Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ο Τζορτζ Μάρσαλ δεν μιλά γερμανικά

(το είδα εδώ)

Το ότι δημοσίευσαν οι FT αυτό το άρθρο δεν με ξενίζει. Ο "Ευρωσκεπτικισμός" είναι ευγενικός τρόπος να πει κάποιος "Γερμανοσκεπτικισμός", και οι Άγγλοι (και λιγότερο οι Γάλλοι) έχουν περισσότερους λόγους να είναι Ευρωσκεπτικιστές από ότι οι Αμερικανοί.

Λέει το άρθρο: "Η μεγαλύτερη ευχή της Αμερικής είναι να αναλάβει η Γερμανία τη διαχείριση της κρίσης. Το πρόβλημα είναι ότι οι Ευρωπαίοι, και ειδικά οι Γερμανοί, αποδεικνύονται απογοητευτικοί".

Εγώ κυρίες και κύριοι, ΔΕΝ πιστεύω ότι είναι απογοητευτικοί οι Γερμανοί. Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικοί στην δουλειά τους και την διασφάλιση των συμφερόντων τους, βάσει του δικού τους σχεδίου, είτε είναι η "Ευρώπη", είτε η Ελλάδα, είτε είναι το Πράσινο Σχέδιο.  Κάνουν, σήμερα, και στην διαχείριση της Κρίσης, ό,τι αποφάσισαν να κάνουν το 1900. Να πάρουν, με τους όρους τους, τον ζωτικό τους χώρο. Άλλα τα μέσα τους το 1914, άλλα το 1939, άλλα το 1989. Ο στόχος ο ίδιος. Και εάν δείτε με τι μένος και ζήλο έχουν φτιαχτεί τα Πράσινα Κόμματα και οι Πράσινες Νοοτροπίες σε Δυτικές χώρες που ήταν αντίπαλοί τους στον Β' ΠΠ, ίσως δεν είναι σύμπτωση. Στην Ρωσία μάλλον δεν τους παίρνει.  Η Γερμανία έχει χρησιμοποιήσει την Ρωσία και το 1917 για να γλυτώσει το Ανατολικό Μέτωπο, και το 1945 (και με τι τίμημα!) για να γλυτώσει  την ισοπέδωση, με σύμμαχο τον φόβο της Δύσης για τους Σοβιετικούς, που δεν αποκλείεται να βοήθησε να φτιαχτούν 30-35 χρόνια νωρίτερα.

Αυτό που με ξενίζει, λοιπόν, δεν είναι τι έγραψαν οι FT, αλλά ότι αναδημοσιεύθηκε σε Ελληνικό ιστολόγιο. Στην Ελλάδα,
για πολλούς λόγου,ς είναι της μόδας, ή πολιτικά, ή κοινωνικά "ορθό" να είσαι "αντι-Αμερικάνος". Πέρα από τον Εμφύλιο. Πέρα από τον Ψυχρό Πόλεμο. Πέρα από όποια Ρωσική ή Σοβιετική προπαγάνδα, ή φιλο-Ρωσική, ή φιλο-Ορθόδοξη, ή φιλο-κομμουνιστική  προδιάθεση.  Πέρα από το Κυπριακό. Όλα αυτά έγιναν πριν 30 χρόνια, και μην μου πείτε ότι ο κόσμος ξέχασε το Κοντομαρί και τους χειμώνες 42-44, αλλά θυμάται ξεκάθαρα την 21η Απριλίου, ή έχει καταλάβει και "γιατί" έγινε, γιατί θα γελάσω.

Αν δείτε ποιοι ορκίζονται στον Ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό, εγώ πιστεύω ότι είναι οι ίδιοι που έχουν φροντίσει, με αρκετή βοήθεια, να υπάρχει και λίγος αντι-αμερικανισμός. Στα ίδια ίσως "αριστερά" (καλώς ή αλλιώς νοούμενα) υπόβαθρα που έχουν μείνει, αν έχουν μείνει, από πριν 40 ή 50 χρόνια.  Και όπου ξέφτισε το "αριστερό" υπόβαθρο, φροντίζουν εδώ και 10 χρόνια να υποκατασταθεί από Πράσινο.   Για αυτό έχουν πρασινίσει όλα τα κόμματα (μπορούμε να ψηφίζουμε (και να ψωνίζουμε) ελεύθερα ό,τι θέλουμε φτάνει να είναι ...Γερμανικό) και για τον φόβο των Ιουδαίων φτιάχτηκαν ως δια μαγείας φιλο-Ευρωπαϊκά "αριστερά" κόμματα, και φιλο-Ευρωπαϊκά "δεξιότατα" κόμματα, και φυσικά, όπως σε όλες τις χώρες που νταραβερίστηκαν με τους Γερμανούς στον Β' ΠΠ, και "Πράσινα" κόμματα:


Προσωπικά, και με εξαίρεση το αλαλούμ με τα κόμματά μας (το γράφημα με τα κόμματα το πήρα από εδώ), δεν έχω τίποτα ενάντια στον "Ευρωπαϊκό" μας προσανατολισμό, εδώ ζούμε εξ άλλου, μέχρι   που άρχισαν να μου κάθονται στο στομάχι οι επιδοτήσεις που κατέστρεψαν την πατρίδα μου, μέχρι που παρατήρησα ποιος αγοράζει, άμεσα ή έμμεσα τους πολιτικούς μου, και ποιος προωθεί την Πράσινη Κατοχή (γιατί περί αυτού πρόκειται).  Έτσι έγινα "Ευρωσκεπτικιστής". Και μην αρχίσετε ότι δεν φταίνε οι Γερμανοί που λαδωνόμαστε ή που ροκανίζαμε επιδοτήσεις. Φυσικά και ο φταίμε, αλλά μάλλον για αυτούς είμαστε 100% προβλέψιμοι και ελεγχόμενοι. Και ποιος άλλος "φίλος" και γείτονας (και σύμμαχος των Γερμανών από το 1900) χαίρεται και διασκεδάζει με όλα αυτά (όταν δεν καίει δάση;)

5 σχόλια:

bob είπε...

<< Όλα αυτά έγιναν πριν 30 χρόνια, και μην μου πείτε ότι ο κόσμος ξέχασε το Κοντομαρί και τους χειμώνες 42-44, αλλά θυμάται ξεκάθαρα την 21η Απριλίου, ή έχει καταλάβει και "γιατί" έγινε, γιατί θα γελάσω>>
τι λες τωρα? δεν εχεις δει καθε χρονο τη μεγαλειωδη πορεια που γινεται προς τη γερμανικη πρεσβεια και στο τελος καινε και τη γερμανικη σημαια?
νομιζω πως αυτα που γραφεις ειναι πιο σημαντικα απο το αρθρο των ft
(σε λιγο θα βγει και αυτος που γραφει για τους αυλοκολακες και θα με κραξει)

spiral architect είπε...

Άν όχι τώρα, πότε;

Ανώνυμος είπε...

Νομίζετε ότι οι Γερμανοί χώνεψαν ποτέ τους Αμερικάνους?

Ανώνυμος είπε...

Ευρωσκεπτικιστής έγινα όταν κατάλαβα ότι η Ευρώπη έγινε ένα γραφειοκρατικό κατασκεύασμα που προωθεί δήθεν πολιτικές νίπτοντας τας χείρας της για τις επιπτώσεις.

Αν πράγματι ήθελαν να εφαρμόσουν πανευρωπαϊκά συστήματα εξίσωσης του βιοτικού επιπέδου, περιβαλλοντικής ποιότητας κλπ, θα είχαν φτιάξει μηχανισμούς άμεσης και κατ'ευθείαν εφαρμογής των οδηγιών. Αντ'αυτού έφηύραν την "επικουρικότητα" και διοχέτευαν πολλά, πάρα πολλά, χρήματα Ευρωπαίον φορολογουμένων σε λαμόγια. Και μην νομίσετε ότι η ευρωαπάτη είναι ελληνικό φαινόμενο. Η Γερμανία κατατάσσεται πρώτη στην πίνακα της OLAF.

Οι Ευρωπαίοι ΗΞΕΡΑΝ ότι γινόταν όργιο με τις επιδοτήσεις. Εχω μαρτυρία μέσα από υπουργείο για αυτό.

Και βέβαια η Ευρώπη μας φορτώνει με ένα υπέρογκο γραφειοκρατικό κόστος, άμεσα με την χρηματοδότηση του μηχανισμού της, και έμμεσα με το κόστος συμμόρφωσης με τις άπειρες βλακείες που τόσοι καλοπληρωμένοι γραφειοκράτες σκαρφίζονται για να έχουν αντικείμενο εργασίας.

Υποψιάζομε ότι όποια χώρα βγει πρώτη από την ΕΕ θα αποκτήσει οικονομικό πλεονέκτημα απλά λόγω του ξελαφρώματος από την Ευρωγραφειοκρατεία.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

"Ευρωπαίων" και "υποψιάζομαι", στη βιασύνη ο ορθογραφία πάει περίπατο. Φτου μου!