Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Παράνομες οι αδειοδοτήσεις αιολικών με βάση συνθήκες του ΟΗΕ για διαφάνεια. Διαφάνεια; Χαχαχάααχα!


http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/exclusive-un-ruling-puts-future-of-uk-wind-farms-in-jeopardy-8786831.html

public consultation for Ireland’s first Aarhus Convention National Implementation Report 2014

Health effects recognised in UK

Oregon man files $5 million suit over wind farm noise

Όχι ότι παίρνω πολύ σοβαρά τον ΟΗΕ, αλλά οι πολιτικά ορθώς λιγούρηδες παριστάνουν ότι το παίρνουν (σοβαρά, τον ΟΗΕ).  Κάποια Άρθρο 7 της Συνθήκης του Άαρχους προβλέπει διαφάνεια και συμμετοχή των πολιτών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Αποφάσεις μαϊμούδες της δήθεν ΡΑΕ, και λογύδρια των Μπιρμπιλογκρηνπής, που είναι παπαγαλία των ψεμάτων των αιολικών ΑΠΕτεώνων, που επαναλαμβάνουν τα πληρωμένα βούρλα του Σκάϊ, και προπαγανδίζεται στα νηπιαγωγεία από ψευδοϊεραποστόλους της WWF, δεν είναι διαβούλευσηΕίναι προπαγάνδα και προώθηση απάτης. Φτιαγμένη για να στηρίζει εν κρυπτώ ειλημμένες αποφάσεις που, τουλάχιστον στην Ελλάδα βρωμάνε διαφθορά και δουλοπρέπεια υπαλλήλων που παριστάνουν τις Ρυθμιστικές και Ανώτατες Δικαστικές Αρχές.  Για τις Πράσινες Οικογένειες και τον ρόλο των ΑΠΕτζήδων δεν λέω τίποτα.

Τα αιολικά ενοχλούν. Η πιο προφανής ενόχληση είναι η οπτική ενόχληση, η καταστροφή τοπίων και βιοτόπων και ο θόρυβος. Ενοχλούν επίσης επειδή ρίχνουν τις αξίες γης και ακινήτων που είναι κοντά τους (για αυτό τα χώνουν σε περιοχές Νατούρα και παρθένα βουνά). Αυτά είναι προφανή. Αυτό που δεν είναι προφανές, αλλά είναι πια αποδεδειγμένο, είναι ότι

ενοχλούν επειδή ακριβαίνουν το ρεύμα, χωρίς να το παράγουν όπως το θέλει το δίκτυο, επειδή παράγουν μεταβλητό και τυχαίο ρεύμα, που δεν αποθηκεύεται ούτε εύκολα, ούτε πρακτικά, ούτε ανέξοδα.

επιβαρύνουν τις συμβατικές μονάδες αναγκάζοντάς τις να λειτουργούν και αυτές μεταβλητά και τυχαία, αυξάνοντας έτσι και τις εκπομπές και την κατανάλωση συμβατικών καυσίμων, προκαλώντας τεχνικά προβλήματα σε μονάδες και δίκτυα, και καθιστώντας την συμβατική παραγωγή αντιοικονομική, σε βάρος των καταναλωτών, της βιομηχανία και όλης της οικονομίας

ενοχλούν χωρίς να παράγουν χρήσιμη ενέργεια, χωρίς κανένα περιβαλλοντικό όφελος, και χωρίς καμία αδιάβλητη μελέτη περί του αντιθέτου. Απ' εναντίας, όλη η εμπειρία σε χώρες όπως η Γερμανία, η Δανία και η Ισπανία δείχνουν ότι ακριβαίνουν το ρεύμα, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα ηλεκτροδότησης, δεν μειώνουν εκπομπές, και ενοχλούν του σκοτωμού τους πάντες πλην των φαιδρών της ΕΛΕΤΑΕΝ και των λαδωμένων ΟΤΑτζήδων που τις θέλουν για κανένα δωράκι.

Κύριοι της ΡΑΕ:  Έχουμε βάλει 1,7 αιολικά γιγαβάτ. Πόσο κόστισαν; Πόσο θα κοστίζουν τον χρόνο, για πόσο καιρό; Ποιός θα τα ξηλώσει; Τι οικονομικά οφέλη έχουν αποφέρει ή θα αποφέρουν; Σε ποιούς;  Πόσα κιλά λιγνίτη εξοικονόμησαν μέχρι τώρα (μετρημένα, όχι με υπολογισμούς μαϊμούδες). Ποιά θα είναι η ζημιά στον τουρισμό; Στην βιομηχανία; Στα ισοζύγια πληρωμών;.