Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Καταρρέει το Γερμανικό Πράσινο Πλάνο


http://blogs.the-american-interest.com/wrm/2013/06/15/germanys-green-plan-is-crumbling/

Η είδηση είναι η ίδια. Αλλά με κάποια ευχαρίστηση βλέπω ανθρώπους πολύ πιο γνωστούς από μένα να το λένε με το όνομά του:  Το Γερμανικό Πράσινο Πλάνο! Έχω ένα σωρό αναρτήσεις με αυτό τον τίτλο!

Σημειώστε παρακαλώ:  Το πλάνο πάντα είχε τις ΑΠΕ σαν μεταβατικό στάδιο. Ποτέ δεν πίστευαν οι ίδιοι ότι θα έκαναν ο,τιδήποτε εκτός από το να ακριβύνουν το ρεύμα και να βοηθήσουν το επόμενο στάδιο, την χρηματοδότηση των πυρηνικών. Είναι πονηροί και δαιμόνιοι, και εξαιρετικοί μηχανικοί, δεν μπορεί να πιστεύουν τις αρλούμπες που ταΐζουν τους ηλίθιους (εμάς).  Ίσως δεν έκαναν όσες εξαγωγές θα ήθελαν, αλλά τους τα χάλασε η ένταση της ύφεσης, κάτι πονηρά γραφήματα με ισοζύγια πληρωμών. Την πραγματική ζημιά τους την έκανε η Φουκουσίμα. Πήγε πίσω τα πυρηνικά σχέδιά τους και τους ανάγκασε να εισάγουν κάρβουνο. Έπεσαν στην Πράσινη Παγίδα που έστησαν για τους άλλους.  Ζημιά τους έκανε και η πίεση των Αμερικανών κατά του Ρωσικού αερίου (ή το σχιστολιθικό αέριο -- ίδιο πράγμα).

"European Industry" λέει το άρθρο... Ποιά "Γιουροπήαν Ίνταστρυ";  Τζέρμαν είναι...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για αυτή τη θεωρία για το γιατί οι Γερμανοί δεν βάζουν μπρος το shale gas τι λες; Το μπλογκ το βρήκα από εσένα, μου φαίνεται καλό (ειδικά για αριστερό):
http://ciaoant1.blogspot.gr/2013/06/part-2-fracking.html

archaeopteryx είπε...

δεν τό ξέρω το θέμα, και το αέριο είναι για ΜΕΓΑΛΑ παιδιά. Υπάρχουν πολλά "επίπεδα". Το αμερικανο-ρωσικό,το ενδο-ευρωπαϊκό, τα οικονομικά (στέκει χωρίς επιδότηση στην Ευρώπη;) τον έλεγχο (ποιός ελέγχει τις τρύπες; τους αγωγούς;) το τεχνικό και δεν ξέρω τι άλλο.

Πολύ καλός είναι ο ciaoant1