Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Τι ξέρουν οι Ιάπωνες που απέκρυψε ο Gabriel από τους δικούς μας?


http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-07-06/japan-s-solar-boom-showing-signs-of-deflating-as-subsidies-wane

Μειώνονται οι επιδοτήσεις, ξεφουσκώνουν τα φωτοβολταϊκά, χρεοκοπούν οι εταιρίες που εμπλέκονται σε φωτοβολταϊκά, και αυτά στην Ιαπωνία.

 Η Ιαπωνία παράγει φωτοβολταϊκά, και τα επιδότησε, και έβαλε ΠΟΛΛΑ φ/β που παράγουν ελάχιστο ρεύμα.  Οι Ιάπωνες δεν κάνουν τις ακροβασίες των Γερμανών, να σπαταλούν λεφτά και καύσιμα για να παριστάνουν ότι έχουν ΑΠΕ.   Ένα μη διασυνδεδεμένο νησί είναι εξ άλλου, δεν έχουν γείτονες να "εξάγουν" (να απορρίπτουν κε Σκουρλέτη μου) και  some utilities saying they can’t accept more intermittent solar power -- να το μεταφράσω? "Μερικοί ηλεκτροπαραγωγοί λένε ότι (με 3,5% φ/β στην ζήτηση), δεν αντέχουν άλλο μεταβλητό ρεύμα.  Το κόστος του φ/β ρεύματος είναι δευτερεύον το ότι είναι μεταβλητό το κάνει προβληματικό. Όχι, δεν αποθηκεύεται, εκτός από πειραματόζωα με λεφτά για πέταμα (κε Σκουρλέτη μου).  Και το "μεταβλητό" είναι λιγότερο προβληματικό από το "στοχαστικό". 

Ναι, έχουν LNG για αέριο, και για αυτό έχουν στραφεί στο κάρβουνο (και εδώ και εδώ)!  Ένα γράφημα τα λέει ΟΛΑ (από εδώ):


Η Ιαπωνία είχε πολλά πυρηνικά. Με τον σεισμό και το τσουνάμι  του 2011 αναγκάστηκε να τα κλείσει.   Μόνο ένα πράγμα υποκαθιστά τα πυρηνικά:  Το κάρβουνο (ή, αν είσαι το ...Κατάρ, το αέριο, ή εάν είσαι η Νορβηγία, τα Υ/Η).  Και μόνο ένα πράγμα υποκαθιστά το κάρβουνο:  Τα πυρηνικά και το αέριο (αν είσαι Κατάρ). Οι ΑΠΕ είναι για να κοροϊδεύει ο Gabriel τους ...βρωμιάρηδες για να πουλήσει κανένα μηχάνημα, και να τον πληρώνουμε, χωρίς καν να έχουμε ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: