Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Μα γιατί λέμε όλοι τα ίδια πράγματα; (2)


Χθές, για τα αιολικά. Σήμερα, για τα φωτοβολταϊκά. Τα ίδια και τα ίδια λένε όλοι. Όλοι, πλην του Χατζηαβάτη, των Κάπρων, και των τρωκτικών.

Πικρό τέλος για ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα Πράσινης πολιτικής.  Η Γερμανία κόβει τις ηλιακές επιδοτήσεις μέσα στην επόμενη πενταετία.

Το θεμελιώδες πρόβλημα με την επιδοτούμενη και αναποτελεσματική πράσινη ενέργεια είναι ότι είναι προσιτή μόνο σε πολύ μικρές, συμβολικές ποσότητες.

 Η Γερμανία έχει εγκαταστήσει 7,5 GW φ/β το 2011 και αυτό θα αυξήσει τον μέσο ετήσιο λογαριασμό κάθε καταναλωτή κατά €200.  [σημ.:  Η Γερμανία είναι η πλουσιότερη χώρα της ΕΕ


και έχει 80 εκατομμύρια κόσμο. Πόσο θα ανέβει ο λογαριασμός των 10 εκατομμυρίων  Ελλήνων με 5-10 GW από το Helios;]
Ο Rösler, [που είχε έρθει εδώ να προωθήσει το Helios] είπε ότι οι φωτοβολταϊκές επιδοτήσεις "απειλούν την Γερμανική οικονομία".  Η Ένωση Γερμανών Φυσικών έχει δηλώσει ότι τα φ/β (και τα αιολικά) δεν μπορούν να υποκαταστήσουν συμβατικές μονάδες [αλλά οι χορηγημένοι Κάπροι διαφωνούν].

Το ότι, θεωρητικά, ένα μικρό ποσοστό της Σαχάρας μαζεύει όση ενέργεια χρειάζεται από όλον τον Πλανήτη, αυτό το ρεύμα δεν υπάρχει την νύχτα που ο Πλανήτης το χρειάζεται και κοστίζει πανάκριβα [και η μεταφορά του εξωπραγματικά ακριβότερα -- εκτός εάν οι πλούσιοι Έλληνες το πληρώσουν μαζί με τα καλώδια]

Το CO2 που "γλυτώνουν" τα φ/β κοστίζει €700-€800 τον τόνο, την στιγμή που διαπραγματεύεται έναντι €7 ή €8 τον τόνο! Μπράβο Χατζηαβάτη, καλός οικονομολόγος.


Τα φ/β στην Γερμανία κάνουν φτηνότερη την χρήση κάρβουνου στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. [Αυτό δεν το καταλαβαίνω, αλλά χάρη στον Χατζηαβάτη και τους χορηγημένους Κάπρους του πάλαι ποτέ σοβαρού ΕΜΠ απλά θα απαγορεύουμε το κάρβουνο, μην τύχει, κατά λάθος, και έχουμε φτηνό ρεύμα]

4 σχόλια:

nikos είπε...

αφού κατόρθωσαν να εξορίσουν τον λιγνίτη με μέσω ορό 1/10 τι καλό να περιμένουμε απ αυτούς(φανταστείτε ότι υπάρχουν και 1/15) ...

Ανώνυμος είπε...

Καινοτομίες, με νέες τεχνολογίες και προϊόντα.
http://www.econews.gr/2012/02/09/xrimatodotisi-ccs/

archaeopteryx είπε...

To CSS είναι ενεργοβόρο, πανάκριβο, και μάλλον τελειωμένο, και στην Γερμανία. Αν πληρώνουν για πειράματα, με γειά τους με χαρά τους. Εμας μην βάλουν να πληρώνουμε τώρα που βρήκαν βολικό Χατζηαβάτη.

Perseus είπε...

μαλλον αυτο θα γινει ,εεις θα τα πληρωνουμε...