Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Θέλω 100% ΑΠΕ (αλλά να είναι Κινέζικες)


Το energypress είχε ένα αποκαλυπτικό άρθρο της Λιάγγου:  Η Ελλάδα χρειάζεται για αποθετήριο απούλητων Γερμανικών φωτοβολταϊκών, Δεν το είπε έτσι αλλά για διαβάστε το... Ναι έχει περισσότερο ήλιο, και στην Γερμανία δεν συμφέρουν, δεν χωράνε, και η Επιχείρηση Ηλιοτρόπιο γνωστή και ως Desertec δεν τους βγαίνει (αλλά εδώ δεν θα συμφέρουν εμάς). Τους στενοχωρεί και ο ...αθέμιτος ανταγωνισμός από την Κίνα... Τους Γερμανούς! Που έφτιαξαν τον Νόμο για τις Ταρίφες (τον νόμο των ηλιθίων) και προσπαθούν να καπελώσουν κάθε παρακούζουλο και νεοταξικό "σοσιαληστή" που πίστεψε το Πράσινο Παραμύθι με φόρο CO2, και σωτηρία του ...Πλανήτη, για να πουλάνε, αιολικά, φωτοβολταϊκά έξυπνα ρολόγια, ρελέδες και να εισπράττουν φόρο υποτέλειας. Και τους ενοχλούν οι Κινέζοι!


Δεν με φτάνει το 20-20-20. Θέλω 100% του ρεύματος στην Ελλάδα από ΑΠΕ μέχρι το 2020. Αλλά θέλω οικονομικές ΑΠΕ από την Κίνα. Θα σώσω τον Πλανήτη. Να είστε σίγουροι, ότι δεν θα με άφηναν οι Γερμανοί.  Στην αρχή θα τους βρωμούσε στο TÜV (το έχω δει), μετά δεν θα ήταν Πράσινες οι Κινεζικές ΑΠΕ, μετά θα ήταν Κίτρινες, μετά απλά θα έλεγαν στον εκάστοτε Βενιζέλο να το βουλώσει και να συμμορφωθεί.

Δείτε εδώ και εδώ τι ενεργειακές επιλογές έχουν οι Γερμανοί. Σας πάω στοίχημα, ότι όταν έρθει η ώρα να κλείσουν τα πυρηνικά τους θα έχουν αλλάξει γνώμη.  Κι αν έχετε αμφιβολίες για το ποια είναι τελικά η Γερμανική προσέγγιση στην εξωτερική της πολιτική (στα γερμανικά ή τα αγγλικά) δείτε παρακαλώ μεταξύ 3:15 και 4:00 παρακάτω:



"H χώρα μας, που είναι τόσο στριμωγμένη και έχει τόσο λίγα από τα απαραίτητα προς το ζειν... δεν μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς σχεδιασμό". Οι μάγκες είναι στην Τρίτη τους προσπάθεια, και την σχεδιάζουν από το 1985 (ή μάλλον το 1946).  Την Πρώτη την σχεδίαζαν 30 χρόνια, από το 1884. Δεν το βάζουν κάτω, και κάθομαι εγώ και παριστάνω τον ...Ευρωσκεπτικιστή. Αν ήμουν Γερμανός, σίγουρα θα μου άρεσε. 

8 σχόλια:

Gear είπε...

Χα, το βιντεακι ειναι λογορκριμένο εδώ στη Ντόϋτσλαντ...

Τζιζ κακα, δεν κανει να βλεπουν τετοια πραγματα οι τωρινοι Γερμανοι, ουτως η αλλως ειπαν ποτε ξανα.

Παντως κ εδω ο λαουτζικος τρωει προπαγανδα με το κιλο.

Να δεις και σκεπες με φωτοβολταικα (βλεπουμε ηλιο καθε 2η βδομαδα εντωμεταξυ) να δεις και εταιρειες που διαφημιζουν την φωτοβολταικη επενδυση των σκεπων τους.

Παντως η αναπτυξη που εχουν (και μας εφεραν και καποιους εδω για δουλεια) ειναι καθαρα το οτι μπορουσαμε να αγορασουμε τα προιοντα τους εφοσον ειχαμε ευρω.

Και εμεις τυπικα πεσαμε στην παγιδα, και το αποτελεσμα και κερατας και δαρμενος.

Τωρα που οι περιφερειακες οικονομιες θα ψωμολυσανε παιζει τα τσουξει κ εδω σε λιγακι.
Αν και θεωρουν οτι θα τους σωσει η Κινα (ειδικα την αυτοκινητοβιομηχανια).

archaeopteryx είπε...

Μπορεί να μπουν ταρίφες στηνΚίνα που να παέι σύννεφο (για ότι αυτό σημαίνει γεωπολιτικά)

archaeopteryx είπε...

το βιντεάκι ωστόσο και άλλα σαν και αυτό είναι εντυπωσιακά. Ο τύπος δεν ήταν ...τυχαίος, σαν εκφραστής συτήματος.

Ανώνυμος είπε...

Η ανάγκη για δημοσιονομικό συμμάζεμα στην γειτονική Ιταλία βάζει φρένο στα αιολικά της. Μέχρι τώρα η κρατική Gestore Servizi Elettrici ήταν υποχρεωμένη να αγοράζει τα πράσινα πιστοποιητικά που υπήρχαν για να στηρίξουν την χρηματοδότηση των αιολικών. Αυτό τέλειωσε, και μαζί του οι πράσινες φιλοδοξίες των αιολικών επιχειρηματιών. Η Ιταλική ΡΑΕ απεφάνθη ότι η επιδότηση με πράσινα κουπόνια προσέλκυε σπεκουλαδόρους με μόνο αποτέλεσμα την άνοδο στην τιμή του ρεύματος για τον καταναλωτή. Ο Ιταλικός προϋπολογισμός θα γλυτώσει €500.000.000 τον χρόνο (που θα χάσουν οι «επιχειρηματίες» και θα γλυτώσουν οι καταναλωτές και οι φορολογούμενοι).

ΕΣΥ το έγραψες ΠΕΡΥΣΙ τον Ιούνιο

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/06/avanti-popolo.html

spiral architect είπε...

Και σιγά μην εγκαταλείψουν οι Γερμανοί τους σταθμούς βάσης τους, ότι τεχνολογίας και να είναι αυτοί - πυρηνικοί, θερμικοί, ή σύντηξης, όποτε και αν οι τελευταίοι είναι έτοιμοι για εμπορική λειτουργία - προς χάριν των ΑΠΕ, σε όποια χώρα εκτός Γερμανίας να τα έχουν στήσει.

Πέρα απ' την προφανή κοροϊδία που ταΐζει η Γερμανική καθεστηκυία τάξη τους υπηκόους της, μαζί με τα περί "τεμπελιάς" - που οφείλεται στην ηλιοφάνεια - των "νοτίων", θέλει με το ίδιο "φαΐ" να ταΐσει και τους "νότιους υπηκόους".
(το βιντεάκι δεν παίζει σε ΙΡ της Γερμανίας? Χα, να'τος ο Γκέμπελς!)

Ρε δεν πάτε στο διάολο, θα ξεχάσουμε και αυτά που μάθαμε τόσα χρόνια, με τη διαστρέβλωση της επιστήμης που εχουν επιβάλλει ολοι οι μαστουρωμένοι!

Καλύτερα στο '60 και με αξιοπρέπεια!

Οξω πούστη απ' την παράγκα!
(Μαλβίνα)

Ανώνυμος είπε...

Στη χώρα γίνεται κοσμογονία οικονομικής κατάρρευσης... αλλά ένας κλάδος, οι ΑΠΕτζίδες,υπό τον γνωστό εθνικό εργολάβο Κο Περιστερη , κινείται και δουλευει σαν να μην τρέχει τιποτα. Συνεχίζει κανονικά τα συνέδρια σε πολυτελη ξενοδοχεία, κάνει λόμπυ με τους Υπουργούς, απαιτεί συνεχώς διευκολύνσεις, παίρνει κάθε χρόνο αυξησεις στις εγγυημένες-κρατικοδιαιτες ταριφες και γενικότερα συμπεριφερεται σαν τη Μαρια Αντουανέτα που έπαιρνε το πρωινό της στον κήπο ενώ στους δρόμους χυνόταν αίμα.
Να πεις να πρόσφεραν και τίποτα στη χώρα... Ούτε βίδα ελληνική δεν βάζουν και όπου πάνε ξεσηκώνεται ο κόσμος που χάνει την ησυχία και την περιουσία του.

spiral architect είπε...

Να το δούμε και διαφορετικά:

Αφού μας φορτώσανε την επιδότησή τους, γιατί δεν μας επιμερίζουν και τα κέρδη τους?

- Α, δεν γίνεται αυτό. Γιατί να μοιραστώ την (ραντιέρικη) υπεραξία μου μαζί σας?

Μια ζωή έτσι δουλεύει το σύστημα και έτσι δουλεύει και τώρα ...

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη σε αφήσουν να βάλεις Κινέζικα. Θα χαθούν οι χιλιάδες θεσεις εργασίας της Γερμανίας.