Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Κατενάτσιο για Firewall


Χάζευα χτες το βράδυ, είδα την ανάρτηση της Ζάχαρης, δεν την πολυκατάλαβα, είδα και τον ZeroHedge, αργά ήταν, σκέφτομαι πιο ...ελεύθερα όταν είναι αργά, και είπα "φτιάχνουν firewall".  Από την παρέμβαση της FED και μετά.  Firewall σημαίνει
γραμμές ρευστότητας, λεφτά για τις δικές τους τράπεζες (σε περιπτωση που εμείς - πιπέρι, θυμάστε, ντόμινο...). Σας έχω επίσης ξαναπεί ότι φυσικά και θα λασκάρουν ρευστότητα, αλλά θα την δίνουν επιλεκτικά εκεί που τους συμφέρει.

Τα κουβέντιασα και με την Ζάχαρη, που μόλις είδε αυτές τις μεταμεσονύχτιες θεωρίες στο Seeking Alpha.  Αν οι θεωρίες αληθεύουν, όλο το τρενάρισμα, όλο το θέατρο ήταν χρόνος για τις δικές τους προετοιμασίες για το Firewall. Κατενάτσιο, ...πώς το λένε.

Να σημειώσω ότι ο a. thymosophus δεν συμφωνεί. Δεν βλέπει τι έχουν να κερδίσουν με εμάς έξω και το ευρώ ψηλά... Και μάλλον παίζονται συμφέροντα που δεν βλέπουμε... ή δεν καταλαβαίνουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι θεωρίες και το δόγμα ήταν καλά εφόσον τα πράγματα έβαιναν ομαλά. Εχοντας ξεφύγει από κάθε προβλεψιμότητα τα γεγονότα καθιστούν θεωρίες και δόγματα άχρηστα.

Το δόγμα περί "τιμωρίας" των αασώτων και διάφορες άλλες μπαρούφες δεν έχουν πλέον καμία αξία, αν ποτέ είχαν.

Οσα firewalls και να φτιάξουν, η κρίση έχει αποκτήσει δική της δυναμική και θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. Σύντομα θα καταλάβουν ότι ο υπόλοιπος κόσμος φτιάχνει firewall για να γλυτώσει από την Ευρώπη συνολικά.

Kaymakhchalan