Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Λεφτά υπάρχουν, αυτά που θέλουν ξέπλυμα (1)


Worldwide Energy Limited; Ποιά είναι αυτή και πως βρέθηκε ιδιοκτήτης της Hellas Power και της Energa; Θα αγόρασε μετοχές, δεν ρωτάμε ερωτήσεις για αγορά μετοχών, ιδίως σε δύσκολους καιρούς... Γιατί λοιπόν αυτό είναι (ίσως) ξέπλυμα χρήματος και όοολα τα άλλα (κάτι αυξήσεις κεφαλαίου μισοπεθαμένων εταιριών, κάτι μεγάλοι επιχειρηματίες που ...δεν πάνε καλά και γίνονται Πράσινοι, κλπ) δεν είναι;;; Εικάζω, επειδή την συναλλαγή με την Worldwide Energy την ξέρουν μερικοί insiders και δεν την θέλουν, είτε επειδή τους χαλάει κάποιο δικό τους ξέπλυμα, είτε επειδή ξέρουν ποιοι είναι από πίσω (άκουσα περί των παλαιοτέρων μετόχων, αλλά δεν έχω τρόπο να το ξέρω).

Αυτό που ξέρω είναι ότι στην "Ευρώπη" ακόμα και στην Αγγλία, η υποχρέωση αποκάλυψης μετόχων και εταιρικών στοιχείων είναι για τα καναρίνια. Αυτά που βρήκα με μόνο 5 λεπτά ψάξιμο λένε ότι η εταιρία προϋπήρχε σαν (αμφιλεγόμενη) HBOS, μετά άλλαξε όνομα, μετά ...κοιμήθηκε και δεν είχε αντικείμενο. Κέλυφος. Κέλυφος με Ρωσικά ή Αραβικά ή Αραβο-Σιγκαπουριανά λεφτά θέλει πλυντήριο με ενισχυμένο σαπούνι. Και δεν ενοχλούν τα μαύρα λεφτά, καθ' εαυτά. Ενοχλεί ότι δεν είναι μιλημένα. Δεν έχουν μιλήσει Ελληνικά. Άλλος είναι στον ντορό για το πλυντήριο.

Να μου το θυμηθείτε. Το 90% των βαριά επιδοτούμενων ενεργειακών δουλειών θα αφορά ξέπλυμα. Κι αν δεν είναι
παραδοσιακό ξέπλυμα είναι μεταμοντέρνο. Οι ΑΠΕ είναι ιδανικές: Μπαίνει μπροστά ο Έλληνας που ξέρει το σύστημα και μιλάει καλά τα Ελληνικά, μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια, παίρνει την άδεια έναντι 10 κοχυλιών, μπαίνει ένα Πράσινο Fund από το Λιχτενστάϊν ή του Λουξεμβούργο (ή τα Caymans ή το Zug), με επιφανείς εξαιρετικά πλούσιους αλλά ...άγνωστους επενδυτές, χρηματοδοτεί την πρώτη φάση, με 100 κοχύλια, έρχεται η πολυεθνική που θέλει την δουλειά δήθεν για τα δικαιώματα άνθρακα δίνει 1.000, παίρνει ο υπάλληλος της πολυεθνικής (εάν δεν είναι και μέτοχος της Renovable, οπότε και δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν) τα 300 δικά του, 300 για δώρα, 300 και στο Πράσινο Fund (που μόλις ξέπλυνε με κέρδος 200 τα πρώτα 100), περίσσεψαν και 100 να κάνουμε κι άλλες επενδύσεις και επισκευές. Υπερβάλω; Δεν νομίζω, και θα φανεί. Ααα... Και σκούζουν τα πράσινα ζόμπυς για την σωτηρία του Πλανήτη... Πού να μού περάσει εμένα από το μυαλό ότι πρόκειται για μηχανάκι;


Αλλά το σκεφτόμουν όταν είδα τα σπασμένα στην Κρήτη... Σιγά μην ενδιαφερθεί ο "επιχειρηματίας" να κάνει επισκευές. Και αν τις κάνει, θα είναι επειδή έχει ντορό απο πίσω.

Κι αν μου πείτε ότι έχει ρίσκο η δουλειά γιατί θα κοπούν οι ταρίφες, χέsτηκαν, αυτοί που ξεπλένουν, για τις ταρίφες. Το μαύρο χρήμα ξέρει ότι στο ξέπλυμα παίρνεις 70  σεντς ή 50 σεντς, ή 80 σεντς στα 100. Αυτή είναι η ΜΟΝΗ ταρίφα που τους νοιάζει. Τα άλλα είναι για να έχουν να γράφουν οι Οικοφυλλάδες.

5 σχόλια:

aldebaran είπε...

Με τις πραγματικές αποδόσεις που έχουν τα ανεμιστηράκια σύμφωνα με τα στοιχεία που επανειλημμένα έχεις παραθέσει, ακόμα και με τις επιδοτήσεις δεν ξέρω αν θα είναι αποδοτικές και βιώσιμες. Οπότε μάλλον έχεις δίκιο ως προ τα πλυντήρια.
Φυσικά αρχαίε και δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν επισκευές.
Εδώ ακόμα και στις δεκάδες χιλιόμετρα καινούριων δρόμων πρόσβασης και εξυπηρέτησης που θέλουν να φτιάξουν στα βουνά μας, μετά την συντήρηση την έχει το κράτος !!!!
Ξέρεις τι είναι η συντήρηση σε ορεινή οδοποιία με υψόμετρο άνω των 1500 σε περιοχές με ψύχος, χιόνι, υδροφορία κλπ;
Με τα σημερινά δεδομένα και δυνατότητες του δημοσίου, θα χαλάνε τον Οκτώβριο και ίσως καταφέρνουν να τις επισκευάζουν τον Ιούλιο.
Στην ουσία είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου,για τα νεκροταφεία ανεμμογεννητριών στις μαγαρισμένες κορυφογραμμές.

Ανώνυμος είπε...

Τώωωωωρα το κατάλαβες!!!!

Δεν είναι μόνο οι ΑΠΕ. Δεν υπάρχει καλύτερο πλυντήριο μαύρου χρήματος από μια οικολογική ΜΚΟ.

Η ΜΚΟ εισπράττει ανώνυμες συνδρομές, άρα το ρευστό γίνεται τραπεζικό χρήμα, που μετά μπορεί να διοχετευτεί σε εταιρεία "μελετών" και έτσι το τραπεζικό να μετατραπεί σε επώνυμο και φορολογημένο χρήμα.

Διάβασε ξανά το πόρισμα του ΟΛΑΦ για τα οικοπάρκα και θα βρεις μιαν ανάλογη περίπτωση. Ομολογουμένως κάπως αστεία και ερασιτεχνική, αλλά δείχνει ότι το "μηχανάκι" δουλεύει εδώ και χρόνια.

Χρόνια λέω τα παραπάνω, ενίοτε δημόσια. Οι ΑΠΕ απλά ανέβασαν την κλίμακα κάνα δυο κλικ.

Kaymakchalan

spiral architect είπε...

Γιατί η Μαφία να έχει το πάνω χέρι; Εμείς στο πηγάδι κατουρήσαμε;
Δεν την ξέρουμε τη δουλειά΄
(αν μη τι άλλο, ας είναι καλά το Χόλυγουντ)

Αν ακολουθήσουμε τη λογική τους και τη νομιμοποιήσουμε - θεσμοθετήσουμε θα έχουμε το πάνω χέρι στην πιάτσα!

Kάποτε είχα διαβάσει μια παρουσίαση-κριτική ενός βιβλίου περί της υιοθέτησης (και μετέπειτα θεσμοθέτησης) των μεθόδων της μαφίας από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Για ψάχτε το λίγο ...

archaeopteryx είπε...

θα γράψω για την "δουλειά"... Απλή είναι.

Ανώνυμος είπε...

Find a cash flow and plug in, απλή συνταγή και αξίζει να την θυμόμαστε όταν βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας. Που υπάρχει συνεχές cash flow στα δικά μας; Στα διόδια, ΔΕΗ και ΔΕΚΟ γενικά, στην παραγωγή τροφίμων και στον κρατικό τζόγο. Εκεί βρίσκονται αυτοί που ξέρουν από plugging in.

Kaymakchalan