Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Laura Montero: Η Ελλάδα πρέπει να στραφεί στον εαυτό της

«...Ελλάδα και Αργεντινή είμαστε σε δρόμους παράλληλους... Οταν συνέβη η κρίση το 2001, είχαμε κατάτι μικρότερο έλλειμμα από το δικό σας. Ηταν στο 150% του ΑΕΠ αλλά σήμερα έχει κατεβεί στο 40%. Ο κόσμος στην Αργεντινή πέρασε πολύ δύσκολα, βγήκε στους δρόμους. Από το 2001 που ξέσπασε η κρίση ώς το 2010, υπήρξε μεγάλη αναταραχή. Αλλάξαμε 5 φορές πρόεδρο στη χώρα μας. Σήμερα τα πράγματα είναι σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με τότε. Το ποσοστό των ανθρώπων που ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε στο 54%... ».

«...αναγκαστήκαμε να κάνουμε και να ξανακάνουμε υποτίμηση στο νόμισμά μας... »

«...σας έδωσαν χρήματα για ν' αγοράσετε προϊόντα από τις δικές τους χώρες...» ( και να ήταν μόνο "μας έδωσαν..." Μας λάδωναν για να ψωνίζουμε, μας δάνειζαν για να ψωνίζουμε, μας παραμύθιασαν για να έχουμε Καγιέν και Άουντι! Οι πολιτικοί που σήμερα μας σώζουν είναι οι ίδιοι οι μεσάζοντές τους. Και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, η Πράσινη Ανάπτυξη είναι η συνέχεια αυτής της πρακτικής. Ποιός χρηματοδοτεί τις Πράσινες ΜΚΟ; Ποιός έφτιαξε Πράσινους υπουργούς και στα δύο κόμματα;)

«...Η Ελλάδα πρέπει να στραφεί στον εαυτό της και να κοιτάξει πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές της. Πρέπει ν' αποκτήσει ανταγωνιστική οικονομία. Είσαστε μια χώρα που έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές. Εχει γεωργία, έχει μεταλλεύματα, μπορεί να εκμεταλλευτεί τους πόρους της για την παραγωγή ενέργειας. Ζείτε σε μια περιοχή με στρατηγική θέση· εκμεταλλευτείτε τις υλικοτεχνικές σας υποδομές...»

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=315361
http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_5950.html

και ευχαριστώ τον Εξάκτινο για την επισήμανση:
«Παράδειγμα από τη Γερμανική νομολογία: Τράπεζα δάνεισε κάποιον για να αγοράσει ελαττωματικό ακίνητο άνευ αξίας. Η τράπεζα γνώριζε την πραγματική αξία του ακινήτου. Ό δανειολήπτης προσέφυγε δικαστικά και δικαιώθηκε. Το δάνειο ακυρώθηκε. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε αυτή τη νομολογία στις σχέσεις μεταξύ κρατών.

Το θέμα για μας είναι να καταφέρουμε να περάσουμε το σκεπτικό της απόφασης του Γερμανικού δικαστηρίου στα δάνεια μεταξύ κρατών. Έτσι θα διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος και όχι χαριστικά αλλά επειδή έχουμε δίκιο».

4 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

κοιτα...οι λαδωμενοι θα τα κανουν ολα αυτα;
Για να παρεις επανω σου μια τετοια κατασταση πρεπει να εισαι καθαρος (ή τυχοδιωκτης).
Και δεν καθαρισαμε ακομα,ειμαστε στην Τιμωρια μετα ερχεται η Καθαρση.
To ζητημα ειναι να μην μας μπλεξουν σε τιποτα διχονοιες και ενδοτσακωμους και μας καπελωσουν παλι.

Ανώνυμος είπε...

Κοιτα...δεν με ενοχλεί καθόλου το κούρεμα, έχω δεν έχω δίκαιο..Αυτοι οι όροι χρησιμοποιούνται απλώς,για την διαπραγματευτική μου στάση..
Τό βιώσιμο κούρεμα θέλω να κάνω.
Because that is the nature of these business..nothing personal.

ό παγωτατζής

Υ.Γ Τούς αρέσει ή όχι έαν ειμαι υπεύθυνος Ηγέτης θα το κάνω..
Δεν απολογούμαι..Σταθμίζω και αποφασίζω...
Για αυτούς πού με ΕΚΛΕΓΟΥΝ....

archaeopteryx είπε...

ναι, και εγώ ότι έχουμε ακόμα δρόμο για τον πάτο, αλλά κάποιος δεν θα έπρεπε να σκέφτεται τι θα κάνουμε όταν φτάσουμε εκεί;

archaeopteryx είπε...

παγωτατζή, ζητώ συγγνώμη, για λόγους που δεν γνωρίζω, το σχόλιο είχε μπει στα ...ανεπιθύμητα.