Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο μύθος της αδιάφθορης Δανίας


http://cphpost.dk/commentary/opinion/opinion-myth-denmark-corruption-free-country
http://www.thegwpf.org/peter-rordam-myth-denmark-corruption-free-country/

Δεν θα χρειαζόταν καν να διαβάσω το άρθρο... Κάτι που υπάρχει μόνο επειδή επιδοτείται, και υπάρχει μόνο για να επιδοτείται, εεε... λογικό είναι να έχει και διαφθορά. Δεν μιλάμε για παρανόηση ή υπερβολή, ή λάθος που κράτησε 1, 2, 5 χρόνια. Μιλάμε για έναν κλάδο που υπάρχει από την δεκαετία του 1970, αλλά δυναμικά από το 1992-1993 (ο Νόμος EEG, για τις ορδές των Ηλιθίων, τότε πέρασε, και ήρθε σε εμάς ελέω ΓΑΠ και Μπιρμπίλη, αυτός σπίτι του, αυτή κάαααθεται στον ΟΟΣΑ).

Η Δανία είναι από τις καλές, σχετικά αδιάφθορη στην κατάταξη της διαφθοράς, Νο.2, μετά την Νέα Ζηλανδία, η Γερμανία στο 14 (χμμ...) οι ΗΠΑ στο 24, η Τουρκία στο 61, εμείς και το ...Μαρόκο στο 80, και η Υεμένη τελευταία στο 164.

Η Δανία (και η Γερμανία) είναι ίσως παραδείγματα, ότι δεν χρειάζεται να λαδώνεις ή να λαδώνεσαι για να κάνεις λαμογιές, μπορείς απλά να παραπληροφορείς, να λες παραμύθια και να περνάς νόμους που βασίζονται στο ψέμα και την παραπλάνηση:  The bill was able to make its way through parliament thanks to a complete manipulation of the facts – both by keeping some information under wraps, and by directly misinforming people... Members of parliament that voted for the law were fully aware of the truth, yet they turned a blind eye so the law could be passed. It was, in fact, voters who were tricked into thinking that they had been told the whole truth... Κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους και τον κόσμο τους. Να την βράσω τέτοια ηθική... Και να και ο ρόλος και η πολιτική δύναμη των ΜΚΟ, και των οικωλόγων.

Αυτό που έγινε στην Δανία είναι πταίσμα με τα δικά μας δεδομένα.  Μαγείρεψαν στοιχεία θορύβου ανεμογεννητριών. Μείωσαν την αποζημίωση που πληρώνουν σε ιδιοκτήτες ακινήτων για την ενόχληση και την απομείωση της αξίας της γης τους, λόγω εγγύτητας με αιολικά.  Μα άκου με τι ασχολούνται...  Αφού η ΕΛΕΤΑΕΝ λέει ότι δεν κάνουν θόρυβο, δεν ενοχλούν και δεν μειώνουν την αξία των ακινήτων...  Λέτε να έχει σχέση με διαφθορά η ΕΛΕΤΑΕΝ;  Είναι η συνειδητή παραποίηση της αλήθειας, και το λόμπυϊνγκ πολιτικών με σκοπό το κέρδος "διαφθορά";  Η είσπραξη χρημάτων για προϊόντα μαϊμούδες;

Όλος ο αιολικός κλάδος βασίζεται και υπάρχει χάρη σε σειρά ψεμάτων, παραπληροφόρησης, και λόμπυϊνγκ... Δίνουν 1.000 εισπράττουν 1.000.000. Εμείς πληρώνουμε 1.001.000.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την Παρασκευή στη Βουλή η διακοινοβουλευτική συνάντηση για τις ΑΠΕ

http://www.energypress.gr/news/Thn-Paraskeyh-sth-Boylh-h-diakoinoboyleytikh-synanthsh-gia-tis-APE

archaeopteryx είπε...

Με την ειδική σε Γαλλική φιλολογία η καλαθοπλεκτική Αννυ Ποδηματά, το Πασοκ είναι εδώ όπου έχει λαμογιές.