Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Το ατμοσφαρικό διοξείδιο του άνθρακα αλλάζει εξ αιτίας του κλίματος και όχι το κλίμα από το διοξείδιο του άνθρακα


http://principia-scientific.org/climate-drives-carbon-dioxide-levels-not-the-other-way-round/

Το άρθρο λέει ότι οι μεταβολές στην ατμοσφαιρική θερμοκρασία προηγούνται των μεταβολών στην ατμοσφαιρική συγκέντρωση CO2, ακόμα και σε κλίμακα ετών ή δεκαετιών.  Το ίδιο έχει παρατηρηθεί και σε άλλες μελέτες  (από εδώ, με παραπομπές)  και σε κλίμακα 11.000 ετών, από εδώ.   Αν θυμάστε το μάθημα της Φυσικής, υπάρχει αυτός ο Νόμος του Henry και η αρχή του Le Chatelier... Κάπου μεταξύ α' και γ' Λυκείου... "Η διαλυτότητα ενός αερίου στο νερό μειώνεται όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία"...  Οι μηχανισμοί μπορεί να είναι πιο πολύπλοκοι, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι εάν οι αλλαγές στην ατμοσφαιρική θερμοκρασία προηγούνται των αλλαγών στην ατμοσφαιρική συγκέντρωση, μάλλον δεν "φταίει" το CO2 για τις παρατηρούμενες αλλαγές στην θερμοκρασία... Ή, αλλιώς, το τσιγάρο μπορεί να προκαλεί καρκίνο, αλλά ποτέ δεν έχει ακουστεί να προκαλεί ο καρκίνος ...τσιγάρα.

Υπάρχει πολλή βιβλιογραφία σχετικά με το ότι το CO2 δεν προκαλεί "παγκόσμια θέρμανση". Ή δεν είναι πολύ σημαντικός παράγων στις όποιες κλιματικές αλλαγές αναφερόμαστε... Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια, για πολλούς λόγους, οι περισσότεροι των οποίων είναι πολύ πιο σημαντικοί είτε από το συνολικό. είτε από το ανθρωπογενές CO2.

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα με ενδιέφερε καθόλου ούτε τι κάνει το ατμοσφαιρικό CO2 ούτε τι κάνει η θερμοκρασία (αν και, τυπικά,  το καλοκαίρι ζεσταίνομαι και τον χειμώνα κρυώνω).  Ωστόσο, έχει κατασκευαστεί ένα παραμύθι μία θεωρία που λέει ότι

α) πλανήτης ζεσταίνεται υπερβολικά και διαφορετικά από ότι στο παρελθόν,
β) για αυτή την θέρμανση φταίει το "ανθρωπογενές CO2" από χρήση κάρβουνου και
γ) για να σώσουμε τον πλανήτη πρέπει να βάλουμε ΑΠΕ, αντί για κάρβουνο.

Και τα τρία αυτά συστατικά της θεωρίας είναι ολίγον "μούφα".   Και ΔΕΝ χρειάζεται να ασχοληθεί κάποιος, ούτε με τα της κλιματικής αλλαγής, ούτε με τα αίτιά της, ανθρωπογενή ή όχι, όταν μιλάει για την δήθεν ανάγκη των ΑΠΕ!    Οι ΑΠΕ, μετά 40 χρόνια ύπαρξης και 25 χρόνια επιδοτήσεων εξακολουθούν και είναι ....αόρατες, και Καμία ΑΠΕ, ποτέ, από το 1973 που έγιναν της μόδας (λόγω πολέμου στην Μέση Ανατολή), ποτέ και πουθενά δεν μείωσε οποιαδήποτε εκπομπή CO2.  Αυτός είναι ο οικολογικός τρόπος να πει κάποιος ότι οι ΑΠΕ δεν εξοικονομούν καύσιμα και δεν υποκαθιστούν ηλεκτροπαραγωγή.    Αυτό τεκμηριώθηκε εκτενέστατα σε μία μελέτη (του R. York), που μέτρησε πραγματικά στοιχεία και συμπεραίνει ακριβώς αυτό:   Οι ΑΠΕ δεν μείωσαν κατανάλωση καυσίμων και επομένως εκπομπές CO2.   Η μελέτη αυτή είναι εδώ, σε περίληψη και πρόχειρη μετάφραση εδώ, και με συμπληρωματικά στοιχεία, εδώ.  Και επειδή δεν φτάνει να λέμε "τι δεν μειώνει την κατανάλωση καυσίμων και τις εκπομπές CO2", είναι τεκμηριωμένο τι μειώνει τις εκπομπές και την κατανάλωση:  Κυρίως οι υφέσεις, και δευτερευόντως τα πυρηνικά και το αέριο. Και έχω μαζέψει και σχετικά άρθρα, εδώ. Δεν υπάρχει αμφιβολία, οι ΑΠΕ δεν εξοικονομούν καύσιμα, δεν μειώνουν εκπομπές CO2 και κάθε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, είναι ατεκμηρίωτος και εκ του ιδιοτελούς πονηρού.

Το μόνο που κάνουν οι ΑΠΕ είναι να διπλασιάζουν το κόστος του ρεύματος.χωρίς όμως να το παράγουν... Κάτι σαν ιδιωτικός, μη ανταποδοτικός, φόρος που δημιουργεί ύφεση. Ααα... Να ένας τρόπος που οι ΑΠΕ μειώνουν εκπομπές:  Δημιουργούν ύφεση...

Και οι καθηγητές μας έχουν γίνει σκοταδιστές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: