Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Οι Πράσινοι (και οι Γερμανοί) θέλουν τις ιδιωτικές περιουσίες

Από το Energypress:


Βλέπω να ψάχνει ο κόσμος για γκράδες και δίκαννα.. Το βίντεο αυτό,  (από το 5:38, συνιστώ) είναι ο κόσμος κατά ...Τρεμόπουλο; Ή κατά Βαρουφάκη; Αν ναι, να διαβάσουν για τον ρόλο του Алекса́ндр Льво́вич Па́рвус στην Σοβιετική Επανάσταση.  Ο πράκτορας επαναστάτης σήμερα είναι πράσινος. Από τον λαό θα τα κλέψει με ΑΠΕ, και από τους πλούσιους, με τον παραδοσιακό τρόπο:  Τα δικά σου δικά μου.  Δεν μου αρέσουν οι βαρύγδουπες προφητείες, αλλά μυρίζει μπαρούτι.

Εγώ πάντως έχω άλλη πρόταση: Να δημευτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία όσων ψήφισαν Κίνημα, ή είναι μέλη του Κινήματος, ή είναι εργολάβοι, δικηγόροι, σύμβουλοι, ΜΚΟ, και τέτοια. Το χρέος εκτινάχτηκε από το 1981.   Γιατί να ψάχνετε στην Ελβετία;  Μπροστά σας είναι. Πιο φτηνά.

Ευχαριστώ, Νίκο

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχίζει να αναδύεται η αποκρουστική φάτσα των οικολόγων, η πουριτανική, ίσως η χειρότερη όψη τους.

Το χειρότερο με τους πουριτανούς είναι ότι εκτός του υλικού πλούτου σκοτώνουν και την αισθητική του κόσμου- γιατί να θέλεις περίτεχνη γλάστρα όταν ένας τενεκές εξυπηρετεί να βάλεις τα λουλούδια σου.

Αυτό που ξεχνούν οι Τρεμόπουλοι είναι ότι η αισθητική κάνει την διαφορά μεταξύ φτώχιας και εξαθλίωσης.

Οι οικολόγοι δεν είναι αθώοι φυσιολάτρες, ήταν και είναι φασίστες. Επικαλούμενο το καλό μας προσπαθούν να μας σκλαβώσουν. Είναι πιστοί σε μια μονο αρχή: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, και ο σκοπός τους; Η "σωτηρία" της Γης, και το λένε χωρίς να γελάνε, τουλάχιστον όχι δημόσια, οι γελοίοι.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος από δαύτους οργάνωνε επιδοτούμενα συνέδρια πριν λίγα χρόνια. Πόσα κονόμησε; Πόσες επιδοτήσεις πήρε;

Ανώνυμος είπε...

Μόλιες τώρα είδα το παρακάτω και μη ξέροντας που να το αναρτήσω το βάζω εδώ.

Σύμφωνα με το έγκριτο Economist:

Europe’s solar subsidies have proved not just expensive, but also unreliable. As so often happens with such regimes, their excessive generosity has led to a glut of output, and their cost has risen, leading governments to cut rates. Capacity will probably shrink as a result, discouraging innovation.

Με λίγα λόγια, οι εξωφρενικές επιδοτήσεις των ΑΠΕ οδήγσαν σε κορεσμό και τώρα τι κάνουμε;

Και ιδού η απάντηση της κυβέρνησης στην Αγγλία, που μετά την Ισπανία ψάχνεται και αυτή για μείωση του FIT, από 43 πέννες την κιλοβατώρα στις.....9!!! Εννέα πέννες. Και για αισθανθούν τελείως μαλάκες όσοι πείστηκαν και έβαλαν φωτοβολταϊκά, διότιτο μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο για αυτούς, για τις ανεμογεννήτριες κουβέντα.

Οτι οι ΑΓ είναι εγκαταστάσεις έντασης κεφαλαίου απρόσιτες για το ευρύ κοινό, ενώ τα ΦΒ μπαίνουν σε κάθε θνητού ταράτσα, είναι απλή σύμπτωση.

Kaymakchalan

porta porta είπε...

δε το πιστευω !!!

ετσι ξερα ?

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Το Πράσινο Ταμείο (όπου συγκεντρώνονται και τα χαράτσια για τους αναδρομικούς ημιυπαίθριους της Μπιρμπίλη) λέγεται ότι θα το καταπιεί και αυτό η μεγάλη τρύπα του κρατικού προϋπολογισμού.
Από την άλλη, οι Ο.Π. ανακοίνωσαν ότι … για να μάθουν οι Έλληνες να σκέφτονται «οικολογικά», λεφτά υπάρχουν.
Πράσινο Ινστιτούτο - Συγχρηματοδοτήσει Δράσεων
http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=2584:2011-10-03-06-45-06&catid=129:2011-10-03-06-41-57&Itemid=102

Και στο παρελθόν κάπως έτσι είχαν δουλέψει και άλλοι διαφωτιστές για την προστασία του περιβάλλοντος.
Μεταξύ άλλων ενεργειών τους, είχαν το ελεύθερο να προσεγγίσουν και να επηρεάσουν (με διάφορους τρόπους) και την Πανεπιστημιακή κοινότητα. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε σήμερα στην διαθέσιμη βιβλιογραφία. Δυστυχώς πολλά επιστημονικά συγγράμματα (π.χ. για τη βιοποικιλότητα) είναι copy paste το ένα του άλλου, με βασικό κορμό την πιστή αναπαραγωγή του περιεχομένου των «ενημερωτικών» φυλλαδίων 1-2 διάσημων ΜΚΟ. Τα δε στοιχεία τεκμηρίωσης σε αρκετά συγγράμματα – δυστυχώς - είναι παντελώς άσχετα με τα ελληνικά δεδομένα. Έχουμε δηλαδή πλέον (και στην επίσημη πανεπιστημιακού επιπέδου, βιβλιογραφία μας) μια νέα εικονική πραγματικότητα με την οποία επιβάλλεται να πορευόμαστε και στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

"είχαν το ελεύθερο να προσεγγίσουν και να επηρεάσουν (με διάφορους τρόπους) και την Πανεπιστημιακή κοινότητα."

Και όπου δεν περνούσε (περνά) ο "επηρεασμός" πέφτει ωμός εκβιασμός με σύμπραξη των "οικολογικών συντακτών" των ΜΜΕ. Ελληνας καθηγητής αναγκάστηκε να αποσωιπήσει τα ευρήματα του για την νησιώτικη πανίδα επειδή δεν άρεσε σε ΜΚΟ και του κήρυξαν πόλεμο λάσπης.

Και οι "οικολογικοί συντάκτες", όντας πολιτικοποιημένοι, τρομάρα τους, επιμένουν ότι η μοναδική αξιόπιστη πηγή πληροφιριών είναι οι ΜΚΟ. Εχουμε δηλαδή στην κυριολεξία κύκλωμα.

Δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη όποια οργάνωση λειτουργεί με σύστημα πυραμίδας όπου στόχοι και δράσεις επίτευξης συλλαμβάνονται και καταστρώνονται από μια μικρή ελίτ, ενώ η πλειοψηφία είναι εκεί για μπούγιο και κουπί. Δείτε τα καταστατικά τους και πως κατανέμουν ψήφους για να καταλάβετε.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Οι Ο.Π., παράλληλα με τα παραπάνω, αγωνιούν και για την υστέρηση εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στο δίκτυο μη συνδεδεμένων νησιών (Αιγαίου ή όπου αλλού).

«ΜΙΚΡΑ ΑΙΟΛΙΚΑ: ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» -Ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου στο Eυρωκοινοβούλιο.
Ευρωβουλή - Νέα - Πέμπτη, 13 Οκτ. 2011, 09:04
Το θέμα της έλλειψης απαραίτητων εργαλείων για την προώθηση των μικρών ανεμογεννητριών φέρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο ευρωκοινοβούλιο.
(Από την ιστοσελίδα των Ο.Π.)

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΆ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ? ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΗΝ ΟΡΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΧΕΙΜΑΖΕΤΑΙ.
405 ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΓΑΜΩΤΟ.

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ. ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

katalytikos είπε...

ΜΚΟ είναι η εξουσία σήμερα!
ΑΡΧΑΙΕ, εαν καταλαβαίνεις την κρητική διάλεκτο, διάβασε και αυτό!
http://envthink.blogspot.com/2011/10/blog-post_22.html

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα βοηθάει στο να αναλυθούν και άλλες θέσεις και απόψεις Ο.Π.
Η αιτιολόγηση και η ανάλυση της διείσδυσης των ΑΠΕ και όχι μόνο αυτών στα νησιά του Αιγαίου:
«Οι πολίτες και τα νησιά μπορούν να μετατραπούν από καταναλωτές βρώμικης ενέργειας σε υπεύθυνους παραγωγούς πράσινης ενέργειας. Στοχεύουμε στη σταδιακή απεξάρτηση των νησιών από τα ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή της ενέργειας που χρειάζονται. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολικά, φωτοβολταϊκά, γεωθερμία χαμηλής ενθαλπίας, κυματικά κ.ά.), καθώς και με επενδύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προσωπική ευαισθητοποίηση. Η προώθηση των ΑΠΕ στα νησιά πρέπει να γίνει με σωστά σχεδιασμένο τρόπο, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, με συμμετοχή των πολιτών και με σεβασμό – προσαρμογή στις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού περιβάλλοντος….»
http://ecoanemos.wordpress.com/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1/%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1/

Ας διαλέξουν λοιπόν οι νησιώτες και ας πάρουν όποια ΑΠΕ τους αρέσει ή όποια τους προτείνεται τώρα. Να πάρουν όμως κάτι από τα διαθέσιμα τεχνολογικά καλούδια, διαφορετικά τους βλέπω να μετακινούνται από εκεί για άλλα μέρη, αν δεν βρουν ιστιοφόρο που θα κάνει την ετήσια Ρεγκάτα, με κανό.

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε, τις απόψεις του Τσιπουρίδη τις ξέρω και αυτές πλασάρουν σταν νησιά ή λίγο χαζούληδες ή λίγο λαδιάρηδες πλασιε που είναι και Δήμαρχοι και τέτοια.

Βάλε αριθμούς δίπλα σε όσα λες και δεν υπάρχουν τόσα κορόίδα ή πλούσιοι στην Ελλάδα για να πληρώσουν αυτά που περιγράφεις. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ είναι το θέμα. ΟΛΗ την Σέριφο ή την Σίκινο ή την Ικαρία να γεμίσεις με αυτά που λές, δεν θα μπορέσεις να τροφοδοτήσεις ένα νοσοκομείο (έχουν τέτοια τα νησιά νομίζω)

Που σημαίνει θα έχει εφεδρεία.

ΚΟΣΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΚΟΙ. Η απεξάρτηση είναι πιπίλα που τεχνικά απλά δεν στέκει, Πουθενά. ΟΥΤΤΕ στην Δανία, ούτε στην Πορτογαλία, ούτε στην Γερμανία. ΣΥΝ το υπέρογκο κόστος.

Η ΝΟρβηγία έχει ΑΠΕ γιατί είναι γεμάτη πάγους που λιώνουν στα βουνά και Υ/Η.

Αυτό που καταλαβαίνουν ή θα έπρεπε να καταλαβαόνουν στα νησιά είναι οτι ζουν από τουρισμό και παραμύθι. Τα αιολικά και οι Τσιπουρίδειες ενέργειες σκοτώνουν και τα δύο.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ένας λεβέντικος τρόπος να πείσουν οι Πράσινοι. Ας δηλώσουν ξεκάθαρα ότι σε νησί που εγκαθίστανται οι ΑΠΕ, αν τα πράγματα δεν δουλέψουν όπως προβλέπουν, τότε αναλαμβάνουν την ζημιά αυτοί, οι Πράσινοι.

Αυτό είναι το τεστ. Ποιος πληρώνει το μάρμαρο. Ο μαλάκας ο φορολογούμενος δεν μπορεί άλλο.

Kaymakchalan

nikos είπε...

τελικά Εστάλησαν οι πρώτοι 700.000 "φουσκωμένοι" με το τέλος λογαριασμοί...http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/4d0e2cfd-9833-4416-b3b7-14840bc25ea0 και οι "επαναστάτες" και" όχι" λαδιαρηδες και λαικηστες της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Φωτοπουλος ,Ριζος δικαιώθηκαν μαζί με τα κόμματα τους Τσιπρας ,Σαμαρας ,Παπαρηγα ...

nikos είπε...

και μετά από αυτό... ήρθε η ώρα ο γιωργακης με σύμφωνη γνώμη του... ελληνικού λαού" και .. πάλι με "αντίθεση" κομμάτων της ελληνικής βουλής να ξεπουληση την ΔΕΗ με τους ταμιευτήρες νερού .. ούτε γάτα ούτε ζημιά ..θα μας φταίει πάλι η... φραου Μερκελ ??

Ανώνυμος είπε...

Να ψάξει ο Βαρουφάκης τους λογαριασμούς του πεθερού του