Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Είμαστε όλοι βιολιτζήδες;


Δεν με ενοχλεί που αναδημοσιεύουμε την κάθε μακακία του κάθε μοντέλου. Αλλά όσοι είναι λίγο αγράμματοι, μπερδέυουν το αποτέλεσμα των μοντέλων με την πραγματικότητα. Οι προσομοιώσεις και τα μοντέλα είναι όσο σοβαρά όσο και η πληρότητα και η ακρίβεια των παραμέτρων.    Και δεν μιλάμε για μοντέλα μέχρι το 2050 πιά, αλλά μέχρι το 2500! Λαϊκά, garbage in, garbage out, και το "garbage out" γίνεται είδηση!  Λες και ξέρει κανείς τι θα κάνει ο ήλιος ή οι μετωρίτες ή ο ιός της γρίππης το 2500!  Ή "αν ήταν η ψω_ή βιολί, θα είμαστε όλοι βιολιτζήδες".

Το αποτέλεσμα του καλύτερου μοντέλου, ΔΕΝ είναι είδηση. Το αποτέλεσμα μοντέλου για το... 2500 είναι επιστημονική φαντασία.  Η επιστημονική φαντασία που παρουσιάζεται σαν είδηση είναι δόλια απάτη. Αν κάποιος σας αναγκάζει να βάζετε τέτοια πράγματα, ελπίζω να δίνει κανένα φράγκο... Αν το κάνετε τσάμπα, καήκαμε.

15 σχόλια:

Λήδα είπε...

Γι' αυτον ολα ειναι "επιχειρησεις" και ανταγωνισμος ετσι ή αλλιως. Ποιος νοιαζεται για τον πλανητη; Υποστηριζει την πυρηνικη ενεργεια! Θαυμάστε υποκρισια!
http://www.youtube.com/watch?v=xAbZYASsu2A

Ανώνυμος είπε...

Ed Milliband is a godsend ... he will keep that party completely unelectable for as long as he is 'leader' ...

Energy companies are skimming off the customers but the main reason energy prices are rising is carbon taxes and the construction of windmills to appease the eco-facists

spiral architect είπε...

Χεστήκαμε!
Έτσι κι αλλιώς από την Lusy φτάσαμε στο homo sapiens-sapiens. H εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου επιβεβαιώθηκε.

Ο άνθρωπος λοιπόν είναι προσαρμοστικό και πολυμήχανο ον.
Οπότε κι εγώ βγάζω το σενάριο της μετάλλαξης του σημερινού ανθρώπου σε κάτι σαν τον Mariner τον πρωταγωνιστή του "Υδάτινου Κόσμου".

Όλοι κάνουν σενάρια, δεν δικαιούμαι να κάνω κι εγώ?

Ανώνυμος είπε...

Αν προσθέσετε και την είδηση περί συρρίκνωσης ζώων και φυτών λόγω της κλιματικής αλλαγής, τότε συμπληρώνεται το παζλ.
(λέτε να συρρικνώνεται και ο εγκέφαλος λόγω κλιματικής αλλαγής??? Εάν ισχύει, τότε ....εξηγούνται όλα!)
@katalytikos

Ανώνυμος είπε...

http://www.uah.edu/news/newspages/campusnews.php?id=564

http://www.newsmax.com/Newsfront/NASA-Global-Warming-Alarmists/2011/07/28/id/405200

Δυο links που αναφερονται στο ιδιο θεμα, τα προσφατα αποτελεσματα μετρησεων απο δορυφορο της NASA, που δειχνουν οτι η Γη αποβαλει πολυ περισσοτερη ενεργεια απο αυτη που θεωρουν τα μοντελα της υπερθερμανσης. Το θεμα, περα απο καποια αμερικανικα media, θαφτηκε εντελως!

archaeopteryx είπε...

P = A * ε * σ * Τ^4

εις την τετάρτη... όπως λέμε εις το τετράγωνο είσ το τετράγωνο.

Το έχει επιβεβαιώσει και ο Lidzen

Ανασκόπηση -- 3) Περιβάλλον και Κλιματολογία

έχει και λινκς σε προηγούμενς σχετικές αναρτήσεις και την μελέτη των Linzen & Choi (που με google στο όνομά τους θα τους βρεις)

Το Lindzen μου τον επεσήμανε σχολιαστής (που κάπου τον έχω αναφέρει, αλλά τωρα δεν θυμάμαι)

archaeopteryx είπε...

"Lindzen"

Ανώνυμος είπε...

Lindzen,Palmer, Plimer, Pielke, Christy, Choi, Baliunas, Reiter, Bellamy και πολλοί άλλοι επιστήμονες είναι ονόματα γνωστά σε εμάς που αναγκαστήκαμε να δούμε την "υπερθερμανση του πλανήτη" αναλυτικά.

Ενδεχομένως σε κάποιο σχόλιο να είχα αναφερει ένα ή όλα τα παραπάνω ονόματα.

Η απάτη της κλιματικής αλλαγής είναι προφανής.

Για μένα αρκεί η συμπεριφορά του αρχιερέα Αλ Γκορ που τρομοκρατεί με την άνοδο των θαλασσών. Ο ίδιος όμως αγόρασε ΔΥΟ ακίνητα αξίας εκατομμυρίων δολλαρίων πάνω στο κύμα.

Επίσης, μεγάλωσα με τον φόβο που μας έσπερναν τότε, στην δεκαετία του 1970 οι κύριοι της Λέσχης της Ρώμης με την επερχόμενη εποχή των παγετώνων και του υπερπληθυσμού. Oι προφητείες βγήκαν τζούφιες, έτσι θα γίνει και με την υπερθέρμανση.

Εν τω μεταξύ όμως κάποιοι κονομάνε χοντρά από την φοβία που ενσπείρουν. Και ακόμη δεν τους έχουμε πάρει με τα γιαούρτια. Τόσο μαλάκες είμαστε.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Διάλογος μεταξύ Αλ Γκορ και δημοσιογράφου:

"Λέτε ότι οι πολικές αρκούδες απειλούνται από την υπερθέρμανση, οι βιολόγοι λένε ότι αυξάνονται..."

Αλ: "Αυξάνονται, όμως απειλούνται!"

"Πως μπορεί να απειλούνται όταν αυξάνονται;"

Αλ: "Απειλούνται έστω και αν αυξάνονται"

Και οι σεκιουριτάδες πετάνε έξω τον δημοσιογράφο. Ως γνωστόν, στον Αλ δεν αρέσουν οι ενοχλητικές ερωτήσεις, δεν συμμετέχει σε ανοικτή συζήτηση και ταξιδεύει με ιδιωτικό τζετ στις ομιλίες που κάνει με αμοιβή 150 000 δολλάρια εκάστη.

Αυτός και αν θέλει γιαούρτωμα!

Δείτε www.noteviljustwrong.com

Kaymakchalan

nikos είπε...

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ … (Άρθρο Δ.Σ. Βετεράνων Λιγνιτωρύχων και Παραγωγών Λιγνιτικής Ενέργειας)
Φάλαγγες φορτηγών με πινακίδες Βουλγαρίας μεταφέρουν κάθε μέρα λιγνίτη από την Βουλγαρία στην Μελίτη και άλλα τόσα κουβαλάνε λιγνίτη Τουρκίας από το λιμάνι της Θεσ/νίκης για να λειτουργήσει ο λιγνιτικός Σταθμός της Μελίτης που είναι ο πιο σύγχρονος και λιγότερο ρυπογόνος.


Κατά τα άλλα διάχυτες είναι οι υπεύθυνες δηλώσεις ότι υπάρχει στην περιοχή της Φλώρινας και στην ευρύτερη λεκάνη μέχρι την Κοζάνη, επάρκεια λιγνίτη για να εξασφαλίζει την λειτουργία των Σταθμών της ΔΕΗ (με 2 μονάδες στην Μελίτη) επί μια 35ετία.

Πολλά χρόνια ακούμε (από το 2000) για την επαναλειτουργία του λιγνιτωρυχείου της Βεύης που μπορεί να βγάλει λιγνίτη χωρίς να επενδύσει ούτε δραχμή το κράτος ή η ΔΕΗ. Οι διαγωνισμοί όμως του αρμόδιου Υπουργείου συνεχώς ακυρώνονται (από το 2006) και επαναλαμβάνονται χωρίς αποτέλεσμα με συνέπεια να έχουμε αυτά που βλέπουμε, να αγοράζουμε λιγνίτη από την Βουλγαρία και την Τουρκία με σημαντικές και πρόσθετες επιβαρύνσεις που πληρώνει ο Ελληνικός λαός.

Η ΔΕΗ αμήχανη και άβουλη υφίσταται αυτές τις επιβαρύνσεις και κανείς δεν βγαίνει να μιλήσει δίδοντας μια απάντηση στον λαό της περιοχής μας που παρακολουθεί την κατάσταση αυτή και διερωτάται “Κανείς δεν ευθύνεται σε αυτόν τον τόπο”; Υπάρχει προγραμματισμός; Υπάρχουν προβλέψεις, υπάρχουν Μελέτες; Πώς τέλος πάντων διασφαλίζεται η τροφοδοσία με λιγνίτη των λιγνιτικών μονάδων; Όλοι γνωρίζουν ότι οι οικονομικές επιβαρύνσεις σε τυχόν αδυναμίες και αστοχίες είναι τεράστιες και με βεβαιότητα ξεσπάνε στις πλάτες των καταναλωτών.

Πρόσφατα ακούσαμε, και το γνωρίζει η κοινωνία της Φλώρινας, ότι επιχειρηματίας της περιοχής κέρδισε αγωγή κατά του Δημοσίου για δικαιώματα και διαφυγόντα κέρδη από την μη λειτουργία καζίνου στην Φλώρινα που είχε λάβει άδεια από το κράτος αλλά δεν λειτούργησε. Λέγεται ότι η απόφαση του Δικαστηρίου επιβάλλει στο δημόσιο να καταβάλει 8 εκατομμύρια ευρώ στον επιχειρηματία.

Τα ακούμε όλα αυτά και απορούμε. Είναι δυνατόν να γίνονται και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός, κανείς δεν ευθύνεται, κανείς δεν επεμβαίνει, ο αρμόδιος ή οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν τα γνωρίζουν; Φθάσαμε σε αυτό το σημείο της απάθειας και της αδράνειας; Και ενώ γίνονται αυτά όλοι μιλάμε για ανάπτυξη στον τόπο. Πρώτα από όλα όμως πρέπει να συνέλθουμε και να βρούμε την αυτοπεποίθησή μας και την δύναμη να οργανωθούμε εξαλείφοντας αυτά τα φαινόμενα της αδράνειας και της ύφεσης.

Πρέπει η Διοίκηση της ΔΕΗ και τα εδώ στελέχη της να ενημερώσουν τον λαό της περιοχής μας για την πορεία και το πρόγραμμά της στην περιοχή μας. Το οφείλει αυτό γιατί η τοπική οικονομία και η προοπτική της, η ανεργία και η ζωή στον τόπο αυτό εξαρτώνται και από την εδώ λειτουργία και ανάπτυξη της ΔΕΗ.

Η μέχρι τώρα τακτική της ΔΕΗ να μην μιλάνε τα στελέχη της και να μην επικοινωνούν με την τοπική κοινωνία πρέπει να αλλάξει. Δεν είναι δυνατόν να τρέχουν όλοι στην Αθήνα ακόμη και οι αρμόδιοι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για να επικοινωνήσουν με την ΔΕΗ και να ενημερωθούμε σαν κοινωνία. Είναι ανάγκη να αλλάξουμε άμεσα τους μέχρι τώρα τρόπους των ενέργειών μας και βέβαια μετά από αυτά που υφιστάμεθα από τα χρέη και τα ελείμματα της χώρας μας.

Ανώνυμος είπε...

Και επειδη δεν τους βγαινει, επιστρατευσαν και τον στρατο- υποναυαρχους, αξιωματικους και αλλους στρατ.εμπειρογνωμονες.
Και "προετοιμαζουν" τον κοσμο για την επικειμενη αυξηση τιμων στα τροφιμα και ενεργεια.
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-15342682
ΤhW

nikos είπε...

προετοιμάζουν(????) τον κοσμο για την επικειμενη αυξηση τιμων στα τροφιμα και ενεργεία(πυρηνική)... http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/10/18/u-stratoni/!!.

archaeopteryx είπε...

Το BBC για λόγους που δεν μπορώ να ξέρω στα θέματα αυτά είναι σαν το εκονιουζ.

Δέχομαι ότι πείνες και αρρωστιες θα φέρουν πολέμους και αναταραχές. Οι Γερμανοί πεινούσαν πολύ και ήταν πολύ άρρωστοι το 1938. Και το 1910.

Ωστόσο, οι πόλεμοι που αναφέρουν οι παπαγάλοι του BBC δεν "θα" οφείλονται σε κλιματκικές αλλάγες, αλλά σε κατάρρευση του εμπορίου από περιορισμένη ρευστότητα, φούσκες real estate στην Κίνα. To εάν δεν έβρεξε λόγω el nino ή τέτοια, δεν είναι κλιματική αλλαγή. Και εάν είναι, η κλιματική αλλαγή που επέφερε την κατάρρευση του Μυκηναϊκού πολτισμού μάλλον δεν ήταν ανθρωπογενής. Κανένα ηφαίστιο ή τίποτα ηλιακές κηλίδες επέφεραν κατάρρευση εμπορίου, ή κάθοδο "Δωριέων" κλπ.

Το BBC λέει μακακίες, αλλά με αυτό ασχολούνται ...άλλοι

nikos είπε...

archaeopteryx -σωστος!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

"Το BBC για λόγους που δεν μπορώ να ξέρω στα θέματα αυτά είναι σαν το εκονιουζ."

Δες πόσα χρήματα έχει το επενδυτικό συνταξιοδοτικό κεφάλαιο του BBC επενδυμένα σε "πράσινες επενδύσεις" και παίρνεις μερική απάντηση γιατί το BBC έχει λόγο να είναι πράσινο. It has a horse in this race.

Kaymakchalan