριά και την ελληνική οικονομία).

Ανώνυμος είπε...

Professor Moriarty 9.11 μ.μ.
Η Σέριφος έχει μόναδα συμβατική, όσο για τους εναέριους αγωγούς, νομίζω ότι ο κ. Δεκλερής όταν ήταν στο ΣτΕ, είχε εκδόση απόφαση, ότι οι αγωγοί πρέπει να είναι υπόγειοι στις Κυκλάδες.
Επειδή σε λίγο θα σας αποχαιρετήσω,
αν θελήσετε κάποια βοήθεια για την ΄Ανδρο ( μην ξεχνάται ότι έλκω το γένος από ΄Ανδρο, άρα είναι πατρίδα μου, έστω και αν δεν έρχομαι, έχω έννομο συμφέρον να την προστατεύσω) μπορείται να μου στείλετε μήνυμα όποτε με θελήσετε στο:
https://www.facebook.com/smaragda.makaronidou
Μακαρονίδου, δεν είναι το πατρικό μου επίθετο, δεύτερον μην εκπλαγείτε από τη σελίδα μου, γιατί είναι πολύ light και γυναικεία, έτσι για ξεκάρφωμα.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω σήμερα, και μου κάνει εντύπωση, πως με τόσους περιβαλλοντικούς συλλόγους,
με τόσες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, με τόσους σχολιασμούς, με τόσες συγκεντρώσεις, εκδίδονται συνεχώς νέα άδειες αιολικών και προχωρούν στην υλοποίηση της εγκατάστασής των . Άρα κάτι δεν γίνεται σωστά.
Καταρχάς οι διαδικτυακές σελίδες πρέπει να περιλαμβάνουν ανάλυση και σχολιασμό επιστημονικών θεμάτων, συναφών με το αντικείμενο τους, από ειδικούς, όχι να αναφέρονται σε θέματα επί παντός επιστητού ανάμεικτα με επιστημονικοφανή νοήματα.
Από την άλλη πρέπει να είναι επιστημονικά μεν αλλά και αρκούντος κατανοητά για το μέσο αναγνώστη.
Ο τρόπος που αντιμετωπίζεται από το διαδίκτυο και τις τοπικές κοινωνίες το θέμα των ΑΠΕ, με την έλλειψη συντονισμού που υπάρχει, έχουν υπερισχύσει οι άσχετοι, θα οδηγηθούμε σε λίγα χρόνια, δυστυχώς, σε δάση ανεμογεννητριών. Εύχομαι να διαψευσθώ.
Καταρχάς δεν είμαι επιστήμων, ειδική σε ενέργεια, ΑΠΕ κλπ. Ήμουν και είμαι, αν υπάρξει πρόβλημα, μέλος μια ομάδας από Σέριφο, με πολλούς και διάφορους ειδικούς επιστήμονες. Σκοπός της ομάδας ήταν, να αποτρέψουμε την εγκατάσταση 87 Α/Γ V90. 3MW, έκαστη, στη Σέριφο, επενδυτής ο κ. Μυτηλιναίος
Είχα τον τομέα συντονισμού, δημοσίων σχέσεων κοινωνικής υποστήριξης. Με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να αποτρέψουμε την τοποθέτησε των Α/Γ . Είμαστε πρωτοπόροι χωρίς να έχει ξαναγίνει τέτοιο εγχείρημα, ήταν Μάιος του 2006 . Τελικά καταφέραμε να υλοποιηθεί ο στόχος μας , που ήταν να αποτρέψουμε την επένδυση και την τοποθέτηση Α/Γ.
Τελικά σήμερα, κάτι πηγαίνει στραβά, ας το αναλογισθεί ο καθένας που κινδυνεύει ο τόπος του και ας προσπαθήσει να διώξει τους άσχετους, που μόνο ζημιά κάνουν.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω επικοινωνίας, είσθε ένα επιστημονικό
Blog, δεν συνηθίζω να σχολιάζω σε Blogs που είναι εκτός του γνωστικού μου αντικειμένου. Το έκανα για λίγες ημέρες για να καταλάβω, τι πηγαίνει στραβά, έπειτα από 7 χρόνια.
Ηθελα να ψάξω και να λύσω την απορία μου, φυσικά για δική μου ενημέρωση.
Ευχαριστώ που με ακούσατε, επίσης ευχαριστώ τον αρχαιοπτέρυγα που με φιλοξένησε, του εύχομαι κάθε επιτυχία στο Blog του, και στην προσπάθεια όλων εσάς κατά των ΑΠΕ.

Professor Moriarty είπε...

Ασφαλώς η Σέριφος έχει συμβατική μονάδα, και όλη η φασαρία γίνεται για την "διείσδυση των ΑΠΕ". Αλλά και αν η συμβατική μονάδα κρινόταν ανεπαρκής για την εκτίμηση μελλοντικής ζήτησης, ή, αν απλώς θεωρούνταν απαρχαιωμένη, ή ο,τιδήποτε άλλο, θα μπορούσαν με ένα μικρό μέρος της "πράσινης επένδυσης" να εγκαταστήσουν μία πιο σύγχρονη με σύγχρονη τεχνολογία και φίλτρα, και να την κατασκευάσουν με τρόπο που να επιφέρει την μικρότερη δυνατή αλλοίωση στο περιβάλλον, και επίσης να τους περισσέψουν και χρήματα για να βελτιώσουν λειτουργικά και αισθητικά το υπόλοιπο δίκτυο, και πολλά άλλα. Αλλά ο χατζηαβατισμός κάποιων να γίνουμε δανικότεροι των Δανών, και η απληστία κάποιοων άλλων δεν οδηγεί μόνο στο να αντιμετωπίζουν τις Κυκλάδες σαν δανέζικες χορτολιβαδικές εκτάσεις ριγμένες σε ομιχλώδη βόρεια θάλασσα, αλλά θέλουν να κάνουν και φαραωνικά κατασκευάσματα, που είμαι σίγουρος ότι θα εξόργιζαν τους Δανούς, και τους Γερμανούς (ήδη πέρυσι στην Γερμανία η προοπτική να περάσουν πυλώνες Υ.Τ. μέσα από δασικές εκτάσεις έκανε κάποια χωριά να εξεγερθούν, αλλά και στην Βρετανία αντέδρασαν έντονα όταν ανακάλυψαν ότι τους κορόϊδευαν με ψεύτικες αποδόσεις των Α/Γ και όταν είδαν την αλλοίωση που επέφεραν στο τοπίο και το τεράστιο κόοστος της αιολικής ενέργειας).