Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Προς τους 199 φοβισμένους που ψήφισαν "ναι"


Η Ισλανδία είναι στις αγορές από πέρυσι το καλοκαίρι, 2-3 χρόνια αφού ...διαλύθηκε.  Η Ισλανδία έχει δικιά της Κυβέρνηση, δικό της νόμισμα, και δεν είναι τόσο πιο προικισμένοι από εμάς. Έχει Ισλανδούς, και όχι φοβισμένα τίποτα. Η Ισλανδοί πάνε με τα συμφέροντα της Ισλανδίας, και όχι της Γερμανίας.   Η Ελλάδα δεν θα δει ΒΒΒ- πριν από επόμενο πόλεμο, και όταν το δει, θα κατοικείται από ...ξένους.

Fitch ugrades Iceland to BBB-
Icelandic 2008-2011 financial crisis
In the meantime Iceland is winning

Η χρεωκοπία εντός ευρώ, που έρχεται οσονούπω, θα τελειώσει την Ελλάδα για 1-2 γενιές.  Η στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους και εκτός ευρωζώνης θα μας ζόριζε (αν δεν προετοιμαζόμαστε) και σε 3, 4, 5 χρόνια θα είμαστε χαλαροί (και ελεύθεροι).  Σε 1-2 γενιές, αυτοί που σας είπαν τι να κάνετε θα έχουν ψοφήσει. Η Ελλάδα;

Εν ππάσει περιπτώσει, έβγαλα τους χαρακτηρισμούς για να μην ακούω γκρίνιες.   Η Ισλανδία ξαναέγινε investment grade. Αυτή είναι η είδηση.

16 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Δεν ειναι φοβισμενοι...μπουκωμενοι ειναι.
Μην ειμαστε ελαστικοι μαζι τους.

nikos είπε...

μπουκωμένοι και... ντιρλικωμενοι από το τζάμπα επιδοτούμενο φαΐ

archaeopteryx είπε...

έχεις δίκιο, το διόρθωσα, Πανηγυριζουν για το δάνειο. Θα φάνε κι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

http://logioshermes.blogspot.com/2012/02/230.html

Ανώνυμος είπε...

Υπουργοί που δεν μπορούν να καταλάβουν πως ένα λίτρο γάλα από 17 λεπτά τιμή παραγωγόυ φτάνει τα 120 λεπτά τιμή καταναλωτή, πως θα καταλάβουν 650 σελίδες μνημονίου!!!

Οι πολιτικοί μας είναι θύματα της "στραγητικής" (τρομάρα μας!) σκέψης που διδάσκεται στα σχολεία μας. Γενικότητες και ουσία μηδέν δηλαδή. Κατά το αγλλικόν all mouth and no trousers.

Οτι και να τους πεις για την Ισλανδία χάνεις τον καιρό σου. Δεν σκαμπάζουν γρι από τέτοια.

Kaymakchalan

porta porta είπε...

http://dailyreckoning.com/default-therapy/

PP

Ανώνυμος είπε...

Οι δικοί μας το μόνο ποίημα που έχουν μάθει για να "προχωρούν" είναι να λένε "ναι, σε όλα". Παλιότερα, έλεγαν το "yes,man", σήμερα το "ja, alles in Ordnung"!. H υποταγή και ο ραγιαδισμός, η εθελοξενοδουλεία είναι τα ίδια, οι γλώσσες αλλάζουν μόνο κατά καιρούς. Γέρασα και δεν γνώρισα ΕΛΛΗΝΑ πολιτικό....

spiral architect είπε...

Λέτε καμιά αλήθεια στα δελτία σας;

ΣΚΑΪ: Οι δημοσιογράφοι μας είναι πεντακάθαροι 1

ΣΚΑΪ: Οι δημοσιογράφοι μας είναι πεντακάθαροι 2

Αν δεν το πει ο Μπάμπης, δεν βλέπουμε άσπρη μέρα

nikos είπε...

όταν το Ορυχείο Καρδιάς για το 2011 από πρόβλεψει 12.100 εκ.τον λιγνίτη κατόρθωσε ηρωικά και εξόρυξε μόνο 9.097 εκ.τον τι να περιμένει ο ελληνικός λαός

nikos είπε...

και η σχέση εκμεταλλεύσεις από 5,09/1 το 2010... πέταξε στο 10,99/1 τι να περιμένετε στην Αθήνα .. άσπρη μέρα

Ανώνυμος είπε...

Aυτή την "πράταση" την έχετε δει;
Οι Times προτείνουν τη νέα δραχμή για την Ελλάδα.
Express.gr - 31/01/12-19:09
http://www.express.gr/news/finance/559121oz_20120131559121.php3

archaeopteryx είπε...

Από προτάσεις υπάρχουν πολλές και η πιο πλήρης είναι του Σκαπερδα, γιατί δίνει έμφαση στην σημασία της στασης πληρωμών εξωτερικού χρέους, και όχι στο νόμισμα (που είναι συνέπεια, όχι ζητούμενο). Δίνει επίσης έμφαση στην ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ.

Όσοι καταστροφολογούν, πέραν των "πουλημένων" αναφέρονται στην έλλειψη ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

O Ιθαγενής είπε

…και επειδή πρέπει να δούμε κάποτε και τι ψήφισαν οι 199 σωτήρες την Κυριακή και δεν μιλάω για τα μέτρα εσωτερικής υποτίμησης και στάσης πληρωμών ούτε για το κούρεμα σε μισθούς συντάξεις και επικουρικές ούτε για την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Ας μιλήσουμε απλά και οικονομικά.
Το χρέος (που δεν έχει κλείσει ακόμα οριστικά) του 2011 είναι 380 δις.
Ακόμα και 100% να φύγουν τα 100 θα είμαστε στο …Τιτανικό του 2009.
Ας θυμηθούν δε ότι από τα 4 μέτρα του προηγούμενου PSΙ που και εκείνο δεν ήταν παρά επιτυχία μέχρι που ήρθε το Νέο οι Τράπεζες επέλεξαν 0 από τα 4 μέτρα παρόλο αρχικά πρόσφερε 15% σε ρευστό, ένα κουπόνι υψηλών τόκων 6% και κάτι ομολόγων…αλλά επειδή δεν υπήρχε ρευστό φτάσαμε στο …2.
Μετά ήρθε ο κύριος Παπαδήμος.Λοιπόν;
Ξεκινώντας έχουμε ομόλογα αξίας 200δις ευρώ και κούρεμα ονομαστικής αξίας 50%, άρα κέρδος όπως είπαμε και πριν 100δις ευρώ.Το κράτος θα δώσει στις ελληνικές χρεοκοπημένες τράπεζες (και χρεοκοπημένες όχι λόγω των ελληνικών ομολόγων τα ομόλογα που διαθέτουν είναι πολύ λιγότερα από τα χρήματα που θα πάρουν ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ), περίπου 30-35 δις.
Γιατί είπαμε οι Γερμανοί Αγγλοι Γάλλοι Ολλανδοί Βέλγοι και λοιποί είναι χαζοί που κρατικοποίησαν κολοσσούς. Που θα τα βρει τα 30-35δις? Θα τα δανειστεί φυσικά από το νέο μνημόνιο. Άρα από τα 100-35=65 κέρδος. Και το χρέος πηγαίνει από τα 280+35=315 καλημέρα.

Βέβαια οι 199 απέκρυψαν μια μικρή λεπτομέρεια: οι καταπληκτικές κυβερνήσεις ΓΑΠ & Παπαδήμου πλέον φόρτωναν 40 δις περίπου πραγματικό έλλειμμα στην χώρα (το ταμειακό: h__p://www.minfin.gr/budget/2011/).

Οπότε πριν ψηφίσουν οτιδήποτε οι σωτήρες δεν υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις προς τους πολίτες για το τι χρέος θα έχουν 31/12/2011 και πόσο θα πάει 31/12/2012 με τη σωτηρία.

Οσο για το παραμύθι χρεοκοπία σημαίνει επιστροφή στη δραχμή απλά αποκρύπτουν ότι μόνο οικοθελώς μπορούμε να αποχωρήσουμε από το € καθώς οι συνθήκες που ισχύουν δεν προβλέπουν αποπομπή.
Για τους λάτρεις του Χολαργού είτε ως έχοντες χρήματα έξω είτε λόγω Ελληναράδων να τους θυμίσω ότι η μετάβαση κράτησε 2 χρόνια….μόνο η προμήθεια χαρτιού (αν υπήρχε τόσο ηλίθιος πολιτικός που να αποχωρούσε από τη ζώνη του € η χώρα οικειοθελώς) και το τύπωμα θέλει χρόνο. Η δε χρεοκοπία μιας χώρας του € δεν είναι …αυτόνομη αλλά και του νομίσματος και της ΕΚΤ και του τραπεζικού ντόμινου.

Αλλά ευτυχώς μας …έσωσαν πάλι μέχρι την επόμενη φορά…

ΥΓ

Μα κανένα νέο από την Ισλανδία που ξαναβγαίνει στις αγορές με το δις ιζ πάρτα;
Αλλά ξέρω μικρή χώρα, μακριά από την περιοχή …ενώ απλά έχει άλλους πολιτικούς και πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Για ρωτήστε κανένα Ισλανδό αν έχει καταφέρει να κάνει καμιά ανάληψη από τις τράπεζες τους....

Perseus είπε...

Ουτε και εγω εχω καταφερει να κανω αναληψη στην Ελλαδα ,θα μου πεις για να κανεις αναληψη πρεπει να εχεις και καταθεσεις...

archaeopteryx είπε...

δεν ξέρω τι κάνουν οι Ισλανδοί με τις καταθέσεις τους, αλλά δεν πηδάνε από πάραθυρα.

Όταν θα κάνουν αναλήψεις, θα είναι από δικά τους λεφτά, και όχι από ελεημοσύνες έναντι εκχωρήσεων κυριαρχίας.

Και εγώ έχω πρόβλημα με το ATM μου. Δεν έχει υπόλοιπο πάνω από τις μισές μέρες του μήνα. ΚΑΙ έχω εκχωρήσει ότι έχω και δεν έχω. Αυτό το τελευταίο εξασφαλίζει ότι το πρόβλημα με το ΑΤΜ θα κρατήσει πολλάααα χρόνια.