Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

84 ευρώ, αναδρομικά, η φωτοβολταϊκή μεγαβατώρα, επειδή ο Γάλλος καταναλωτής δεν αντέχει να πληρώνει


http://www.energypress.gr/news/Epibebaiwnei-o-Gallos-ypoyrgos-Energeias-meiwsh-stis-tarifes-gia-ta-f-b

http://www.photon.info/photon_news_detail_en.photon?id=72031

Νομίζω ότι η ειδησούλα τα λέει όλα. Η φούσκα των φωτοβολταϊκών έσκασε, και όσοι επίσημοι ή μη επιμένουν παραμυθιάζουν και παραμυθιάζονται. Τα φ/β στα 84 ευρώ την μεγαβατώρα είναι ακριβή ισχύς αιχμής σε μέρη χωρίς σύννεφα το καλοκαίρι. Μεταφορά από Σαχάρα ή Γαύδο είναι για να κοροϊδεύουμε βεδουϊνους, συμπεριλαμβανομένων βεδουϊνων με παντελόνια. Δεν φυτεύεις πανάκριβα καλώδια για να μεταφέρεις ρεύμα part-time. Και σίγουρα όχι σε καιρό ύφεσης...

Οι απόψεις "επενδυτών" σε σχόλια στο energypress είναι συλλεκτικά κομμάτια, δεν τα παραθέτω γιατί μερικοί τα κάνουν επώνυμα. Το τραγούδι λέει "Είναι κακόοοο στην άμμο να χτίζεις παλάαατια...". Και είναι κρίμα, γιατί τα φ/β, στην σωστή τιμή (60-70) είναι περίπου σαν το αέριο, και σε αντίθεση με τα αιολικά, κάτι κάνουν για ισχύ αιχμής. Τα αιολικά, και τσάμπα να είναι είναι σκέτη ενόχληση. Βέβαια, από το 200-300 μέχρι το ...84 ή το 60-70, έχουμε δρόμο... Και γιατί να είμαστε αυτή που πληρώνουν το learning curve?

Η Γαλλία, by the way, θα τις καταργήσεις τις ταρίφες... "Επενδυτές" και βεδουϊνοι, ετοιμαστείτε...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατί να δώσει 84 Ευρώ για μια μεγαβατώρα απ οτιδήποτε αφού έχει ρεύμα 24/7 με 10 Ευρώ τη μεγαβατώρα (πυρηνικά)?

Για να ευχαριστήσει τους απατεώνες τους Γερμανούς?

archaeopteryx είπε...

για αυτό , απορώ και εγω. Δηλαδη να βάζουν οι Γαλλοι ΑΠΕ είναι σαν να αγοράζουν παγοκολώνες για το ψυγείο οι Εσκιμώοι... Θα μου πεις αν δώσεις χάντρες στον φύλαρχο...

Ανώνυμος είπε...

Η Γαλλία "χορεύει στο ταψή" την μεγάλη χαλυβουργία Arcelor-Mittal γιατί γνωρίζει οτι πουθενά στο κόσμο δεν μπορεί να βρεί τόσο φτηνή υψηλής ποιότητας ενέργεια.

Αντίθετα σ'εμάς, το υπουργείο της Μπιρμπίλη πρότεινε στους μηχανικούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας να βάλουν φ/β και ανεμογεννήτριες για να βγάζουν από τις επιδοτήσεις και έτσι να αντισταθμίσουν το τέλος ΑΠΕ (νομίζω οι άνθρωποι πήγαν στο υπουργείο να τους πουν ότι με το τέλος ΑΠΕ δεν βγαίνουν). Απορώ πως η Ελληνική Χαλυβουργία παραμένει?

Πρέπει κάποτε να σοβαρευτούμε στο θέμα της ενέργειας, γιατί με φτηνό ρεύμα θα γίνουμε ανταγωνιστικοί, όχι με μισθούς εξαθλίωσης και ανεργία.