Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Τα πρωταπριλιάτικα του ΑΣΠΗ Ελλας


1/4/2014 ΑΣΠΗ Ελλάς:  Δεν φταίνε οι ΑΠΕ που έχει ακριβύνει το ρεύμα.  Στην Γερμανία φταίνε, στην Δανία φταίνε, παντού φταίνε, πλην Ελλάδος (κατά ΑΣΠΗ Ελλάς). Απολογιστικά όλοι (πλην πληρωμένων παπαγάλων) βρίζουν τις ΑΠΕ που έχουν ακριβύνει το ρεύμα και έχουν διαλύσει τα δίκτυα, αλλά για τoυς ΑΠΕτζήδες, κάθε μέρα είναι Πρωταπριλιά.



Οι ΑΠΕ πληρώνονται την ταρίφα τους κατά προτεραιότητα και υποχρεωτικά.  Την ταρίφα τους. Όχι το κόστος τους, την ταρίφα τους. Η ταρίφα τους είναι οι τόκοι και τα κέρδη, και δεν έχει σχέση ούτε με το (μηδενικό) μεταβλητό τους κόστος, ούτε με την ζήτηση και προσφορά για ρεύμα. Οι "άλλοι" παίρνουν την ΟΤΣ όπως διαμορφώνεται. Κακώς (για μένα) υπάρχει αέριο στο σύστημα, και όχι περισσότερος λιγνίτης ή λιθάνθρακας. Αλλά για να μην είναι ωμή κλοπή οι ΑΠΕ πρέπει (α) το συνολικό κόστος τους (η ταρίφα τους) να είναι μικρότερη από το μεταβλητό κόστος των άλλων, (β) να μην μπαίνουν καν στο σύστημα εάν δεν υπάρχει ζήτηση που να καλύπτεται από μονάδες βάσης, (γ) να μην επιβάλλουν τυχαία μεταβλητότητα (που επιφέρει ζημιές, ΑΔΙ, ΜΑΜΚ, κλπ)  και (δ) να μην επιβάλλουν πρόσθετες και ηλίθιες επενδύσεις σε άχρηστα δίκτυα.


Μην το παιδεύετε παλικάρια... Οι ΑΠΕ υπάρχουν στο δίκτυο μόνο επειδή επιδοτούνται αδρά, χωρίς να υποκαθιστούν συμβατική παραγωγή, ή καν να εξοικονομούν συμβατικά καύσιμα... Έχετε δικούς στην ΡΑΕ, στην ΔΕΗ και στο ΥΠΕΚΑ, βάλτε τους να κάνουν μια μελέτη που να λέει "Έχουμε βάλει 1.800 αιολικά μεγαβάτ και 2.500 φωτοβολταϊκά μεγαβάτ, μάς έχουν κοστίσει (λέω κουτουρού νούμερο) περί τα 8-9 δις ευρώ, τα αποπληρώνουμε περίπου 800-900 εκατομ. ευρώ τον χρόνο, μέσα από την ΔΕΗ και τον ΛΑΓΗΕ. Έχουν εξοικονομήσει Χ κιλά λιγνίτη και Ψ κυβικά αέριο το 2013, συνολικού κόστους Ζ, που είναι λίγο ...μικρότερο από τα 800-900 εκατομμύρια, αλλά δεν βαριέσαι"  Αν τολμάτε. Δεν τολμάτε.


Για τον ΑΣΠΗ Ελλάς έχω δύο ωραίες αναρτήσεις στα Γερμανικά, mit freundlicher Genehmigung durch Frau ThW. Dafür mein herzlicher Dank!

http://diepresse.com/home/wirtschaft/international/1338965/Energiewende-erweckt-alte-Olkraftwerke-zum-Leben  "... „Die deutsche Energiewende steht kurz vor dem Scheitern.“ Mit diesen Worten kommentierte Wolfgang Anzengruber, Chef des größten heimischen Stromkonzerns Verbund, bei einer Veranstaltung am Dienstagabend die Vorkommnisse des Tages. Denn am Dienstag führte Starkwind in Deutschland zur skurrilen Situation, dass das vergleichsweise teure und ineffiziente Ölkraftwerk Neudorf-Werndorf bei Graz ans Netz gehen musste, um das deutsche Netz zu stabilisieren, während moderne und effiziente deutsche Gaskraftwerke abgeschaltet wurden..."

http://www.gegenwind-pinzberg.de/index.php/die-energiewnde-funktioniert-nicht.      "...Zurzeit wird die Energiewende fast ausschließlich unter dem Aspekt der extrem hohen Kosten von bis zu einer Billion € diskutiert. Weit wichtiger als die Frage der Wirtschaftlichkeit ist jedoch die Frage der Funktionalität eines zukünftigen Stromversorgungssystems mit überwiegendem Anteil an Strom aus Windenergie- und Fotovoltaik-Anlagen, da beide Energieträger starken zeitlichen Schwankungen unterliegen, die nicht mit der Stromnachfrage korrelieren..."

Χαχαχάααχα!  Βρε άνθρωποι του Θεού, και άσχετος να είναι κανείς στα λογιστικά βλέπει την λυπητερή... Και τσάμπα να ήταν τα αιολικά σας, ηλεκτροδοτικά είναι άχρηστα. Άντε τώρα να κοροϊδέψετε αφελείς με την Ο.Τ.Σ.... και μικροοικονομικά ηλεκτροπαραγωγής...

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε το 1 κι 1 κάνει 2 δεν παραδέχεσαι και κάνεις και θεωρίες. όλοι είναι λάθος, ΕΜΠ, καθηγητές, μηχανικοί, και συ ο σωστός. Αφού στο λέμε όλοι ότι δεν υπολογίζεται σωστά το κόστος και επιδοτούν τον λιγνίτη και το αέριο που έπρεπε να πληρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά του ελλείματος του Λαγηε.

Φαίνεται κάθε μέρα πεντακάθαρα ο σκοπός σας κι ηπροπαγάνδα που γίνεται εδώ κατα μικροεπενδυτών ΑΠΕ που είναι εξοργισμένοι με εσας τα παπαγαλάκια γιατί δουλεύετε για τους μεγαλοεπενδυτές Κοπελούζους και τους αεριάδες, να τρώνε αυτοί τη μερίδα του λέοντα και οι τράπεζες να πάρουν φωτοβολταϊκα των μικρών και να τα πάρουν τελικά αυτοί οι μεγάλοι.

Πάλι μας λες δε παράγουν ενέργεια οι ΑΠΕ και τότε τι είναι αυτά που ανακοινώνει ο Αδμηε τα εκατομμύρια κιλοβατόρες κάθε χρόνο, αυτά αν παραγόταν από αέριο ή κάρβουνο πόσο θα κόστιζαν πανέξυπνε, εε;;;; Αυτά δεν τα αφαιρούν από το μείον, το έλειμμα και το φορτόνουν όλο στις πλάτες των ΑΠΕ και με τις ΑΠΕ δικιολογία τα αρπάζουν πάλι οι γνωστοί που αντί να πληρώνουν που ρυπαίνουν παίρνουν και το μερίδιο των ΑΠΕ που παράγουν καθαρή ενέρργεια κι από πάνω.

Και τώρα πάλι εκτέθηκες ανεπανόρθοτα βγάζοντας στο πανικό σου τα γερμανικά μανιφέστα που έστειλε η γραμματέας του Προφρεσσόρε Μοριάρτεν για να κάνεις εντύπωση, αλλά αυτά δεν έχουν την επιστημονική βάση των μελετών πανεπιστημίων που απόδειξαν την εξοικονόμιση καυσίμων από ΑΠΕ. Είναι από εφημερίδες και τάγραψαν άτομα του λόμπι του κάρβουνου και των πυρηνικών που εκφράζεις εσύ κι ο Μοριάρτεν και οι κρατικοδίαιτοι κουμπούρες Σπιράλ αχιψεύτες.

Τα γερμανικά σε πρόδωσαν ότι είσαι βιτρίνα αυτού του παρακηνιακού (και γνωστού) Προφεσσόρεν, και μπορεί να είσαι κι ό ίδιος που έφτιαξε μπλογκ για να δυσφιμίζει όσους έχουν άλλες πολιτικές και ενεργειακές απόψεις, γιατί εδώ δυσφημίζονται συστηματικά όλα τα πανεπιστήμια και οι καθηγητές που τάχθηκαν υπερ ΑΠΕ κι έκαναν μελέτες για το όφελος των ΑΠΕ. Και γκρεμίζουν τον ενεργειακό συγκεντρωτισμό του εκ πεποιθήσεος ναζί Μοριάρτεν. Έγιναν εδώ τα αποκαλυπτίρια του γερμανοτσολιά του κάρβουνου.

Ανώνυμος είπε...

Προς archaeopteryx:
Γέμισε ο τόπος "νταμαρόπετρες".
Αναφέρομαι στο πιο πάνω σχόλιο.
Γι'αυτό δεν πρόκειται να προκόψει ο τόπος αυτός ποτέ archaeopteryx.
Και εσύ:"φωνή βοώντος εν τη ερήμω".
Χαρά στο κουράγιο σου...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου "έξυπνε" 4:20μμ. Εγώ είμαι "νταμαρόπετρα" γιατί είπα 1 κι 1 κάνει 2, και δες τώρα πως μου απάντησε ο άλλος "έξυπνος"

"Λάθος κάνεις! Η THW είναι η αναλύτρια δεδομένων μου, ο Μοριάρτυ φέρνει τις μπριζόλες και εσύ είσαι το κορόιδο της υπόθεσης. Οπότε μπορείς να τους ξαναψηφίσεις, άλλωστε ζούμε σε μια κατακερματισμένη και ούλτρα ταξική κοινωνία.
Συμβουλή: Να κλειδώνεις την πόρτα το βράδυ, έξω απ'αυτήν παραμονεύουν Αλβανοί μαφιόζοι.

29 Μαρτίου 2014 - 4:42 μ.μ." Spiral Architect.

Επιστημονική απάντηση έτσι;;; Και αφήνει και υπονούμενα ότι θα με επισκεφτούν αλβανοί μαφιόζοι... Αυτόν όμως δεν τον είπες νταμαρόπετρα

Ανώνυμος είπε...

A, ρε ανωνυμε 3,51 !!! Τι λες βρε σαψαλη? Ποια γραμματεας του Μοριαρτι, του Spiral , του Αρχαιου? Βρε ανοητο αγορι... ακομα δεν καταλαβες οτι ειμαι γραμματεας του Xουχτελ και ειμαι εδω για προβοκατσια?
ThW

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε παπαγαλε

1. Ναι, έχω εμπιστοσύνη στις σπουδές μου και στην εμπειρία μου και στο CPU μου.

2. Οι μικροεπενδυτές είναι θύματα, κράχτες των Κοπελούζων. Ειδικά ο Κοπελούζος δεν είναι επενδυτής. Είναι αυτό που προκύπτει από τα άρθρα της Λιάγγου.

3. Οι ΑΠΕ εγχέουν χωρίς να υποκαθιστούν συμβατική ισχύ. Στο 10% της ονομαστικής τους τις λογίζει ο ΑΔΜΗΕ. Οι μεγαβατώρρς τους είναι σχήμα λόγου για το πόσο θα πληρωθούν. Δεν εξοικονομούν τα καύσιμα για τα οποία δήθεν πληρώνονται.

4. Οι ΑΠΕ δεν μειώνουν ρύπους. Παράδειγμα η Γερμανία (που τις εξάγει).

5. Η μεγαβατώρα από λιγνίτη κοσ΄τιζει περί τα 20-40. Από αέριο περί τα 100. Απο αιολικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ, αλλά πόσο πληρώνεται. Πληρώνεται περί τα 90, αλλά δεν εξοικονομεί καύσιμα. Τα 90 είναι κερατιάτικα. ΣΥΝ τα ΑΔΙ, τα δίκτυα, η ζημιά στον τουρισμό και η ενόχληση.

6. Τα γερμανικά είναι για να κάνω εξάσκηση στην γλώσσα, αλλά τα βρήκα χαριτωμένα

Μην απαντήσεις, έχεις μία εξαερωση ανά ανάρτηση. Καν τες λοιπόν καλές

archaeopteryx είπε...

Τι είναι ο "σαψάλης" ThW???

Ανώνυμος είπε...

κατι σαν "ελαφρυς" λεβεντομακακας!
ΤhW

archaeopteryx είπε...

Spiral (αν ήσουν εσύ στο 4:34), δεν νομίζω αναφερόταν σε εσένα ο 4:20... αλλά δεν ξερω κιόλας...

spiral architect είπε...

Ο Spiral Architect γράφει με το αβαταράκι και το παρανόμι του. Στο ίντερνετ, οι ιδέες και οι απόψεις μετρούν και όχι τα αληθινά ονόματα ή τα παρανόμια.
Πάμε άλλη μια:
Ο γνωστός κυρ-ανώνυμος παραπάνω αντέγραψε ένα παλιότερο σχόλιό μου, μην καταλαβαίνοντας την πλακίτσα περί "αναλύτριας δεδομένων, μπριζόλας" κλπ, νομίζοντας ότι, όλοι εμείς εδώ γνωριζόμασταν κι από χθες. Αγόρι μου, ούτε εγώ, ούτε ο Μοριάρτι, ούτε η ThW, που τυχαίνει να περνάμε απ' το μπλογκ του αρχαιοπτέρυγα διακατεχόμαστε από πανικό. Από πανικό διακατέχεσαι εσύ γιατί χρυσοπλήρωσες μια τεχνολογία γνωστή ήδη απ' τα τέλη του 19ου αιώνα που χρησιμοποιείται με επιτυχία μόνο για τροφοδότηση τεχνητών δορυφόρων και την πλάσαρε ένας διεθνής εσμός επιτηδείων σε όλους εσάς που δεν κατέχετε τα όρια του σοβαρού απ' το αστείο, της οικολογίας απ' τα προσχήματα και την αγαθού ανδρός αρχή απ' την απατεωνιά.
Αγόρι μου, πρέπει να καταλάβεις ότι (δύσκολο το κόβω!) στον καπιταλισμό για να βγάλεις λεφτά απ' το κράτος και απ' τις τσέπες όλων ημών πρέπει να είσαι δικός τους. Tελεία και παύλα
(πρόσφατο παράδειγμα)
Εσείς οι "μικροεπενδυτές" είστε -κατά το κοινώς λεγόμενο- η μαρίδα, ο ελκυστής που νομιμοποιεί την απατεωνιά των μεγάλων, δίνοντας της ένα χαρακτήρα (και καλά!) λαϊκού καπιταλισμού. Οταν όμως έλθει το πλήρωμα του χρόνου θα ξεψαρίσουν τα δίχτυα και εσάς θα σας πετάξουν ψόφιους στη θάλασσα, γιατί κάνατε τη δουλειά που με τη θέλησή σας μπήκατε και πλέον δεν πουλάτε πια και τα δίχτυα πρέπει να καθαριστούν για να πιάσουν φρέσκα ψάρια. Δεν θυμάστε βρε κορόιδα το ΧΑΑ του '99-'00 και τις 7000 μονάδες που έλεγε ο Σάλλας ότι θα πάει ο δείκτης; Τόσο γρήγορα ξεχάστηκε η μεγαλύτερη μεταπολεμική αναδιανομή πλούτου στην Ελλάδα; Ή μπας και είσασταν μικροί στη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ στα πανεπιστήμια και πιστεύατε τις παπάτζες των Σάλλα και ΣΙΑ και σας έγιναν λειτουργικό σύστημα για τη μετέπειτα ζωή σας;
Τις πολιτικές θέσεις και τις αξίες μου ενδεχομένως να τις κατάλαβες, αν και έμαθα να μιλώ πάνω σ' αυτά με ένα διαφορετικό τρόπο: Όταν πριν χρόνια βρέθηκα στην Ολλανδία έπεσα σε ένα πίνακα τον "Semper Augustus - Viceroy" την υδατογραφία μιας τουλίπας.
Διάβασε το ιστορικό του μπας και καταλάβεις για το άπειρο της ανθρώπινης βλακείας!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο 4:20
Ειλικρινά δεν ξέρω αν έχει νόημα...
Συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που γράφει ο archaeopteryx.
Το 1. του archaeopteryx 4:49 ισχύει και για μένα ανεπιφύλακτα.
Αν λοιπόν η Ελλάδα είχε αποθηκευτικές δυνατότητες για ηλεκτρ. ενέργεια, που
συμφέρουν από πλευράς κόστους , τότε εντάξει να βάλουμε και Φ/Β και Α/Γ.
Η τουλάχιστον να τα αναπτύσσαμε και να τα πωλούσαμε σε τίποτα άλλα κορόιδα...
Πληροφοριακά αναφέρω ότι είμαι μηχ/κός και με ενδιαφέρει η τεχνολογία.
Εχω μάλιστα στον κήπο μου ένα Φ/Β πάνελ με δικό μου tracker για τα LED φωτισμού.
Ειναι ωραία, ακριβά παιγνιδάκια και περνάς πολλές ευχάριστες ώρες φτάχνοντάς τα και
καμαρώνοντας τό έργο σου αλλά τίποτα παραπάνω.
Θυμάμαι πριν 1 ή 2 χρόνια στο σκάι, αυτό το μέγα κανάλι της ενημέρωσης, είχε στις ειδήσεις
ένα μικρό ρεπορτάζ για ένα νησί κάπου μέσα στο τίποτα, που βάλαν Φ/Β.
Γουστάρω, θα ήθελα να ζω εκεί... Επιμελώς όμως δεν αναφέρθηκε ότι όλη η φασαρία
γινόταν μόνο για λίγο φώς την νύχτα και κανένα ραδιόφωνο ή το πολύ πολύ καμμιά LCD_TV ΑΑ++.
Αλλο πράγμα τα παιγνίδια και άλλο να παρέχεις ενέργεια στις δομές ενός σοβαρού κράτους.
Εφόσον τα Φ/Β και Α/Γ λύνουν τα ενεργ. προβλήματα τότε ας γίνει ο καθένας αυτόνομος.
Γιατί πρέπει να επιδοτούνται όλοι αυτοί οι αλητήριοι;
Εχω και σαυτό μιά απάντηση: όπως όταν ένας που χρειάζεται χρήματα και δεν του τα δίνει
καμμιά τράπεζα καταφεύγει σε ενεχυροδανειστές τοκογλύφους και είναι έτοιμος να πληρώσει
οτιδήποτε του ζητήσουν, έτσι και η Ψωροκώσταινα βρήκε αυτή την παραλλαγή:
με κάθε Φ/Β εισπράττει κατ΄αρχάς κάτι (ΦΠΑ,τέλη αδειοδ. κλπ) και πουλάέι για αυτά
ακόμα και τα σώβρακά της με το να δεσμεύεται με τέτοιες επιδοτήσεις.
Και μετά να σου μιλάει και για επενδύσεις και ανάπτυξη.
Αυτό που λείπει είναι η ωριμότητα στον κόσμο. Σκοταδισμός πλήρης. Διότι ναι μεν
οι άρχοντες τα κάνουν για να τα οικονομήσουν. Οι πολλοί όμως; για αυτές τις
νταμαρόπετρες μίλησα πιο πάνω, που σου λένε ένα κι ένα κάνει δύο, και νομίζουν ότι κάτι
καταάλαβαν...
Ο διαφωτισμός δεν έχει περάσει από τον τόπο αυτό. Ως τότε αρχαιοπτέρυξ άδικα
κουράζεσαι
Καλό κουράγιο όμως (όχι δεν είμαι ο Ολι)

Professor Moriarty είπε...

Ανώνυμε (3:51 μ.μ), αν όταν τα γράφεις αυτά ΔΕΝ είσαι μεθυσμένος (ή υπό την επήρεια άλλων ουσιών), και ΔΕΝ μας κάνεις κακόγουστη φάρσα, τότε πραγματικά η κατάστασή σου είναι πολύ κρίσιμη ...

archaeopteryx είπε...

μπα, 6:41, 1) δεν κουράζομαι, 2) δεν νομίζω ότι είναι "αδικα". Ψυχανεμίζομαι ότι κάτι περνάει, και προς τα πάνω, και προς τα κάτω, και κυρίως βγαίνουν απλά δεδομένα και καθαρά επιχειρήματα, όσο μας παίρνει να επιχειρηματολογούμε. Τουλάχιστον αυτό το feedback έχω. Και ο Μανιάτης είπε ότι οι ΑΠΕ είναι μάπα, και υπέγραψε. Από το λίγο που τον ξέρω, υπέγραψε όχι επδειδή ήθελε, ούτε "συμβιβάστηκε". Κάποιος του είπε. Και διασκεδάζω απίθανα ότι κάπως το θέμα "ενώνει" ανθρώπους ασχέτως δεξιών και αριστερών. Η φυσική και η αριθμητική είναι ...αντικειμενικές.

Μπορεί η αρλουμπολογία να κυριαρχεί, αλλά δεν παύει να είναι αρλουμπολογία, και καμία δύναμη (για την ωρα) δεν το αλλάζει αυτό.

archaeopteryx είπε...

Prof. Moriarty, σήμερα ήταν ...κόσμιος! Συνήθως παραληρεί!

ΓΣ είπε...

αρχαίε, με την "πλαστοπροσωπία" ο "ανώνυμος" έδειξε ότι είναι τρολάκι σε υπηρεσία. Κακώς τον αφήνεις. Το μόνο που θέλει είναι να δώσει την εντύπωση "μπάχαλου" και να προκαλέσει. Κόβε τον.

spiral architect είπε...

Eίσαι δικός τους ή όχι; Αν δεν είσαι απλά ... πέφτεις απ' τα σύννεφα:
(all time classic!)
"Ποιος τους είπε να τα κάνουν αυτά;"
(καλοπροαίρετος διάλογος μεταξύ των κ.κ. Κασιδιάρη και Μπαλτάκου)
Αυτή είναι η κυβέρνηση του πλεονάσματος, της Ευρώπης, της ανάπτυξης, της διάλυσης του κοινωνικού ιστού, του ξεπουλήματος. Μπορείτε ελεύθερα να κάνετε νιτερέσα μαζί της!

Tσίμπα κι ένα άσμα για εμπέδωση.

Ανώνυμος είπε...

Τι ασχολείστε ρε παιδιά με τον ανώνυμο 3:51. Ο άνθρωπος ή κανένα παιδάκι του WWF που με τα αρκουδάκια νομίζει ότι θα σώσει τον κόσμο ή κανένας καμένος που νόμιζε πως κάαααθονταααας θα παίρνει λεφτά βάζοντας Φ/Β. Αφού αγαπούνε τόσο το περιβάλλον και σκίζονται για αυτό και επίσης η ενέργεια που παράγουν οι ανεμιστήρες τους και τα λαμπιόνια τους είναι ικανή να ηλεκτροδοτήσει δίκτυα τι τους πηράζει να τους κόψουν τις επιδοτήσεις και να παίρνει το ρεύμα ο ΑΔΜΗΕ όταν ακριβώς το χρειάζετε;;; χαχαχαχαχαχα

archaeopteryx είπε...

Δεν ξέρω τι είναι (και δεν με νοιάζει). Ξέρω όμως ότι εμφανίζεται κυρίως σε αντιαιολικές αναρτήσεις που ακουμπάνε τους βαρόνους και παριστάνει ότι νοιάζεται για τους φ/β. Που να δεις τι εχω μαζεψει στα σπαμ...

Ανώνυμος είπε...


Κοιτάξτε εδώ μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα αιολικά στην Ευρυτανία. Οι άνθρωποι και ΜΠΡΑΒΟ τους που μάχονται εκεί λένε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα

http://vmediagr.blogspot.gr/2014/04/142014.html?spref=fb

archaeopteryx είπε...

το έχω δει, και στα υπ' όψιν. Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

3 51 γελανε οι σκυλοι με τις θεωριες σας περι κόστους. ΟΙ ΑΛΛΟΙ πληρώνονται με την ΟΤΣ. ΕΣΕΙΣ, ΑΙΟΛΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, πληρώνεστε την ταρίφα σας. Και το ρευμα που εγχεετε είναι ΑΧΡΗΣΤΟ εκτος από σπάνιες περιπτωσεις. ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΕΙΣΤΕ. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΟΥΣΤ.