Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σώωωωπα... και ο Ήλιος επηρεάζει το κλίμα;



Το τι, μάλλον, επηρεάζει το κλίμα σας το έγραψα τις προάλλες. Στην Κεντρική Ευρώπη κάνουν πρόοδο.  Μετά το 0,04% της ατμόσφαιρας, ανακάλυψαν ότι και ο ...Ήλιος επηρεάζει το κλίμα.   Καλά πάμε. Θα ανακαλύψουν και την περιστροφή της Γης γύρω από τον εαυτό της και γύρω από τον Ήλιο, και την τροχιά της Σελήνης, και την βαρύτητα, και την τεκτονική δραστηριότητα... Και αναρωτιέμαι αν όλο είναι πλάκα για να μάθουμε να δίνουμε σημασία τι λένε οι Γερμανοαυστριακοί (που μέχρι τώρα τους αγνοούσαμε).

Όσο για την θεωρία ότι, επειδή κάνει ζέστη, κάνει κρύο στην Ευρώπη (μια μελέτη από κάποιο Πανεπιστήμιο που αναπαράγουν με ευλάβεια τα ΜΜΕ) να θυμίσω ότι και το 1922 ήταν ...πρωτοφανές που είχαν λιώσει οι πάγοι της Αρκτικής, και απομένει να δούμε εάν έκανε και κρύο στην Ευρώπη το 1922! Έψαξα την φράση "European weather in 1922" και βρήκα ότι στο Λονδίνο είχαν ήπιο χειμώνα και δροσερό καλοκαίρι το 1922. Λίγοι μόνο τυφώνες στον Ατλαντικό, υψηλά βαρομετρικά, και τίποτα για κρύους χειμώνες ή χιόνια. Αρχίζω και διασκεδάζω με την κλιματολογία.

Δηλαδή, με συγχωρείτε, με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, ντρέπομαι που γράφω για αυτά τα θέματα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να πω και εγω κάτι για την κλιματική αλλαγή, όχι ως ειδικός που δεν είμαι αλλά... ως "χρήστης" του γεωγραφικού χώρου που θέλω να ανήκω. Δέν θα εισέλθω σε μοντέλα, προγνώσεις, ασταθείς η μη ισορροπίες κλπ γιά το κλίμα ή το ανθρωπογενές ή μη και όλα τα συμπαρομαρτούντα...απλώς δεν βλέπω για ποιόν λόγο εάν μπορούμε να διατηρήσουμε "φυσικότερο" τον πλανήτη να μη το κάνουμε. Τώρα εάν αυτό σημαίνει ολιγώτερες "θερμοδυναμικές" δραστηριότητες του ανθρώπου γιατί όχι; γιατί το ον άνθρωπος πρέπει να έχη κάτω από την σόλα του 100 άλογα με τις ανάλογες εκπομπές; γιατί πρέπει ο πλανήτης να χάνει τις ισορροπίες του σε "πληγωμένες" αισθητικές και σε συγκεντρώσεις τοξικών ουσιών, εφόσον αυτό απαιτεί ο σύγχρονος τεχνολογικός δρόμος; πόσους ανθρωποκαταναλωτές αντέχει τελικώς η γή για να παραμείνη φυσική όπως τουλάχιστον την παραλάβαμε - πρόβλημα Μάλθους και πολλά άλλα.
Από την άλλη όμως συμφωνώ απολύτως ότι κάτι τρέχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και επειδή τίποτε σήμερα δεν γίνεται χωρίς δάκτυλο μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με "οικολογικές" δήθεν ευαισθησίες η πολιτικοοικονομική παράμετρος, περί της οποίας δεν χρειάζεται να είμαι ειδικός γιά να μου πέφτει λόγος, οφείλει να με απασχολεί και να με προβληματίζει... φερ'ειπείν γιατί πρέπει στην δεινή κατάστασι που ευρίσκεται τώρα η χώρα να γίνονται τόσα ενεργειακά κοστοβόρα και χωρίς πειστικές ισολογιστικές προβλέψεις"πειράματα" όταν πάνω απο την Ινδία και Κίνα είναι μονίμως ορατό το απεχθές βιομηχανικό πρώτης γενιάς νέφος και άλλα πολλά.

spiral architect είπε...

Kαλό μήνα!

Θέλω να είμαι αισιόδοξος:

Ο Μεσαίωνας ήταν η χρυσή εποχή των απατεώνων και των αλχημιστών, αυτών που ήθελαν να μετατρέψουν το μολύβι σε χρυσάφι και να βρουν το ελιξήριο της ζωής.

Μεταξύ αυτών βέβαια έμειναν στην ιστορία και κάποιοι σαν τον Παράκελσο που σταδιακά μετεξέλιξαν την αλ-χημεία σε θετική επιστήμη, τη χημεία, τη φυσική και έκαναν τα μαθηματικά πιο κατανοητά εισάγοντας τα σύμβολα.

Έτσι μπήκαμε στην Αναγέννηση.

Κανε τον παραλληλισμό σου ...

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα εντείνεται λόγω των...stubborn scientific facts....

Part I
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204301404577171531838421366.html#articleTabs%3Darticle

Part II
http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203646004577213244084429540.html?mod=googlenews_wsj

sawas

Ανώνυμος είπε...

Επίσης παιδιά...και καλή δουλειά για να "ξυπνήσουμε" άπαντες...