Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Στην Νέα Υόρκη, την Connie Hedegaard θα την πήγαιναν μέσα, με χειροπέδες, για χειραγώγηση αγοράς


http://www.reputex.com/publications/the-state-of-play-in-the-eu-ets/

Το έχω ξαναγράψει ότι μία από τις δουλειές της Connie Hedegaard είναι να μειώσει το πλεόνασμα των Ευρωπαϊκών δικαιωμάτων άνθρακα, που έχουν καταρρεύσει και χαλούν τα νεοταξικά σχέδια των Αλαμανών, και τις εξαγωγές της Vestas.. Ευγενικά, η κυρία Επίτροπος έχει επιφορτιστεί να χειραγωγήσει την τιμή πράγματος που είναι υποτίθεται "διαπραγματεύσιμο".  ...This amendment would open the door for a change in the auctioning regulation. The Commission would be able to delay (backload) some auction volumes to reduce the current oversupply. The amount to be delayed was not specified in the amending regulation proposal....  Χειραγώγηση. Χειραγώγηση. Χειραγώγηση. Κατά τα άλλα, οι Ευρωπαίοι Αλήτες παριστάνουν ότι έχουν και ελεύθερη αγορά... Η ΕΣΣΔ είχε πιο ελεύθερη αγορά.

Τα δικαιώματα άνθρακα ήταν στα €25 πριν την Κοπεγχάγη. Στις ΗΠΑ έπεσαν στο "μηδέν" με το που καταψηφίστηκε το cap and trade, ο φόρος άνθρακα. Στην Ευρώπη κρατήθηκαν, γιατί το μόνο που κρατάει την τιμή των δικαιωμάτων άνθρακα, είναι ο φόρος άνθρακα. Μετά άρχισαν να πέφτουν, με την ύφεση, την μείωση της ηλεκτροπαραγωγής και της βιομηχανικής δραστηριότητας, και τις ...Ελληνικές πωλήσεις δικαιωμάτων(!). Τώρα είναι στα €8, αφού έπιασε και €7 πριν λίγους μήνες.

Τα δικαιώματα άνθρακα είναι φόρος που πληρώνουμε εμείς. Μόνο που δεν τον πληρώνουμε στην Connie Hedegaard ή τα άλλα ευρωλαμόγια που παριστάνουν τους Επιτρόπους, αλλά, βασικά,  στους ...Γερμανούς.  Για να μην πληρώσουμε υποτίθεται τον φόρο, αγοράζουμε Γερμανικές σαβούρες, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, αύριο "έξυπνους μετρητές", μεθαύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα κλπ. Και είναι πολύ φτηνότερο να αγοράσουμε δικαιώματα στα €7 ή €8 (και παραπάνω νομίζω) από το να μπούμε σε περιπέτειες με άχρηστες και ακριβές ΑΠΕ. Αλλά με δοτές Κυβερνήσεις...

Ένα από τα μεγάλα ψέματα των ΑΠΕτζήδων είναι ότι εξοικονομούν CO2. Τρίχες. Δεν εξοικονομούν CO2 επειδή δεν υποκαθιστούν καύσιμο (κι όταν το υποκαθιστούν είναι αέριο, που δεν θα έπρεπε καν να καίμε για ισχύ βάσης (ή αιχμής, αφού έχουμε υδροηλεκτρικά). Αλλά "γράφουν" πλασματικούς τόνους CO2 για να πιστώνονται δικαιώματα. Αν τα δικαιώματα είναι στα €7.5, χάνουν τα μισά λεφτά από εάν ήταν στα €15!  Οι ΕΝΕL, Ibedrola, EDF και αντίστοιχα ολιγοπώλια της "Ε.Ε." που εκπροσωπούνται άξια από τους Κοπελουζοπεριστερομυτιληναίους, ΘΕΛΟΥΝ ψηλά τα διακιώματα άνθρακα. Και όλοι οι ΑΠΕτζήδες. Και οι Τράπεζες που τα διαπραγματεύονται. Και οι Λάλες του κόσμου αυτού που μας "συμβουλεύουν", και οι παπαγάλοι της WWF που κάνουν "καμπάνιες".  Δεν τα θέλουν οι παραγωγικοί βιομήχανοι. Ο λαουτζίκος (και εκεί, και παντού) είναι χαμένος στην Σωτηρία της Ψυχής του του Πλανήτη του.

Τώρα η κυρία που θα έπρεπε να φροντίζει να μην υπάρχουν φθαλικά άλατα στο ευρωσέξ, θα φροντίσει το €8 να γίνει €15. Στην Νέα Υόρκη θα την πήγαιναν μέσα με χειροπέδες για χειραγώγηση αγοράς. Αλλά σε μια μαϊμουδοαγορά, με μαϊμούδες, μας διοικούν οι ντιρεκτίβες και οι καραγκιόζηδες.

Η λύση είναι μία:  Έξω από την Ευρωζώνη (ή και την "Ευρώπη"), τώρα.

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

Δες τι πήρε το μάτι μου μόλις χτες:

[...] Όταν στα µέσα Ιουλίου, λίγο πριν από την έναρξη των Ολυµπιακών Αγώνων, οι Λονδρέζοι κλήθηκαν στα εγκαίνια του µεγαλύτερου δηµόσιου χώρου της Ευρώπης, της Granary Square, που αποτελούσε κοµβικό σηµείο για την ανάπλαση ολόκληρης της υποβαθµισµένης περιοχής του King’s Cross, έκπληκτοι βρέθηκαν µπροστά σε µια ταµπέλα που τους προειδοποιούσε: «Καλώς ήρθατε στο King’s Cross. Παρακαλείσθε να απολαύσετε την ιδιωτική περιουσία µε διακριτικότητα»! Λίγο µετά την αρχική έκπληξη, συνειδητοποίησαν ότι τα εγκαίνια αφορούσαν τον µεγαλύτερο ιδιωτικό ελεύθερο χώρο της Ευρώπης, αφού οι 10 πλατείες και τα πάρκα στο αναβαθµισµένο King’s Cross ανήκουν πλέον σε ιδιώτες και τελούν υπό ιδιωτική διαχείριση! [...]

Μας βαράνε από παντού με πολλαπλά ταχυβόλα βλήματα.

Όλοι τούτοι λοιπόν που αναφέρεις τα ίδια σκατά είναι!