Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η Πράσινη Ενέργεια και οι Ευγενείς Γαιοκτήμονες


Το βιβλίο αυτό μου το επεσήμανε e-φίλος από την αντίπερα όχθη που με έχει βοηθήσει κατά καιρούς με την κατανόησή μου της Πράσινης Πυραμίδας Εξουσίας.  Το βιβλίο αναφέρει τις ...Ευγενικές καταβολές των Πρασίνων και πώς οι Ευγενείς γαιοκτήμονες (κυρίως σε Αγγλία, Ισπανία και Γερμανία) έχουν κάνει επιχείρηση την ενοικίαση γαιών για Πράσινη Ενέργεια.

Δεν υπάρχει τίποτα το μυστικιστικό, στην Πράσινη Πυραμίδα. Μία συμμαχία μεγάλων εταιριών (το Κεφάλαιο) που πουλάνε προϊόντα και υπηρεσίες σε ...ιθαγενείς, και η νομιμοποίηση (marketing το λένε στο χωριό μου) που τους παρέχουν ευγενείς λόρδοι, πρίγκηπες και βασιλείς, πάντα με το αζημίωτο. Δεν έχει σημασία εάν οι "ευγενείς" έχουν το πάνω χέρι, ή οι εταιρίες. Παραδοσιακά, οι "ευγενείς" έχουν την γη και τους ελέω θεού κληρονομικούς τίτλους. Οι εταιρίες διαχειρίζονται τους ιθαγενείς και φέρνουν το χρήμα. Οι ευγενείς, που στην δυτική "Ευρώπη" είναι, ακόμα οι γαιοκτήμονες (η βασίλισσα της Αγγλίας έχει και δικαιώματα θάλασσας), είναι ...οικολόγοι, και εισπράττουν ενοίκια. Συμβιωτική σχέση.


Δείτε και δύο σχετικά άρθρα στην Telegraph, εδώ και εδώ, και την άλλη οικογενειακή υπόθεση, εδώ. Κάτω από τους κληρονομικούς ευγενείς, και κάτω από το Κεφάλαιο, είναι, βεβαίως, οι Πολιτικοί.

Ο Jonathan Petropoulos είναι (Αμερικανός) ιστορικός που έχει ερευνήσει και γράψει για τους Ναζί και την ...αδυναμία τους σε έργα τέχνης άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Οι Γερμανοί ευγενείς, φαίνεται, ποτέ δεν είχαν αρκετές "γαίες", έχασαν και πολλές στον Β' Π.Π., και ίσως για αυτό, είναι ακόμη σε αναζήτηση Lebensraum.  Όπως πληκτρολογώ αυτό, έμαθα ότι Γερμανός, που μένει εδώ, και έχει μάθει the Greek Way,  έβαλε Α/Γ στο Λασήθι, και τώρα ετοιμάζεται να βάλει και στην Άνδρο.  Δεν τον αφορούν τα δημοσιονομικά μας.  H ταρίφα που του έχουν χαρίσει η Μπιρμπίλη και η ΡΑΕ φτάνει και περισσεύει για να ξεπληρώσει όλα τα εξαρτήματα και μηχανές που του παραχωρούν οι συμπατριώτες του στην πατρίδα του. Το πιάσατε πως δουλεύει το lebensraum;  Δουλεύετε εσείς, για τον Γερμανό σας.  Στην Αγγλία πληρώνουν νοίκι για την γη... Εδώ απλά παίρνουν. Επειδή , για εμάς είναι Εθνική προτεραιότητα να σταματήσουμε την Υπερθέρμανση. ΑΛΗΤΕΣ.

10 σχόλια:

spiral architect είπε...

Μπράβο ρε αρχαιοπτέρυγα, απο τις πιο καλές σου αναρτήσεις!
(διαβάζω τώρα τον ...Petropoulos)

archaeopteryx είπε...

δες τις 3 αναρτήσεις στο λινκ Πράσινη Πυραμίδα

Ανώνυμος είπε...

Lebensraum ε;; ετσι το λένε;

Συμπαθάτε με αλλά....
...πάντα θεωρούσα τήν Γερμανική γλώσσα " βαρβαρίζουσα".Ποτέ δεν την συμπάθησα,και την απέριπτα μετα βδελυγμίας ώς επιλογή,νεος ακόμη.
Τότε δεν ήξερα κάν...δεν ήταν λογικό..'ομως ετσι ένιωθα...
Τώρα νιώθω ότι δικαιώνομαι κάθε μέρα για τό συναίσθημα εκείνο...

ό παγωτατζής

archaeopteryx είπε...

και να σου πω και κάτι άλλο spiral. Πέρα από την βασική φυσική ή την βασική αριθμητική ή τα βασικά οικονομικά, που ΄,οτι και να λένε οι απατεώνες, δεν αλλάζουν, όταν ξεκίνησα να γράφω, κάτι τέτοια σαν το σημερινό θα τα θεωρούσα υπερβολές, φαντασιώσεις και τέτοια. Τώρα που έχει προκύψει και από άλλες πλευρές και διασταυρώνεται, μπορεί κανέις να κάνει μία σύνθεση.

Η σύνθεση λέει ότι θα την διαλύσουν την ΔΕΗ, θα πάρουν τον ΔΕΣΜΗΕ, θα μας κόψουν την συμβατική ηλεκτροδότηση και θα μας επιβάλουν νέο τρόπο "ζωής". Όποιος συνεργάζεται μαζί τους, θα νομίζει ότι περνάει καλά. Όποιος δεν συνεργάζεται, μέχρι ένα σημείο θα τον αγνοούν, και το αποτέλεσμα με τα απολυμαντικά ντους μπορεί να ε΄ναι το ίδιο, η μέθοδς θα είναι πολύ πιο εξευγενισμένη.

Και άντε ρώτα τους σημερινούς 20άρηδες τι πιστέυουν για όλα αυτά. (Ή μάθε τι πίστευαν οι 20άρηδες το 41)

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό υλικό.
Παγκοσμίως το σύστημα είναι μπλεγμένο, πολλοί οι παίκτες, συνεργασίες και αλληλοϋποστηρίξεις… Μαθαίνεις πράγματα, συγκρίνεις, ίσως να καταλήξεις και σε δικά σου (υποκειμενικά) συμπεράσματα. Αλλά και πάλι, τι νόημα έχει; Μόλις πας να εμβαθύνεις, … χάνεσαι. Η ποσότητα των πληροφοριών που αναγκάζεσαι να μελετήσεις είναι τόση, που τελικά δεν την παλεύεις.
Βέβαια στα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος –αξίζει να επιμένεις.
Για τα ενεργειακά, περιβαλλοντικά από όσα έχω διαβάσει μόνο σε γενικό συμπέρασμα έχω φτάσει. Στο γενικό πλάνο συνεργατών που νομίζω ότι είναι:
- οι επιχειρήσεις που κάνουν τα δικά τους παιχνίδια (… λογικό),
- οι (λίγοι) πολιτικοί που ανά καιρούς μπορούν ή προσπαθούν να «περνάνε» τους νόμους ή βάζουν υπογραφές σε ισχυρά συμβόλαια εκμεταλλεύσεων (ή για να ξεπληρώσουν παλιά χρέη, ή για χτίσουν νέες πολιτικές καριέρες ή …ουρανοξύστες στο Κατάρ),
- οι περιφερειακοί μεσάζοντες – υποστηρικτές.
Το κουβάρι αυτών που συμμετέχουν στο παιχνίδι δεν ξεμπλέκει εύκολα. Αν πολλοί ανταλλάσουν τις πληροφορίες που βρίσκουν, ίσως το νήμα αυτών των περιφερειακών υποστηρικτών δεν σπάσει και τελικά αποκαλυφθεί η διαδρομή του. Όταν ξεδιαλύνει το «μυστήριο», δηλαδή το πότε, το πως και το ποιοι «δημιούργησαν» αυτό το περιφερειακό υποστηρικτικό σύστημα των ενεργειακών επενδύσεων που για χρόνια δεν το αγγίζει κανείς, μπορεί να γίνει ένα ακόμα βήμα προόδου.

Αν ελεγχθεί αυτό το δίκτυο που τώρα προσφέρει βοήθεια ή άλλοθι στα όσα γίνονται με αφορμή την κλιματική αλλαγή ή άλλα, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε και με στοιχεία για ευθύνες ή να κάνουμε τον απολογισμό της ζημιάς που έχει γίνει και εδώ.

archaeopteryx είπε...

απλούστατο είναι, αν το δεις λίγο από ψηλά, και λίγο διαχρονικά... Τόσο απλό, που ...πονάει.

(και με πολλη παραπληροφόρηση, φοβάμαι)

Ανώνυμος είπε...

Έστω λοιπόν ότι ως «θεατής του ενεργειακού παιχνιδιού», έχεις αντιληφθεί πράγματα.
Είτε επειδή έτυχε, να τα δεις από ψηλά, είτε γιατί απλά συνδύασες συμπτώσεις (πολλών χρόνων) που παραήταν πολλές για να είναι μόνο συμπτώσεις.
Τα συμπεράσματα σου, τι να τα κάνεις;
Τα ξεχνάς; …
Μήπως να δαπανήσεις χρόνο και κόπο για να βρεις αποδείξεις ελπίζοντας, κάπου κάποτε, να μπορέσεις να «σκιαγραφήσεις» βασικούς συντελεστές τουλάχιστον του «περιφερειακού δικτύου»;
Αν στο (υποκειμενικό) σενάριο που έχεις καταλήξει συμπεριλαμβάνονται και πολιτικοί, τότε πέφτεις σε τοίχο.
Οι μηνύσεις καιροφυλακτούν από όλες τις πλευρές. Ειδικά το προνόμιο των μηνύσεων οι πολιτικοί το έχουν ενισχυμένο. Μπορούν να μηνύσουν τον οποιονδήποτε ζητώντας του ως αποζημίωση και απίστευτα ποσά. Οι ίδιοι ΔΕΝ υποχρεούνται να αιτιολογήσουν τις δικές τους ενέργειες κλπ, σε κανέναν….
Από την άλλη, οι εισαγγελείς που κάποτε διενεργούσαν και έρευνες για θέματα δημόσιου συμφέροντος, (από μόνοι τους όταν αντιλαμβάνονταν παρανομίες) τελευταία … το αποφεύγουν…
Στα ΜΜΕ έχουν γραφεί τόσα για περιπτώσεις που υπάρχουν στοιχεία και μάρτυρες κατηγορίας αλλά οι υποθέσεις ξεχνιούνται σε ανήλιαγα συρτάρια… Ίσως μέχρι να περάσει το χρονικό όριο απόδοσης ευθυνών (παραγραφή αδικημάτων λέγεται αυτό;)

Στη φάση που βρισκόμαστε, συζήτηση να γίνεται.
Το καλό είναι ότι εδώ, υπάρχει ενδιαφέρον υλικό (θέματα αλλά και τα συμπληρωματικά σχόλια), οπότε …διατηρώ μια αισιοδοξία. Τόσο διάβασμα, τόσα γραπτά, κάπου θα μας οδηγήσει.

archaeopteryx είπε...

Στην πυραμίδα της πράσινης εξουσίας, οι πολιτικοί είναι αρκετά χαμηλά και ασήμαντοι.

Κάνουν αυτό που τους λένε οι δεύτεροι τη τάξει, και εάν το κάνουν καλά, τουςδίνει κάποια πριγκίπησα το χερι για μυρουδιά.

Στην δικιά μας χώρα, δεν μίλάμε καν με αυτούς, αλλά με τους παρακατω, τους εκπροσώπους και τους πλασιέ, και δεν παίρνουμε Νομπελ, αλλά άλλα βραβεία, πιο ...παρακατιανά.

Τις φωτό στην ανάρτηση Η πυραμίδα της Πράσινης Εξουσίας (μέρος Γ) δεν τις έβαλα τυχαία, αλλά χέστηκε νομίζω
ο οποιοσδήποτε εικονιζόμενος (ή το οποιοδήποτε λογότυπο εταιρίας) για τις απόψεις μου, και αυτό (πέρα από ότι η υπόθεση εργασίας μου μπορεί να είναι λάθος) γιατί υπάρχουν τώσα σενάρια, τόσοι παλαβοί, τόσος θόρυβος, που τελικά επικρατεί η (κατά την άποψη μου αποπροσανατολιστική) συωμοσιολογία για σκοτεινές στοές, λέσχες, κλπ. Συνήθως βλέπουμε αυτά που μας δείχνουν.

Ωστόσο, ανώνυμε, όσο έψαξα για να φτάσω στην υπόθεση εργασίας, αλλο τόσο ψάχνω να βρω τρύπες, και δεν βρίσκω, αλλά δεν σημαίνει και τίποτα αυτο.

Τελικά, ικανοποίησα την περιέργειά μου, "μα ποιος μ@λάκ@ς παριστάνει ότι παραβιάζει τον δέυτερο νόμο;"

"Αποδείξεις" δεν θα βρώ, με την έννοια, ότι δεν μπορώ να αποδείξω ότι η βασίλισσα τα έχει κάνει πλακάκια με την Ζήμενς να βάλουν υπεράκτια στην Αγγλία, όσο δεν μπορεί να βρεις εσύ αποδείξεις ότι ο Κωνσταντίνος ο Μέγας είδε όνειρο με το Εν Τούτω Νίκα...

Αν ήμουν ανακατεμένος με τα Αμερικανικά πολιτικά, θα ψοφούσα (μεταφορικά) να ψάξω σύνδεση του όποιου (σοσιαλίζοντος) κόμματος με την πράσινη αρλουμπολογία, ή να εμπνέυσω άλλον εκεί να το κάνει. Το έχω ρωτήσει από 2-3 και η περίληψη είναι ότι μερικές οικογένειες ή επιχειρηματίες έχουν μπει στο κλαμπ των τόσο πλούσιων που να είναι κληρονομικοί. Μερικοί είναι με τα πετρέλαια και την άμυνα, άλλοι είναι με τα πράσινα.

Οι Αμερικάνοι όμως, απο την φύση του κεφαλιού τους δεν είναι στο πολύ "κληρονομικό". Οι Ευρωπαίοι είναι. Εξ ού και η σύνδεση με τους ευγενείς. Οι ευγενείς, ανώνυμε είναι "ελέω Θεού", αντλουν νομιμοποίηση από το όνειρο του Μεγάλου Κωνσταντίνου, αν το σκεφτείς.

Ανώνυμος είπε...

Έστω, λοιπόν, εγώ μπορώ να ζήσω και με αυτό που έχω (ως δυνατότητα έκφρασης και ενημέρωσης). Από το τίποτα καλό είναι και αυτό.
Δηλαδή η δυνατότητα ή επιθυμία, ακόμα και να ψιθυρίζεις (στις μέρες μας) είναι προτιμότερο από το να αυτοκαδικαστείς σε σιωπή.
Όσο για την υπενθύμιση της παλαιότερης ανάρτησης, σε ευχαριστώ. Με βοήθησε ιδιαίτερα. Τότε που είχε γίνει δεν την είχα διαβάσει αναλυτικά και δεν είχα ανοίξει όλες τις συνδέσεις.
Από τους παρευρισκόμενους στο συνέδριο της Ι4cense και κάτω κάτι μπορώ να καταλάβω. Από εκεί και πάνω δεν έχει νόημα να παρακολουθείς (αυτό τουλάχιστον ισχύει για τις δικές μου αντοχές).
Όμως θα συμπληρώσω ότι και τα συνέδρια, (και όχι μόνο τα καταπράσινα) πάντα μου άρεσαν και συνεχίζουν να αποσπούν το ενδιαφέρον. Είναι καλό να μαθαίνεις ποιοί τα διοργανώνουν, ποιοι συμμετέχουν και τα επιστημονικά πορίσματα στα οποία καταλήγουν.

Ανώνυμος είπε...

O ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ & ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.....
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ..........ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΩΤΙΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΗ ΚΟΥΒΑΡΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ.