Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Θα ήθελα να ξέρω πότε, και ποιός, θα ασχοληθεί κάποτε με την ουσία...


http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231309347

Πριν 6 μήνες, θα έλεγα, "μα καλά, δεν διαβάζουν εκεί στο ΣτΕ, τι γίνεται ...έξω";  Τώρα αναρωτιέμαι, "μα καλά, δεν διαβάζουν εκεί στο ΣτΕ, τι γίνεται στον ΛΑΓΗΕ, και όλο τον χαμό με το "New Deal" και τις φωνές των υφισταμένων επενδυτών";  Θα φτιάξουμε καινούργιους επιδοτούμενους "επενδυτές", αφού τρελάναμε τους προηγούμενους;   Το ότι η "επένδυση" είναι ενεργειακή, περιβαλλοντική, και οικονομική κοροϊδία, δεν ενδιαφέρει;

Θα μου πείτε, "δεν κοιτάει αυτά το Ε' τμήμα του ΣτΕ".

Θα το πω αλλιώς:  Ηλεκτροδοτικά, ενεργειακά, όσα φ/β και να βάλουμε, θα είναι ασήμαντα.  Εκτός εάν μάθουμε να έχουμε ρεύμα μόνο 200 μέρες τον χρόνο, μεταξύ 10 το πρωί και 4 το απόγευμα το καλοκαίρι, και 11 με 2 τον χειμώνα. Ρεύμα που θα το πληρώνουμε πανάκριβα, κι αν φανταστούμε ότι η νέα ΔΕΗ θα μας δίνει ρεύμα όταν δεν έχει ήλιο, πλανόμαστε πλάνην οικτρά. Θα δίνει, αλλά σε τιμές υπέρδιπλες από τις σημερινές, αν αναγκάσουμε την ΔΕΗ να γίνει ...εφεδρεία.  Σήμερα, οι ηλεκτροπαραγωγοί αερίου επιδοτούνται με ΑΔΙ ή ΜΑΜΚ, εξ αιτίας της μεταβλητότητας των ΑΠΕ. Αύριο θα λένε "σκάψτε όλη την Πίνδο, φτιάξτε πολλά φράγματα για να αποθηκεύετε τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα".  Μια αλληλουχία ακριβών, ατελέσφορων, και να μην πω περιβαλλοντικά καταστροφικών ενεργειών, που δεν θα κάνουν κανένα καλό σε κανένα περιβάλλον, θα κάνουν τον τόπο άνω-κάτω, θα διαλύσουν τις τσέπες μας και οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι Γερμανοί ή οι Κινέζοι εξαγωγείς φωτοβολταικών και οι 3-4 ντόπιοι αντιπρόσωποί τους.

Αλλά αυτά δεν αφορούν το ΣτΕ... Ποιόν αφορούν;  Μπορώ να μάθω; Πότε και ποιός θα κοιτάξει την ουσία αυτής της τρέλας;  Η ουσία είναι απλή!  Οι ΑΠΕ αποδείχθηκαν πανηγυρικά φιάσκο στην Γερμανία (αλλά τις εξάγει, και τις θέλει, όσο υπάρχουν ηλίθιοι που τις αγοράζουν).  ΕΜΕΙΣ ζήσαμε και ζούμε το φιάσκο της φούσκας των φ/β.  Τα δικαιώματα άνθρακα (αν κάποιος φωστήρας τα επικαλεστεί) ήταν στα €30 το 2008, έπεσαν στα €2, τα φούσκωσαν στα €6 από την αρχή του 2014, ξανάπεσαν στα €4 με την Κριμαία. Δεν φορούν αυτά το Ε' Τμήμα. Ποιόν αφορούν;

Ναι, ένα στρέμμα πανέλα που δεν προσφέρει τίποτα, και φορολογεί τους φτωχούς, κάνει περισσότερη ζημιά στο περιβάλλον από ένα στρέμμα πουρνάρια. ΑΥΤΟ σας αφορά, κύριοι του ΣτΕ.

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

- 4.5 στρέμματα σπαρμένα με πανέλα: 1MW Φ/Β εγκατεστημένης ισχύος, αύξηση της τοπικής θερμοκρασίας, καταστροφή χλωρίδας και πανίδας πλην της σαύρας.
- 4.5 στρέμματα λιόφυτο ξερικής κρητικής ελιάς: 1 tn λάδι εξαιρετικής ποιότητας, απορρόφηση του ατμοσφαιρικού CO2, χλωρίδα και πανίδα απείραχτη.
Διαλιέχτε!

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώην πρόεδρος το ΣτΕ, υπερήφανος για την "οικολογική" του νομική προσέγγιση, (όπως έγραψε στο βιβλίο του), πρόσφατα σε ιστοσελίδα της Κέρκυρας κατακεραύνωσε τις ανεμογγενήτριες ως φάμπρικα μεγαλοκαρχαριών.

Ωστόσο το ίδιο άτομο άφησε μια βαριά "οικολογική" κληορονομιά στο ΣτΕ βασισμένη στις αρχές του Ριο και την Ατζέντα 2000. Εκείνα έφεραν τούτα και το ΣτΕ δέχεται την καταστροφή φυσικού τοπίου όταν είναι για εγκατάσταση ΑΠΕ, αγνοώντας ακόμη και την ρήση "άπαξ δάσος" που το ίδιο θέσπισε.

Η υπόθεση δεν φτιάχνει με νομολογίες και τρίχες. Εδώ θέλει άλλα μέτρα.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Σχόλια του πρώην προέδρου του ΣτΕ εδώ:

http://greencorfu.wordpress.com/2010/09/14/update-on-sea-windmill-park-northwest-corfu-diapontia-islands/

spiral architect είπε...

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω ...

spiral architect είπε...

H ουσία είναι ότι, το ΧΑΑ του '99-'00 κάνει ένα ηρωικό come back με την ηρωική εταιρεία "Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος ΑΕ" (aka Μπόμπολας) να μπαίνει στην ηρωική Κύρια Αγορά.
Για πολλούς ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου οπότε τα σχόλια περιττεύουν.