Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

'Έπεσε" τηλέφωνο στο Σ.τ.Ε.; Ή έγινε η ΡΑΕ Δικαστική Εξουσία;


http://greeklignite.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4.html

...το ΕΤΜΕΑΡ "δεν έχει το χαρακτήρα ανταποδοτικού τέλους, διότι δεν αντικρίζει ειδική αντιπαροχή προς τις βαρυνόμενες με αυτό κατηγορίες προσώπων και, μάλιστα, σε κάποια αντιστοιχία προς το ύψος του, παρά σκοπεί στην οικονομική ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού του άρθρου 40 του Ν. 2773/1999 (δια του οποίου η ΛΑΓΗΕ ΑΕ και η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ ανακτούν τα ποσά που καταβάλλουν στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ), χάριν του γενικότερου δημόσιου συμφέροντος της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, μέσω της χρήσης φιλικών προς αυτό πηγών ενέργειας, καθώς και της ενεργειακής αυτάρκειας της χώρας, στο πλαίσιο δε αυτό ωφελείται αόριστος κύκλος προσώπων και όχι ειδικά οι βαρυνόμενοι με το ένδικο τέλος".

Προχθές λοιπόν εκδόθηκε, και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ που βλέπετε, η 175/2014 απόφαση της ΡΑΕ, με την οποία αγνοείται πλήρως η απόφαση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ και καθορίζονται νέοι συντελεστές για το ΕΤΜΕΑΡ. Προφανώς ΥΠΕΚΑ και ΡΑΕ "πετούν τη μπάλα στην κερκίδα", περιμένοντας να επιληφθεί του θέματος η Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ψάξαμε για τις δυο αποφάσεις του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ, αλλά δεν βρήκαμε να έχουν αναρτηθεί, δυο μήνες μετά την έκδοση. Ίσως όλα γίνονται αναμένοντας την απόφαση της Ολομέλειας, εκτός κι αν υπάρχουν ακόμα δακτυλογράφοι στο ΣτΕ και καθυστερεί η δακτυλογράφηση ή η καθαρογραφή των αποφάσεων. Ή εκτός κι "έπεσε" κανένα τηλέφωνο παρέμβασης απ' την κυβέρνηση, όπως μας είπε ο Μπαλτάκος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής; Μπα, αποκλείεται, στην Ελλάδα η κοινή γνώμη έχει ακλόνητη εμπιστοσύνη στους θεσμούς...

Μάλλον έπεσε τηλέφωνο... Καλά πάμε...

Οι ΑΠΕ είναι μια ενεργειακή, οικονομική και περιβαλλοντική απάτη. Η απάτη έγινε νόμιμη από την υπερψήφιση του Νόμου Μπιρμπίλη, την άνοιξη του 2010. από τα ίδια Γίδια που υπερψηφίζουν χωρίς να ξέρουν τι ψηφίζουν.  Τόσο καιρό, προσπαθούν να μάς πείσουν ότι οι Κοινοβουλευτισμός έχει αποτύχει, ότι το Ελληνικό Νομοθετικό είναι για καρπαζιές... Το καταφέρνουν... Σιγά σιγά, σταθερά... Το πολιτειακό και το εθνικό είναι δύο θέματα. Η απάτη είναι ...απάτη.

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

[...] από τα ίδια Γίδια που υπερψηφίζουν χωρίς να ξέρουν τι ψηφίζουν. [...]
Ξέρουν, ξέρουν ...
Έτσι χαλαρά νομίζεις ότι περνούσαν και περνούν τα νομοσχέδια; Άκουσες ποτέ τίποτε για αυτοκτονίες; Ε;