Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η κλιματική αλλαγή και οι ΑΠΕ τέλειωσαν товарищ Джордж Папаконстантину


Περιμένοντας το κονκλάβιο, η είδηση που είναι μάλλον γνωστή, είναι ότι ο κόσμος έχει στριμωχτεί, και που' σαι ακόμα. Το στρίμωγμα δεν το γλυτώνουμε, και θα υπάρξουν δύο δια-στάσεις.  Στρίμωγμα υπέρ πιστωτών και ξένων ή υπέρ ντόπιων, και στρίμωγμα υπέρ ανάπτυξης (μα γιατί κανείς δεν μιλάει για ανάπτυξη;) ή υπέρ ισότητας και ευδαιμονίας. Πάντως, αν κρίνω από τον εαυτούλη μου, οι περικοπές προκειμένου να είμαι συνεπής, αρχίζουν και εξαντλούνται. Και το 2012 θα είναι πιο δύσκολο από το 2011.

Σε αυτό το πνεύμα, έχω αρχίσει να στενοχωριέμαι με τον νέο ΥΠΕ"ΚΑ". Αν η Μπιρμπίλη δεν κατα-λάβαινε ότι "2 - 3 = -1", και ότι αυτό είναι κακό, ο Παπακωνσταντίνου έχει παραστήσει τον Υπουργό Οικονομίας, τρομάρα του, και δεν δικαιολογείται να είναι βούρλο. Όταν τελειώσει λοιπόν να μετράει τα δις από το
Πρότζεκτ Χέλιος, και να πιστεύει ό,τι αρλούμπα του λένε, ας σκεφτεί ότι 1) βάζει πλάτες σε 3-4 κρατικοδίαιτους αρουραίους που θάβει μέχρι και ο Παλαιοκρασσάς,  2) είναι σε ένα Υπουργείο που έχει μία Απάτη στην ταμπέλα, και 3) ακριβαίνοντας το ρεύμα, για να μην παράγουν ρεύμα οι αρουραίοι, δημιουργεί άλλη μια φούσκα, ξέπλυμα χρήματος, ύφεση, πληθωρισμό, πτώση τουρισμού, ανεργία, και διακομματική έχθρα για το άτομό του και κάθε πράσινο βουλευτή περί αυτόν.


Η κλιματική αλλαγή (θερμοκήπιο ή ψυχροκήπιο) και οι ΑΠΕ  τέλειωσαν, για την ώρα,  товарищ Джордж Папаконстантину. Βασικά το είπε τις προάλλες η Ζήμενς, και, ως δια μαγείας, ένα σωρό επώνυμοι, Γερμανοί και όχι μόνο. Αν δεν καταλαβαίνεις τα Γερμανικά της Welt, τα έχει στα αγγλικά o NoTricksZone.  Κράζει τους υστερικούς κλιματολάγνους, την Greenpeace, και λέει κάτι για τον ...Ήλιο σαν παράγοντα στο κλίμα.   Αν δεν γουστάρεις Γερμανικές πηγές, ίσως προτιμάς την Wall Street Journal:


Βέβαια, εάν έχεις τα μυαλά της προκατόχου σου θα ακούς μόνο την WWF. Όπως εξευτελίστηκε η Greenpeace, θα εξευτελιστεί και η WWF. Η ανοχή για παπαγαλάκια και κλέφτες σε καιρό φτώχειας είναι εξαιρετικά μειωμένη.


Και αν δεν καταλαβαίνεις πώς σε δουλεύει η ΕΛΕΤΑΕΝ, με λίγη υπομονή, 5 λεπτούλια διάβασμα, εδώ.  Και παρακαλώ δες το το θέμα, ο κόσμος έχει ενοχληθεί από τον χάρτη της ΡΑΕ, έχει ενημερωθεί, σε όλη την Ελλάδα, και δεν έχει καμία όρεξη.

8 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ξεπούλημα
Τιμαί κάτω του κόστους
Προλάβιετεεεεε!

(το μπαμ που λέγαμε τις προάλλες)

archaeopteryx είπε...

το είχα ακούσει εδώ και καιρό (απο σενα; μάλλον όχι, από δημοσιογράφο) ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν μονάδες, θέλουν την διαχείριση του δικτύου

Ανώνυμος είπε...

Desertec?

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε, σωστά όλα όσα γράφεις, και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Εχει όμως νόημα να απυθύνεσαι με λογικά επιχειρήματα σε "λαμόγια"; Δεν ξέρουν ότι οι πρακτικές τους είναι αδιέξοδες; Το μόνο που έχει σημασία γι΄αυτούς είναι πόσα θα βγάλουν για λογαριασμό τους.

archaeopteryx είπε...

όσο πιο πολύ καταλαβαίνει ο κόσμος, τόσο πιο δύσκολη η ζωή για τα λαμόγια. Ο Γερμανός παίρνει με μπότα ή με εκβιασμό σε εθνικά επίπεδα. Το λαμόγιο εκμεταλλεύεται άγνοια.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη; Μα για να υπάρχει ανάπτυξη πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι στην διοίκηση/κυβέρνηση που να ξέρουν από δουλειά. Κανένας πολιτικός δεν έχει δουλέψει, με την έννοια της δημιουργίας από το μηδέν μιας δουλειάς που αποδίδει.

Οπως κανείς τους δεν ξέρει το βασικό στατιστικό στοιχείο της παγκόσμιας οικονομίας, ότι δηλαδή το 95% θέσεων εργασίας δεν προσφέρεται από τους "μεγάλους" με τους οποίους συντρώγουν, αλλά από μικρές εταιρείες που έχουν λιγότερους από 50 εργαζόμενους.

Ούτε βλέπουν ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες που οι ίδιοι θα ήθελαν να βρουν δουλειά τα παιδιά τους, ξεκίνησαν από μικρές, πολύ μικρές. Βλέπε Microsoft, Apple, Hewlett Packard, κλπ.

ΠΟυ είναι τα βιομηχανικά "πάρκα" που θα προσφέρουν ειδικές συνθήκες εγκατάστασης και φορολογίας για ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις; Αυτό δηλαδή που πρότειναν οι Γερμανοί να γίνει για δικές τους εταιρείες στην Ελλάδα;

Οταν μιλάς για δημιουργία και δουλειά τους ζαλίζεις.

Kaymakchalan

nikos είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=e7x02H9dQGM&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

Για το WWF υπάρχει και η ελληνική προσέγγιση (αν και λίγο παλιά):
http://www.rerina.net/docs/rerinaGR_gia_apostoli_2.pdf
Κάποια στιγμή, αν θυμάμαι καλά, είχα δει και κάποια φυλλάδια οδηγίες στο πλαίσιο κάποιας παιδικής περιβαλλοντικής προσέγγισης (με τίτλο, ανακαλύπτουμε τις ανεμογεννήτριες του τόπου μας ή κάπως έτσι …)

Ο ΥΠΕΚΑ δεν γνωρίζω αν έχει γράψει και για τις ΑΠΕ πάντως έχει αναπτύξει τις θέσεις του για κάποια θέματα. Και το βιβλίο έχει ξεκάθαρο τίτλο:
http://www.bibliopolio.gr/%CE%A4%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%89%CF%81%CE%BF-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-p-221342.html