Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Όλα υπέρ προνομιακής επιδότησης των Γερμανικών εξαγωγών


http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/energiewende-oekostrom-ausnahmen-im-eeg-fuer-die-industrie-a-860596.html

Αν όλοι οι Γερμανοί, πλην ενεργοβόρων Γερμανικών βιομηχανιών πληρώνουν φόρο άνθρακα, τα €8,6 δις που δεν πληρώνουν οι Γερμανικές ενεργοβόρες βιομηχανίες είναι έμμεση επιδότησή τους, από τους Γερμανούς φορολογούμενους.  Οι φορολογούμενοι επιδοτούν τις εξαγωγές τους.  Αυτό, καθ εαυτό, δεν πρέπει να με ενοχλεί.

Αν όμως όλες οι ενεργοβόρες Ευρωπαϊκές βιομηχανίες (σε μη πυρηνικές χώρες) πληρώνουν φόρο άνθρακα και οι Γερμανικές κάπως δεν δεν τον πληρώνουν, τότε οι Γερμανικές βιομηχανίες  επιδοτούνται έμμεσα αφού γίνονται πιο ανταγωνιστικές σε βάρος των άλλων (όπως επίσης επιδοτούνται και αυτές που είναι σε πυρηνικές χώρες). Και για μεν τις πυρηνικές χώρες δεν μπορώ να πω τίποτα (επιλογή τους -- αλλά να, ίσως, γιατί έχει τόσα αντιπυρηνικά κινήματα η Γερμανία), αλλά όταν πληρώνει η Ελληνική βιομηχανία φόρο άνθρακα που δεν τον πληρώνει η Γερμανική, ή η Σουηδική, τότε λέω "φάουλ".

Οι μη πυρηνικές χώρες υποχρεώνονται από την απειλή του φόρου άνθρακα να αγοράσουν πολλά γερμανικά αιολικά και φωτοβολταϊκά, για να σώσουν αυτές τον Πλανήτη. Αυτή κι αν είναι απάτη.  Υποχρεωτικά συγχωροχάρτια!  Με πολλά αιολικά και φωτοβολταϊκά, αυτές οι χώρε χάνουν κάθε ελπίδα ανταγωνιστικότητας (όπως δημόσια ανακάλυψε και δήλωσε η Ισπανία).

Η απειλή για φόρο άνθρακα (που όμως δεν πληρώνουν όλες οι Γερμανικές βιομηχανίες), μαζί με τον Νόμο Μπιρμπίλη (εισαγωγή από την Γερμανία -- Νόμος EEG) μας αναγκάζει να αγοράσουμε πολλά, βασικά άχρηστα, αιολικά και φωτοβολταϊκά, που καθόλου συμπτωματικά είναι ...Γερμανικά. Τους επιδοτούμε με αναγκαστικές αγορές, προκειμένου να γλυτώσουμε τον φόρο που αυτοί θέλουν να επιβάλουν σε εμάς, για να σώσουμε τον Πλανήτη. Δεν σώζουμε τον Πλανήτη, την Γερμανική βιομηχανία σώζουμε, για να είναι πιο ανταγωνιστική, και να εξάγει και σε άλλους.

Περαιτέρω, σώζουμε την ENEL και την EDF που θα δημιουργούν (με δικά μας λεφτά, και σε δική μας γη, δικαιώματα άνθρακα για να επιδοτήσουν και αυτοί τις βιομηχανίες τους.  Αυτή είναι και η εξήγηση του ότι ο νόμος EEG για της ταρίφες ήταν η καλύτερη εξαγωγή της Γερμανίας, γιατί είναι ο μηχανισμός που μέσα από τον φουσκωμένο λογαριασμό ρεύματός μας, επιδοτεί τις βιομηχανίες τους, τις εξαγωγές τους και το ρεύμα τους.  Η EDFκαι η ENEL, με τα δικαιώματα άνθρακα που θα εισπράττουν από τα αιολικά τους στα Ελληνικά βουνά, έχουν κέρδος, μείωση δικού τους κόστους. Σε βάρος μας. Ο νόμος EEG είναι ο νόμος Μπιρμπίλη και ας αναλογιστούν αυτοί που τον ψήφισαν, τι ακριβώς ψήφισαν. Μπέεεεε!.... Γίδια αυτοί που τον ψήφισαν,  ορδές ηλιθίων γιδιών εμείς που δεν τους παίρνουμε με τις πέτρες....


Να μην πιάσω τις κατευθυνόμενες πωλήσεις, ή μη πωλήσεις, ελληνικής ζάχαρης, ή ελληνικού βαμβακιού, προκειμένου να επιδοτηθούν οι εξαγωγές γερμανικών αυτοκινήτων και μηχανημάτων σε χώρες που και αυτές εξάγουν ζάχαρη ή βαμβάκι. Ή την επιδοτούμενη από εμάς αποθήκη της Λάρκο, υπέρ Κρουπ....

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

Η ΡΑΕ της Εγκλαντέρας ομολογεί:

Ofgem: UK cannot trust energy companies to keep the lights on.

Ολα αυτά μετά απο 20 χρόνια επιτυχημένης ιδιωτικοποίησης των πάντων!