Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Και οι Γερμανοί, δεν εγκαταλείπουν το κάρβουνο...


http://www.powerengineeringint.com/articles/2016/06/draft-leak-suggests-germany-backing-out-of-coal-power-phase-out.html

Η είδηση στο κλασσικό έντυπο που ασχολείται με ηλεκτροπαραγωγή είναι ότι από διαρροή εγγράφου προκύπτει ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να κόψουν την ηλεκτροπαραγωγή από κάρβουνο και οι διάφοροι στόχοι για περιορισμό εκπομπών θα πάνε ...περίπατο.

Και, για να μην ξεχνιόμαστε, οι Γερμανοί έχουν βάλει πολλές ΑΠΕ, αλλά δεν ηλεκτροδοτούνται από ΑΠΕ, αλλά από λιγνίτη, λιθάνθρακα και πυρηνικά. Οι ΑΠΕ είναι για να ακριβαίνουν το ρεύμα και δεν έχουν εξοικονομήσει καύσιμα (δηλαδή δεν έχουν μειώσει εκπομπές CO2).  Λεπτομέρειες, εδώ.

Βέβαια, από τον περασμένο μήνα, ο Γκάμπριελ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να διακόψουν την ηλεκτροπαραγωγή από κάρβουνο (και λιγνίτη) όπως αποφάσισαν να διακόψουν τα πυρηνικά.  Και είναι απόλυτα λογικό αφού μόνο ισχύς βάσης (κάρβουνο) μπορεί να αντικαταστήσει ισχύ βάσης (πυρηνικά), και το αέριο (που οι Γερμανοί το έχουν πολύ πιο φθηνά από εμάς), δεν τους συμφέρει να το καίνε για ρεύμα.

Είναι ο ίδιος Γκάμπριελ που ήρθε να παραμυθιάσει τον Σκουρλέτη και τον Σταθάκη να αγοράσουν καθρεφτάκια, ανεμιστήρες και άλλες σαβούρες.  Που κατασκευάζονται στην Γερμανία, με κάρβουνο και μας τις εξάγουν εδώ για να τους πληρώνουμε και να μην έχουμε ρεύμα.  Τι να το κάνουμε το ρεύμα? Εμείς είμαστε βρωμιάρηδες και δεν πρέπει να έχουμε βιομηχανία ή παραγωγή.

Και φυσικά, και στην Αγγλία... Που σιγά μην αυτοπυροβοληθεί αυτή για να έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα οι Γερμανοί με το κάρβουνο.  http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-07-05/coal-restrictions-seen-at-risk-from-brexit-government-in-u-k


Και για να κάνει κύκλο η αρλούμπα της Μπιρμπίλη που έλεγε "δεν φτάνει να βάζουμε ΑΠΕ, πρέπει να κλείνουμε και τον λιγνίτη".  Τώρα ανησυχούν οι ΑΠΕτεώνες.  Το αντιαιολικό κίνημα στην Αγγλία ήταν οι φανατικοί του UKIP και υπέρ του Brexit. Kαι τώρα,   BBC Renewable energy: UK expected to miss 2020 targets και http://www.ft.com/cms/s/0/c304fd50-3ed7-11e6-9f2c-36b487ebd80a.html#axzz4DZBCqE9Z και στο https://wattsupwiththat.com/2016/07/05/newsbytes-brexit-green-industry-fears-break-up-of-climate-consensus/

1 σχόλιο:

lignite is black gold είπε...

Το "έγγραφο που διέρρευσε" είναι το 2ο draft του Climate Action Plan 2050, όπου λένε εντελώς αόριστα πως "κάποια στιγμή θ' απεξαρτηθούμε απ' το κάρβουνο". Σε τρία τέρμινα.

Και όχι, δεν μας θεωρούν απλά βρωμιάρηδες. Έχει στηθεί πλέον ολόκληρο παγκόσμιο σκηνικό για να μας κάνουν όλους πρόβατα. Ή βόδια ... Περισσότερα τις επόμενες ημέρες.