Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τώρα την βάψαμε... την κάτσαμε... θα πρασινίσει ο κόσμος...

 
http://www.thegwpf.org/exxonmobil-joins-green-lobby-backs-carbon-tax/

http://www.nationalreview.com/planet-gore/333552/exxonmobil-backs-carbon-fee-greg-pollowitz

Γίνονται ένα σωρό κοσμοϊστορικά, σε διάφορους τομείς, αλλά στην αντι-Πράσινη προσπάθεια, την πατήσαμε όλοι οι ανά τον κόσμο αντι-Πράσινοι:  Θα πρασινίσει η Exxon/Mobil.

Εδώ και τουλάχιστον 5-6 μήνες, παρατηρώ στα Αμερικάνικα ΜΜΕ και σχετικές ιστοσελίδες μία πολύ περίεργη και μέχρι τώρα ανεξήγητη μεταστροφή... Ενώ οι Αμερικάνοι (ή μερικοί από αυτούς)  πρώτοι αντέδρασαν στην Πράσινη Απάτη, ενώ στην Αμερική πρώτα πέθαναν τα λεγόμενα δικαιώματα άνθρακα (και βλέπω διαβάζετε την σχετική ανάρτηση), ένα εκεί καταψηφίστηκε το cap and trade, κάτι έχει αλλάξει.

Θα θυμάστε ότι στις ενεργειακές της προβλέψεις, η Exxon/Mobil εδώ και δύο χρόνια που την παρακολουθώ προβλέπει άνοδο του αερίου. Εδώ και ένα χρόνο μαίνεται η προπαγάνδα και στην Ευρώπη υπέρ του fracking (του σχιστολιθικού αερίου) με επίκκληση μάλιστα πόσο φτηνό είναι πλέον το αέριο στις ΗΠΑ... Περίπου το ίδιο διάστημα, κάτι τσίμπησε τους πετρελαιοβόρους Αμερικάνους  και είπαν "όχι" στον αγωγό Keystone που θα έφερνε πετρέλαιο από τους πετρελαιοφόρους αμμόλιθους του Καναδά στις ΗΠΑ... Και ενώ 3 ή 4 φορές καταψηφίστηκε η φοροεπιδότηση των αιολικών, αρνείται να πεθάνει, και ο πόλεμος κατά του κάρβουνου καλά κρατεί...

Ο κόσμος όλος έχει πολλές Διαπλοκές με κεφαλαίο "Δ", αλλά εάν φοβάμαι ή παίρνω σοβαρά μία Διαπλοκή, αυτή είναι η Exxon/Mobil. Αν η Exxon/Mobil αποφασίσει ότι το αέριο είναι καλό, θα είναι καλό.

Το αέριο έχει ένα χαρακτηριστικό:  Όταν το έχεις, πρέπει να το ξεφορτωθείς, ή το ...χάνεις. Δεν αποθηκεύεται. Δεν καίγεται σε αυτοκίνητα (καίγεται μια χαρά αλλά δεν χωράει σε ντεπόζιτα). Επομένως, όταν το έχεις, ή το καις για θέρμανση (εεε... πόσο πια θέρμανση;) ή το καις στην βιομηχανία, (έεεε... πόσο πια βιομηχανία με την ύφεση), ή, εάν θες να κάψεις πολύ, το καις για ρεύμα. Ρωτήστε τον Έλληνα κακομοίρη διαπλεκόμενο που το είδε εκπρόσωπος του Ρωσικού αερίου όταν ο Σημιτάκος ήταν στο ΥΒΕΤ επί ...Αντρέα!  Μόνο που εάν έχεις κάρβουνο, το κάρβουνο είναι φτηνότερο. Άρα, εάν είσαι η Exxon/Mobil και έχεις αέριο, δίνεις παραγγελιά και δεν θέλει κανείς κάρβουνο. Και με την Exxon/Mobil, όταν λέμε κανείς, εννοούμε κανείς.

Το λόμπυ των ΑΠΕ, ήταν πάντα λόμπυ του αερίου, αφού με κάρβουνο (ή με πυρηνικά) δεν νοείται να έχεις είτε αέριο, είτε ΑΠΕ (τι να τα κάνεις;). Αλλά εάν ο εκπρόσωπος του Θεού στην Γη η Exxon/Mobil δεν θέλει, απορώ πώς έχω ακόμα κουράγιο και γράφω... Μα με έχει πιάσει και μια περίεργη κούραση...

Και δεν αποκλείεται, ενώ μέχρι τώρα τα συντηρητικά ΜΜΕ ήταν κατά της Πράσινης Απάτης, τώρα να γυρίσει, και τα ευρωαριστερά ΜΜΕ να γίνουν κατά της Πράσινης Απάτης!  Ή να υπερισχύσει ανενόχλητη πλέον η Νέα Τάξη.... Βρε τι πάθαμε...  Εγώ δεν είμαι κατά του αερίου, αλλά θυμίζω ότι στην Ελλάδα, δεν έχουμε αέριο. Θα μου πεις, ούτε η "Ευρώπη" έχει αέριο...

11 σχόλια:

Professor Moriarty είπε...

H Exxon/Mobil επενδύει εδώ και καιρό στα βιοκαύσιμα.

Δες π/χ. εδώ:

http://www.exxonmobil.com/corporate/files/news_pub_algae_factsheet.pdf

archaeopteryx είπε...

τι βιοφύκια της έξξον (α) με αφήνουν λίγο αδιάφορο (αλλά κάπου τα είχε και ο Ισαακ Ασιμωφ),(β) είναι τόοοσο ασήμαντα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, (γ) είναι μόλλον για δημόσιες σχέσεις (δηλαδή δεν τα έχουν στις ενεργειακές προβλέψεις) χεχεχε

spiral architect είπε...

Χτες βράδυ η ΕΤ1 είχε τον Εξάντα με θέμα το λιώσιμο των πάγων του Β.Πόλου και τη συμφωνία των Γκαζπρόμ-Τοτάλ-Στατόιλ για την από κοινού εκμετάλλευση των κοιτασμάτων Φ.Α., έξω απ' το Μουρμάνσκ καταμεσής στη θάλασσα Μπάρεντς.

Το Φ.Α. που καταναλώνεται για ηλεκτροπαραγωγή είναι πολλαπλάσιο του αερίου που καταναλώνεται για αστική μαζί και βιομηχανική χρήση και πλέον αυτός ο παραλογισμός του ξεκωλιάσματος με το Φ.Α. σαν κύριο καύσιμο για ηλεκτροπαραγωγή βάσης καταντά παραλογισμός.
Τώρα θα μου πεις ότι δίνουν σημασία οι μαφιόζοι της Γκαζπρόμ στις απόψεις σου, προκειμένου να βγάλουν ακόμα περισσότερα λεφτά;
Όποιος είδε το ντοκιμαντέρ με τα χαριεντίσματα των Ρώσων, Γάλλων και Νορβηγών στα γραφεία της Γκαζπρόμ θα καταλάβει. Ο Μάρλον Μπράντο - Godfather και η φαμίλια του ήταν παναγίτσες μπροστά τους ....

archaeopteryx είπε...

1) αέριο +
2) αγωγοί +
3) ενεργειακή ανεπάρκεια (ευρώπης) + 4) εξαγωγικές ανάγκες ρωσίας + 5)ενδοιασμοί δύσης για επανεξοπλισμό ρωσίας +
6) σχέση Γερμανίας-Ρωσίας

ποιός νοιάζεται για μένα, χαχαχάααχα

archaeopteryx είπε...

Οι πάγοι στον Β Πόλο έλιωναν και το 1922, και τότε η χαρά ήταν για νέα κοιτάσματα κάρβουνου. Ίδια περίπτωση.. Θα έπρεπε να πανηγυρίζουν που λιώνουν πάλι οι πάγοι στον Β. Πόλο. Αν έλιωναν και στον Ν., θα γινόιταν ο 4ος ΠΠ για τον ποιος θα φαέι την Ανταρκτική.

spiral architect είπε...

Γενικά βλέπω γύρω μου εντυπωσιακές παλαβομάρες, όπως αυτή:
Ρυμούλκηση παγόβουνου από την Αρκτική στη Αφρική
Ντοκιμαντέρ που το έβλεπα προχθές στην ΕΤ1
Το παγόβουνο δεν έχει ρυμουλκηθεί ποτέ, οι εικόνες που βλέπεις είναι από προσομοίωση και όλο το ντοκιμαντέρ ήταν προσομοίωση, αφιερωμένο μόνο στη ρυμούλκηση από τη Νέα Γη στα Κανάρια Νησιά.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Άντε και το ρυμουλκούν. Πως θα κάνουν πόσιμο νερό ένα πλεούμενο στη θάλασσα πάγο;

Professor Moriarty είπε...

Δεν είναι μόνο τα φύκια. Η Exxon/Mobil έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις σε βιοκαύσιμα:

http://www.businessweek.com/articles/2012-05-10/big-oils-big-in-biofuels

nikos είπε...

μια νεα ηαρχαλα

http://www.kozan.gr/?p=57201#.UKtbWnzxwoA.facebook

spiral architect είπε...

Νέα φαραωνικά έργα με κέντρο την Τζύπρον:

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, το καλώδιο ηλεκτρικής σύνδεσης Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ στην πλήρη του μορφή θα είναι μήκους οκτακοσίων-εβδομήντα χιλιομέτρων.

Επίσης η Τζύπρος συζητά με την Τρόικα για την κατάργηση της κρατικής συμμετοχής στις συντάξεις και αλλαες αναπτυξιακές ρυθμίσεις.

Μην πει κανείς ότι ο σ. Χριστόφιας είναι η Παπαρήγα της Τζύπρου, γιατί θα του βάλω πιπέρι στο στόμα!
Αλήθεια την έκρηξη στο Μαρί πρόπερσι το καλοκαίρι, που βύθισε στο σκοτάδι σχεδόν όλην την Τζύπρον τη θυμάστε;
(τι μαλάκας θεέ μου!)

Professor Moriarty είπε...

Ξέχασα προηγουμένως να σημειώσω και αυτό:

http://domesticfuel.com/2011/07/05/exxonmobil-to-offer-biodiesel-at-four-texas-terminals/

Είναι φανερό ότι οι μεγάλες εταιρείες πετρελαιοειδών θέλουν να ολιγοπωλήσουν και την αγορά των βιοκαυσίμων, η οποία δημιουργείται και προωθείται από “πράσινα νομοθετήματα” και κίνητρα. Είναι γνωστή η διαμάχη που ξέσπασε για τα βιοκαύσιμα ακόμα και μέσα σε κύκλους που προωθούν τις ΑΠΕ, π,χ.

“The US and the European Union have both set targets and created generous financial incentives for the use of biofuels. The results have been a disaster for people and the planet.
Already, 40% of US corn (maize) production is used to feed cars. The proportion will rise this year as a result of the smaller harvest.
Though the market for biodiesel is largely confined to the European Union, it has already captured 7% of the world's output of vegetable oil. The European commission admits that its target (10% of transport fuels by 2020) will raise world cereal prices by between 3% and 6%. Oxfam estimates that with every 1% increase in the price of food, another 16 million people go hungry.”
The US and the European Union have both set targets and created generous financial incentives for the use of biofuels. The results have been a disaster for people and the planet.”

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/aug/13/poor-hungry-rich-drive-mo-farah-biofuels

spiral architect είπε...

Already, 40% of US corn (maize) production is used to feed cars. The proportion will rise this year as a result of the smaller harvest.
Και φυσικά ο κόσμος ακόμα και μέσα στις ΗΠΑ πεινάει!
(ευαισθησίες που έχω)

Νίκο έχω κάτι καλύτερο:
Έλληνας χάκερ αποκτά πρόσβαση σε φωτοβολταϊκό πάρκο λόγω αμέλειας των διαχειριστών

Αν και σάιτ τύπου ζούγκλα, νιούζιτ κλπ τα θεωρώ ιντερνετικά ταμπλόιντ, το παραπάνω δεν μού φαίνεται υπερβολή, γιατί είναι εύκολο μέσω του SCADAπου ελέγχει απομακρυσμένα το Φ/Β, να μπει κάποιος χάκερ και να τα κάνει μαντάρα. Όχι τίποτα το ιδιαίτερο, ένα σετάκι εντολών να δώσει στα ινβέρτερς και να τα θέσει εκτός. Ο ήλος θα λάμπει και το Φ/Β θα παράγει 0 kWh, ουσιαστικά σαν να μην υπάρχει.

Αλλάζει μετά τους κωδικούς πρόσβασης στο interface του SCADA και από τους default βάζει τους δικούς του και άντε μετά να ξεμπλέξει ο ιδιοκτήτης.

Γουστάρω!