Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ακόμα και πολλά, διάσπαρτα, διασυνδεμένα, αιολικά "πάρκα", δεν υποκαθιστούν ισχύ βάσης, και αποσταθεροποιούν δίκτυα (κύριοι της ΡΑΕ...)

 
http://www.windturbinesyndrome.com/2013/when-the-lights-go-out-inter-linked-wind-farms-fail-to-provide-base-load-electricity-australia/

όλη η μελέτη στο http://www.windturbinesyndrome.com/wp-content/uploads/2013/08/Miskelly-dispersal.pdf

το είδα στο https://www.facebook.com/wneumannbuerogmm

Οι αιολικοί, και μερικοί πολιτικοί και άλλοι παπαγάλοι που τους στηρίζουν, εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι πολλά αιολικά "πάρκα", διασυνδεμένα και μεταξύ τους, και με γεωγραφική διασπορά, μπορούν να εξομαλύνουν την μεταβλητή και τυχαία ισχύ τους, επιτρέποντας στα πολλά, διασυνδεμένα αιολικά πάρκα να υποκαταστήσουν ισχύ βάσης (ασχέτως του θέματος του κόστους).  Εξέταση 21 διασυνδεμένων αιολικών πάρκων στην ανατολική Αυστραλία, γεωγραφικά το μεγαλύτερο διασυνδεμένο δίκτυο αιολικών στον κόσμο, έδειξε ότι αυτό που ισχυρίζονται οι αιολικοί, δεν ισχύει. Δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ισχύ βάσης. Και ακόμα και ένα τόσο μεγάλο και διεσπαρμένο αιολικό δίκτυο αποτελεί κίνδυνο για την σταθερότητα του ηλεκτρικού δικτύου.  Τα συμπεράσματα αυτά, αφορούν σε όλα τα ηλεκτρικά δίκτυα στον κόσμο που έχουν ή που λένε ότι θα βάλουν αιολικά.

Επειδή αυτό είναι άλλο ένα στοιχειώδες επιχείρημα για την προσβολή κάθε Μ.Π.Ε που έχουν εγκρίνει οι κύριοι της ΡΑΕ, δείτε επίσης, σε "μικρο" επίπεδο Κι άλλος τρόπος που ψεύδονται οι αιολικοί! Παραμύθι η καμπύλη απόδοσης που δείχνουν στις Μ.Π.Ε.! καθώς και το Μεγαλύτερη αστάθεια στο δίκτυο λόγω αιολικών.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε, άσχετο πλην επίκαιρο. Ημουν στην Σέριφο τις ημέρες της πυρκαϊάς. Εκαιγε 48 ώρες στα βουνά πρίν πιάσει χωριά και επέμβουν τα ελικόπτερα. Οταν το σβήσιμο ήταν δύο ρίψεις από τα αεροπλάνα, τίποτα δεν κουνιόταν. Τώρα όμως οι μη υποχρεωτικά αναδασωτέες δασικές εκτάσεις (φρύγανα και καλάμια ήταν) είναι έτοιμες για την "πράσινη ανάπτυξη" και με την βούλα του Συμβολίου της Επικρατείας.

γιαννακης είπε...

θέλω Post σου με σχόλιο για αυτό το δελτίο τύπου:
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/14708

archaeopteryx είπε...

(α) no money, sonny.

(β) αυτό με τον δωρεάν δημόσιο λιγνίτη είναι κάποιο θέμα. Δικιά μας η Ελλάδα, δικός μας ο λιγνίτης, δική μας η ΔΕΗ = εθνική ανεξαρτησία. Η ΈΕ μας φοράει καπέλα και νόμους για να χάσουμε την εθνική ανεξαρτησία, και να γίνουμε δουλοπάροικοι με κεφαλικό φόρο υπερ 2-3 ξένων τρίτων. Τοσο απλο. Νομίζω

Ανώνυμος είπε...

Χα, ας καγχάσουμε!
"Πρόσθετη επιβάρυνση 4 ευρώ στα τιμολόγια της ΔΕΗ ή μεταφορά του χρέους σπό τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο δημόσιο χρέος της χώρας προτείνει με υπόμνημά της η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), που απέστειλε στο ΥΠΕΚΑ."
05.08.2013
http://www.avgi.gr/article/735965/prostheti-epibarunsi-4-euro-sta-timologia-tis-dei-zita-i-eletaen