Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Δεν θέλω Δημοτικό ή Αυτοδιοικητικό ο,τιδήποτε.


Δεν θέλω Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Προτιμώ να κάθομαι σπίτι μου να φροντίζω ό,τι είναι να φροντίζω, ή να το αναθέτω στην γιαγιά, την θεία, την γειτόνισσα, την φοιτήτρια κλπ. Ναι, στην παραοικονομία. Σε καιρούς φτώχειας, μου λένε, δουλεύουμε και για ένα πιάτο φαΐ, για χαρτζιλίκι… Η κοινωνική αλληλεγγύη που δεν είναι κοινωνική, δεν υποκαθίσταται από «Δημοτική».

Δεν θέλω Δημοτική Αστυνομία. Περιφερόμενα παράσιτα που ψάχνουν για λόγο ύπαρξης, μελλοντικοί τραμπούκοι.

Δεν θέλω Δημοτική ύδρευση εάν πρέπει να συντηρώ 100 άχρηστους για να προσλαμβάνουν έναν ιδιώτη υπεργολάβο. Θα μου πείτε «θα πεθάνουμε της δίψας». Θα σας πω αναλάβετε μεταξύ σας να προσλαμβάνετε τον υπεργολάβο, ή κάνετε εθελοντική εργασία χωρίς συντονιστή γκιουλέκα.

Δεν θέλω Δημοτικά Κέντρα «Εξυπηρέτησης» Πολιτών. Θέλω κατάργηση του 90% των πιστοποιητικών και εγγράφων που περνάνε από τα ΚΕΠ. Αυτή είναι η κατάργηση της γραφειοκρατίας.

Δεν θέλω καν Δημοτικούς σκουπιδιάρηδες, εάν είναι να μου πρήζουν τα συκώτια. Σχεδόν προτιμώ την Μαφία, που ξέρω ότι είναι Μαφία, κι ας μην χωνεύω την Μαφία. Μην με πρήζετε και δεν έχω πρόβλημα. Αν πρέπει να διαλέξω τον εκβιαστή μου, προτιμώ αυτόν που δεν με πρήζει!

Δεν θέλω Δημάρχους και Περιφερειάρχες που είναι υπαλληλάκια ή γιουσουφάκια του κάθε Χούφτελ και ψάχνουν για αρπαχτές σε βάρος μου.

Δεν θέλω Δημοτικούς εργολάβους, δημοτικά πολιτιστικά (βρε ούστ λαμόγια), δημοτικές παλλακίδες. Να πάνε όλοι αυτοί στο πεζοδρόμιο να πληρώνονται από την ελεύθερη αγορά.

Να πάει στον αγύριστο η παρασιτολογία, και εάν με τα ξερά καούν και χλωρά, έεεε… έτσι είναι οι κρίσεις. Θα έχουμε κοινωνικό πρόβλημα, θα μου πείτε. Εεε… ας δανειστούμε, ή ας βάλουμε Δημοτικές ΑΠΕ να συντηρούμε Δημοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και γκόμενες για να έχουμε Γεωργιανές ή δεν ξέρω τι, να φροντίζουν τα παιδάκια…

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Dld 8es ta skoupidia na ta mazevei o bobolas me ena stolo pakistanwn doulwn kai na ta diaxirizetai vevews vevews. 8es na gennisei o kosmos paidia kai na ta kratane oi [poies?!] giagiades i na dinei 400 euros stous vrefikous. 8es na katargi8ei i grafeiokrateia gia na kleisoun ta kep. Mi fovasai ta kep pane gia idiotikopiisi osonoupw kai 8a plirwneis 10 euros stin eisodo gia na goustareis.
8es ta strava kai adika twn dimarxwn kai twn ntavatzidwn ergolavwn na ta plirosoume oloi mas se allous ntavatzides,kainourious kai dokimasmenous. Na mas @#$ne me texnognwsia dld. Kai me gnwmona tin anaptyksi e..?

archaeopteryx είπε...

όχι, δεν θέλω τον Μπόμπολα. Αλλά έχω δει αρκετές ιδιωτικοποιήσεις και επιτέλους κατάλαβα ότι βάζουν μερικούς βαλτούς (ΟΤΕτζήδες, ΔΕΗτζήδες, ΟΤΑτζήδες, ΕΥΔΑΠτζήδες κλπ) να κάνουν τον βίο αβίωτο στους υπόλοιπους για να φωνάζουν όλοι "έξω ρέεε να ησυχάσουμε".

Για το πρώτο μου τηλέφωνο πλήρωσα 35000 δρχ μέσω περιπτερά. Για το δεύτερο 55.000 στον τύπο που φώναζα για βλάβες. Μετά είδα ότι είχαμε αναλογικά τηλέφωνα όταν έξω σάπιζαν τα ψηφιακά και τσάμπα... Και πες, εγώ ήξερα τι παίζεται. Αλλά ο πολύς κόσμος είχε σιχτηρίσει με τον ΟΤΕ, όπως και σιχτηρίζει με τους ΟΤΑ (άσε τον Τατούλη,΄είναι περίπτωση).

Δεν είπα να αντικατασταθούν τα ΚΕΠ. Είπα να καταργηθεί το 90% των εγγράφων που περνάνε από τα ΚΕΠ. Έχει τύχει να περάσω από 5-6 κοπελιές, για ε΄να φύλλο χαρτί του τίποτα, με 2-3 σφραγίδες και ζίφρες από τις προϊστάμενες...

Ανώνυμος είπε...

Έχεις πάθει αντι-αυτοδιοικητικό ντελίριο, μου φαίνεται. Είσαι, δηλ. υπέρ της κεντρικής εξουσίας; Με το ρίσκο, η κεντρική εξουσία να αναθέσει την εξυπηρέτηση του πολίτη σε λαμόγια (είναι πολλά τα λεφτά....)

Δεν φταίνε οι θεσμοί, Αρχαίε. Όταν εμείς οι ίδιοι ψηφίζουμε λαμόγια για τοπικούς άρχοντες, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Στην Ελλάδα, σε ελάχιστες περιοχές, υπάρχουν υποδειγματικές δημοτικές υπηρεσίες. Υπάρχουν όμως!!! Και είναι το παράδειγμα του τι μπορεί να γίνει παντού (αν μάθουμε να ψηφίζουμε με βάση το κοινό καλό και όχι την τσέπη μας).

archaeopteryx είπε...

μπά...ία ία αναρχία! χαχαχάαχα. Πάντως από τότε που ήρθε ο "Καποδίστριας" πδήχτηκε η επαρχία. Μικρές τοπικές μαφίες. Καλύτερα χωρίς. Αυτό λέω εγώ. Αλλά δεν θα μου κάνουν την χάρη. ΠΟΙΟΥΣ βλέπει ο Χούφτελ και τον περιμένουν με την γλώσσα έξω???

Σε όσους Δήμους ξέρω ψηφίζουν με βάση ταξίματα, διορισμούς, οικογενειακά... Ποιός φύλαρχος μπορεί να μαζέψει περισσότερα ζώα. Μέχρι και 50άρικα ή 100άρικα δίνουν για το κουκί. Και φυσικά ψηφίζουν μόνο αυτοί που ασχολούνται με τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

1) Aρχαίε οι ΟΤΑ είναι πληγή κακοφορμισμένη. Όσοι καταγόμαστε από μικρές κοινωνίες, όπου τίποτα δε μένει κρυφό, το πιστοποιούμε. Εξοργίζουν ειδικά η αποκομιδή των σκυβάλλων και ο χειρίστης ποιότητος πολιτιστικός σαχλαμαρισμός, με αναθέσεις εκδηλώσεων σε ημέτερους και αρπαχτές "καλλιτεχνών".
2) Ζητούμενο για μένα, παρ' όλα αυτά, είναι η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης. Η κεντρική εξουσία πρέπει να αποδυναμωθεί και κάθε περιοχή να ορίζει την πορεία της, αλλά και να αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ΗΠΑ. Αναφέρομαι, φυσικά, στην κεντρική ιδέα, διότι τα χαρακτηριστικά αυτών είναι ιδιαίτερα (ομοσπονδιακό κράτος, αντικρατικός-εθνικιστικός χαρακτήρας της επανάστασής τους κλπ)
3) Ο ελεγχος των οικονομικών των ΟΤΑ από ιδιώτες ορκωτούς ελεγκτές, του δανεισμού τους και του τρόπου αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων (ξέρω τί λέω), όσο χρόνο και αν χρειαστεί, είναι μία καλή αρχή.
Chris Draper

Ανατολή είπε...

Γεια και χαρά φίλε!
Η γνώμη του κόσμου δε μετράει; Μόνο εσύ και κάτι λίγοι παράξενοι γούζιονται.
Για το δικό σας οι συμπολίτες σου λένε: "Μπορεί να 'φαγε τα άντερά του, αλλά έκανε και έργο βρε παιδί μου! Άλλαξε την πόλη. Μαγκιά του. Γύρισε και κάτι από το χρήμα και σε μας."
Είμαι σίγουρη πως και για τα σούρτα φέρτα με το Χούφτελ, τα ίδια θα λένε: "Αν είναι να φάμε κι εμείς κατιτίς, να ρθει κάνας τουρίστας κλπ κλπ"

Οι δικοί μας τον έχουν σαν πρότυπο.
Καληνύχτα

archaeopteryx είπε...

τρώμε κατιτίς εκχωρόντας το μέλλον τα παιδιά, και τους πισινούς μας. Αυτό βλέπω εγώ. Μπορεί να ήταν πάντα έτσι, αλλά τώρα υπάρχει και μηχανσιμός που το κάνει συνειδητά... Για αυτό οι ΟΤΑ είναι η τριτη Πασοκική, δήθεν λαϊκή, σοσιαλιστική, δημοκρατική λαίλαπα. Νομίζω...