Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ο λογαριασμός, η Λώρη Κέζα, ο Δόκτωρ Τσιπουρίδης και η απόλυτη κλοπή


Το άρθρο της Λώρης Κέζα, στο Βήμα, θα το είδατε... Αν δεν, να το δείτε.

Τώρα δείτε και την απάντηση του Δρ. Τσιπουρίδη που είναι Πρόεδρος της "Επιστημονικής" εταιρίας που προωθεί αιολικά.

Ο Δρ. Τσιπουρίδης όταν δεν χαρίζει αιολικά γλυφιτζούρια και χαρταετούς σε αφελείς και όταν δεν θριαμβολογεί για το πόσα πολλά αιολικά μπήκαν στην Ελλάδα κάθε χρόνο, και όταν δεν τάζει τζάμπα ρεύμα με πολύπριζα από τον ουρανό (παρέα με, με συγχωρείτε, "μπουμπούκια", κλικ για μεγέθυνση), γράφει τις γνωστές πια αρλούμπες για το ...97% των επιστημόνων, αλλά φυσικά δεν απαντάει στην ουσία.

Δόκτορα Τσιπουρίδη: Έχουμε 2000 αιολικά μεγαβάτ στην Ελλάδα. Έχουν κοστίσει περί τα 3 δις.ευρώ. Πληρώνονται κάθε χρόνο, πολύ πρόχειρα, περί τα 500 εκατομ. ευρώ. Μάλλον παραπάνω, αλλά δεν πειράζει, λεφτά υπάρχουν -- βάλε και τις διασυνδέσεις... Το ότι δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, το έχει πει και η ΡΑΕ και ο ΑΔΜΗΕ (άσε την διεθνή ειδησεογραφία).  Μήπως υποκαθιστούν καύσιμα? Πες μας, να χαρείς:

1.  Πόσα κιλά (πραγματικά, μετρημένα, όχι υπολογισμοί του τζάμπα αέρα) λιγνίτη εξοικονόμησαν αυτά τα 1.800 αιολικά μεγαβάτ? Πόσο κόστισε το κάθε κιλό εξοικονόμησης? Πόσο CO2 δηλαδή εξοικονόμησαν τα αολικά αυτά?

2. Πόσο αέριο αναγκαστήκαμε να εισάγουμε και με τι κόστος, και με τι ΑΔΙ, και με τι κεφάλαια δεσμευμένα σε μονάδες, για να στηρίξουμε αυτά τα αιολικά. Πόσα (πραγματικά) κυβικά μέτρα αερίου εξοικονομήσαμε από τα αιολικά? Πόσο κόστισε το κάθε κυβικό που εξοικονομήσαμε?

3.  23 ευρώ για μείωση εκπομπών αερίων ρύπων, σε σύνολο λογαριασμού 83 ευρώ. Ποιοί ρύποι μειώθηκαν?  Μήπως μπήκε κανένα φίλτρο για σωματίδια?  Μήπως κανένας αποθειωτής?  Ή μειώθηκε κάποια πραγματική, μετρημένη, ποσότητα CO2. Κι αν μειώθηκε κάποιο CO2, πόσο μας κόστισε? Παρακαλώ την απάντηση σε "ευρώ/κιλό".

Μήπως έχει έρθει ο καιρός να γίνει κάποια "ημερίδα" για τα αιολικά?  Με θέμα πχ

"οικολογική ηλεκτροδότηση από αιολικά"
ή "μείωση ρύπων από αιολικά",
ή "σωτηρία του κλίματος από αιολικά",
ή "ενεργειακή αυτάρκεια από αιολικά".

Να έχει δύο εισηγητές η ΕΛΕΤΑΕΝ (ή όποιος αιολικός "επιχειρηματίας" θέλει,  και δύο από την άλλη πλευρά. Αυτοπροσώπως, και με βιογραφικά. Μισή ώρα ο κάθε εισηγητής, με 10 λεπτά αντίλογο ο καθένας.  Θα ορίσουμε την Λώρη Κέζα για moderator (εκτός εάν η ίδια υποδείξει κάποιον άλλο).  Να έρθει και ο ...Σκάϊ, αν τολμάει.  Και ίσως και κανένας εισαγγελέα για ...ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό.

Την πρώτη εικόνα την βρήκα στο φου μπου.   Ήταν από ανάρτηση του Σταύρου Αλεξανδρή, με σχόλιο:   "Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑΣ
Σήμερα ο ήδη φτωχοποιημένος καταναλωτής χρεώνεται στον λογαριασμό ρεύματος με φόρο CO2 σε ποσοστό επιπλέον 27,3 % επί της κατανάλωσης ρεύματος. Δηλαδή η αύξηση του συγκεκριμένου φόρου τον τελευταίο χρόνο είναι 76.4 % !!! (0.02630€/KWh σε σχέση με την παλαιότερη χρέωση που ήταν 0.01491 €/KWh.   Για παράδειγμα η κατανάλωση ρεύματος των 852 KWh αξίας 82.7 € ο καταναλωτής επιβαρύνεται με 22.57 € επιπλέον στον λογαριασμό του !!!  Απίστευτο όσο … και προκλητικό".


Και πληθαίνουν οι τεκμηριωμένες αναφορές για το πόσο άχρηστα είναι τα αιολικά στην ηλεκτροδότηση... Θα τις μαζέψω σε χωριστή ανάρτηση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μr Archaeopteryx, μια ερώτηση παρακαλώ : Ο dr Ιωάννης Τσιπουρίδης και ο Γιάννης Τσιπουρίδης με τζιν παντελόνι που προ καιρού προσπαθησε να μπεί και στον ΣΥΡΙΖΑ (αν δεν μπήκε ήδη...) είναι ένα και το αυτό πρόσωπο;

archaeopteryx είπε...

δεν έχω ιδέα... Λες να μπήκε στον Σύριζα? Θα μου πεις εδώ μπήκαν Οικολόγοι Πράσινοι, γιατί όχι και ο Κοπελούζος, η Ενερκον, η Βεστας, η Ζήμενς, ο Περιστέρης... Και το στιφτούνγκ Ρόζα Λουξ!