Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Το Υβριδικό Ικαρίας εκτός ΕΣΠΑ; Έχει ο Ζερβός αδερφό; Xωματουργικά; OLAF; Σώωωπα...


Μετά την κοινοποίηση καταγγελίας στη Κομισιόν και τον έλεγχο της OLAF, το έργο της Ικαρίας απεντάχθη προ ημερών από το ΕΣΠΑ με Απόφαση του  ΓΓ ΥΠΑΝ [...] προς βλάβη της Ελληνικής Οικονομίας. Επίσης ο Τριανταφύλλης αποχώρησε από τη ΔΕΗ στις 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2012

Αξιότιμον Πρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό.
Κύριε Καθηγητά,

Τα παρακάτω συνοπτικά στοιχεία αφορούν το ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΙΚΑΡΙΑΣ της «ΔΕΗ ανανεώσιμες α.ε.» ανάδοχος κατασκευής,
του οποίου είναι η τεχνική εταιρεία 3ης τάξεως «ΕΝΕΤ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚA ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ Α.Ε.», που ανήκει στον μηχανικό Ηλία Σπανό.

1) Με διαπλεκόμενους, κατά δήλωση του Ηλία Σπανού:
- Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ Α.Ε.» κ. Ιωάννη Τσιπουρίδη.
- Τον Διευθυντή της «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ Α.Ε.» κ. Στέλιο Ροντήρη.
- Τον κ. Γεώργιο Τριανταφύλλη και
- Τον αδελφό σας (ο αδερφός του Ζερβού ζει και αυτός από την Πράσινη Aνάπτυξη;)

Καταργήθησαν οι συμβατικές τιμές όλων των γενικών εκσκαφών του έργου, 900.000 m3 περίπου, των οποίων η μέση τιμή ήταν 5,23 ευρώ / m3 στην οποία περιλαμβάνεται ποσοστό αναθεώρησης 25%, με ενιαία Νέα Τιμή Μονάδος –> 16,25€/m3

2) Από την παραπάνω κατάργηση των Συμβατικών τιμών το κόστος του έργου επιβαρύνθηκε με το ποσό: - > 9.918.000 [(900.000χ(16,25€/m3)] με ισόποσο κέρδος της ΕΝΕΤ.

3) Επί 557.000 m3 εκσκαφών της ΕΝΕΤ που πραγματοποίησε μέχρι 31-1-2011, το άμεσο κόστος των ήταν -> 4,16€/m3 , γεγονός που σημαίνει ότι το παραπάνω ποσό -> 9.918.000 € με το οποίο επιβαρύνθηκε η ΔΕΗ, εν όλω ή το πλείστον, αποτελεί παράνομη παροχή προς την ΕΝΕΤ , με την συνδρομή των ατόμων της παραπάνω παραγρ. 1 , στα οποία (άτομα) κατά δήλωση του Σπανού, ευθύς με την έγκριση της Νέας Τιμής Μονάδος, και την αντίστοιχη υπέρβαση του προϋπολογισμού του έργου, είχε αναλάβει υποχρέωση να διανείμει ποσοστό (δεν το προσδιόρισε) της παραπάνω υπέρβασης (9.918.000 €) στα εν λόγω άτομα, από κάθε είσπραξη βάσει των Νέων Τιμών Μονάδος.

4) Για τα παραπάνω στοιχεία έχω ιδίαν αντίληψη, λαμβανομένου υπ΄ όψη ότι από ενάρξεως των εκσκαφών του έργου (Μάιος 2009) έως 31-3-2011 είχα την ευθύνη κατασκευής του έργου.

5) Τέλος είμαι στη διάθεσή Σας για διευκρινίσεις επί των ανωτέρω και τυχόν νέα στοιχεία

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2011
Με τιμή
[υπογραφή]
[Μ]

Στη συνέχεια ο εσωτερικός έλεγχος της ΔΕΗ κατέληξε στο παρακάτω συμπέρασμα, όμως τα λαγωνικά της OLAF δεν το χάψανε και τελικά μπρος στο σκάνδαλο ο ΓΓ ΥΠΕΚΑ Μαθιουδάκης απένταξε το έργο από το ΕΣΠΑ.

"Η Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου μετά από έρευνα σε σχέση με το θέμα κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι δεν τεκμηριώνονται τα αναφερόμενα στην «επιστολή Μ» για το Υβριδικό Εργο Ικαρίας, καθ' όσον το ποσό που προέκυψε από την κατάργηση των κονδυλίων του Τιμολογίου Προσφοράς για τις εκσκαφές και την αντικατάστασή τους από την νέα τιμή ανά κυβικό μέτρο (13,00€/μ3) για τις υπαίθριες γενικά εκσκαφές σε έδαφος Πάσης Φύσεως και ανεξαρτήτως του τρόπου εκσκαφής, δεν αποτελεί παράνομη παροχή προς την «ΕΝΕΤ Α.Ε.»"

Στον εισαγγελέα ο φάκελος (μάλλον για περιβαλλοντικά).  Εάν ή/και όταν πάνε οι εικονιζόμενοι, θα είμαι μάρτυρας.

Βλέπω τα χωματουργικά της Ικαρίας να μαζέυουν ...σκόνη.

4 σχόλια:

spiral architect είπε...

Αραγε στις νέες συνθήκες που κάποιοι θέλουν να εκκολάψουν, τέτοια έργα έχουν θέση;

Αλλά ποιος νοιάζεται; Αύριο θα είμαστε όλοι νεκροί, εκτός εάν αντιδράσουμε αποφασιστικά!

Αnniversary

Ανώνυμος είπε...

Το κακό με αυτές τις ιστορίες είναι ότι κάπου εκεί σταματάνε οι υποθέσεις. Και στα οικοπάρκα το ίδιο έγινε και σε άλλες υποθέσεις που δεν έχουν γίνει ευρύτερα γνωστές. Κάποιες φορές, από κάποια διεύθυνση της Ε.Ε. απαιτείται και επιστροφή κάποιων χρημάτων εφόσον τεκμηριωθεί ότι κακώς εκταμιεύτηκαν – δηλαδή ήταν παράτυπες οι διαδικασίες επιλογής, έγκρισης ή χρηματοδότησης κάποιου έργου. Και φοβάμαι ότι αυτά τα ποσά τελικά τα καταβάλει το κράτος (εφόσον κάποιες υπηρεσίες είχαν ελέγξει και εγκρίνει την νομιμότητα της διαδικασίας).
Όσο για το μετά, φοβάμαι ότι το θέμα κλείνει εκεί.
Και ας μην ξεχνάμε ότι παλιά υπήρχε και η αιωρούμενη και ασαφής διαδικασία της «συγνωστής πλάνης». Μπορεί ακόμα να δικαιολογεί λαθάκια στη διαχείριση των ΕΣΠΑ ή άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Για το υβριδικό της Ικαρίας εδώ και πολύ καιρό υπήρχαν αντιδράσεις και πληροφορίες:

http://www.ikariamag.gr/%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1-%CE%BF-%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%E2%80%93-%CF%84%CE%B9-%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

Ανώνυμος είπε...

Μελετήστε την μεθοδολογία της αμερικανοσικελικής Μαφίας στα δημόσια έργα και δείτε αν υπάρχουν ομοιότητες.

Οσο για το θέμα της επιβολής κυρώσεων: θα βρείτε ότι υπάρχει ασυλία. Κανείς δεν θα αναγκαστεί να επιστρέψει χρήματα και ο λόγος είναι απλός, για να τα επιστρέψει θα πρέπει να δηλώσει και σε ποιούς έδωσε μερίδιο. Εκεί μπλοκάρει το θέμα και ο νοών νοείτο.

Το είδαμε το έργο στα Οικοπάρκα. Ο ΟΛΑΦ έβγαλε πόρισμα, ανέλαβε μετά η αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη και όταν έφτασε στα κρίσιμα ονόματα εισπραξάντων σταμάτησε.

Kaymakchalan