Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Έκανα γκουγκλ (εικόνες) τις λέξεις "Αυγενάκης ΝΔ"


Αυτό πάτησα, και βγήκε η παραπάνω εικόνα. Δηλαδή ο Αυγενάκης βγήκε (και η ΝΔ) και ο ... αποδιοπομπαίος τράγος! (λόγω τιμής, δεν είναι κόπυ πέηστ)

Να τι μου έστειλε φίλος, και έψαξα να δω με τι μοιάζει αυτός ο Αυγενάκης.


"Την σφοδρή επίθεση της «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μαλεβιζίου» πυροδότησε η παρέμβαση του βουλευτή της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκη για την πορεία της αδειοδότησης της μελέτης της ”ΑΛΜΥΡΟΣ ΑΕ” που αφορά στην εγκατάσταση υβριδικών Α.Π.Ε ισχύος 42 MW, σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου. Με ανακοίνωση της η κίνηση ενεργών πολιτών, τού χρεώνει επιλεκτική ευαισθησία για τις ΒΑΠΕ και όχι για την κοινωνία!
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, “η απάντηση εκ μέρους του υπουργείου, αποκαλύπτει την αγωνία του κυρίου βουλευτή, αναφορικά με τη χρονική διάρκεια που απαιτείται για τη λήψη της απόφασης έγκρισης της επένδυσης. Στη δε παρουσίαση του θέματος στα ΜΜΕ, η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι, μετά από αυτήν την παρέμβαση, ο έλεγχος του φακέλου θα έχει ολοκληρωθεί αρχές του 2013. Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε:

Με ποια κριτήρια ο συγκεκριμένος βουλευτής εκτιμά ότι αυτού του μεγέθους η επένδυση είναι ό,τι καλύτερο για την περιοχή και τους κατοίκους της; Με τα κριτήρια του αποδιοπομπαίου τράγου?

Έχει υπ' όψιν του ότι οι τοπικές κοινωνίες του Δήμου Μαλεβιζίου έχουν ήδη εκφράσει μέσα από τέσσερις μεγάλες ανοικτές λαϊκές συνελεύσεις και ψηφίσματα που έχουν επιδοθεί στο δήμο - και παράλληλα δημοσιοποιηθεί - την αντίθεσή τους; Γνωρίζει ότι το πλαίσιο πάνω στα οποία στηρίζονται οι επενδύσεις αυτού του τύπου αλλάζουν με τρόπο αδιαφανή, εκβιαστικό, ανέντιμο και αντιδημοκρατικό τις χρήσεις γης, ότι το καθεστώς που διέπει τις επενδύσεις αυτές αφήνει την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες στο περιθώριο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί εύφορο πεδίο για παρανομίες λόγω της ηθελημένης ασάφειας και της μονόπλευρης προώθησης των συμφερόντων των επενδυτών που το χαρακτηρίζει; Γνωρίζει για τις ασύλληπτου μεγέθους περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχουν οι επενδύσεις αυτού του μεγέθους, ειδικά όταν συγκεντρώνονται σε ένα τόσο μικρό χώρο, ότι αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της περιοχής, ναρκοθετούν τις προσπάθειες αναζωογόνησης της πρωτογενούς παραγωγής και του εναλλακτικού ποιοτικού τουρισμού; Μπάααα... (ή μπέεεε...) Θέλει να σώσερι το Κλίμα του Πλανήτη...

Έχει πληροφορηθεί ο κύριος βουλευτής, τις μεθόδους τις οποίες εφάρμοσαν εταιρείες στο άμεσο παρελθόν στην Κρήτη και αλλού, για να καταπατήσουν ιδιοκτησίες, για να προσεταιριστούν δασικές περιοχές, για να απαγορεύσουν τη διέλευση, για να εκβιάσουν τις τοπικές κοινωνίες; Είναι σίγουρος ο κύριος Αυγενάκης ότι τα σχέδια του Δήμου Μαλεβιζίου δεν θα μετατραπούν σε όχημα προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων, με τίμημα την ερημοποίηση μιας τεράστιας σε έκταση περιοχής και την απαξίωση των ανθρώπων που ζουν σε αυτήν; Ο κύριος Αυγενάκης, ως αιρετός εκπρόσωπος του νομού μας οφείλει να λάβει υπʼ όψιν του την κοινωνία, καθώς και τις προσφυγές 10 δήμων, εκατοντάδων φορέων, συλλόγων και χιλιάδων πολιτών στο Σ.Τ.Ε, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται αρκετές συλλογικότητες και πολλοί πολίτες του δήμου Μαλεβιζίου”!  Ρε κοπέλια;!... Δεν το μάθατε ότι δίκιο είναι το συμφέρον του εργολάβου;

Η ΝΔ, τότε δήθεν αντιπολίτευση, υπερψήφισε τον Νόμο Μπιρμπίλη. Μαύρο στα Πράσινα Λαμόγια. Και επειδή μπορεί να αργήσουν οι εκλογές, αυγά, φόλες, φάσκελα, ροχάλες, λεμονόκουπες... Μόνο όχι βία, μην με κυνηγάνε για ηθική αυτουργία.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αυγενάκης έχει φάει τοσες επιδοτησεις του αναπτυξιακού νόμου....που χρειαζεται πολλές σόδες

Ανώνυμος είπε...

http://www.wired.com/rawfile/2012/11/jamey-stillings-ivanpah-solar-field/

archaeopteryx είπε...

MONO για φοροαπαλλαγή. Οι μεγάλες εταιρίες αποφεύγουν φόρους βάζοντας τέτοια. Ενεργειακά ασήμαντα και άσχετα

spiral architect είπε...

Ιδού η ανάπτυξη κυρίες και κύριοι:
Τριπλή συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Cosco και HP
Τι έλεγα πριν λίγο καιρό με αφορμή μια κορεάτικη τηλεόραση και ένα εργοστάσιο υπεργολάβου κάπου στη Σλοβακία;

archaeopteryx είπε...

εεε... 3,5 χρόνια αργότερα, δεν βγάζει τα ίδια, το ίδιο search