Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πρέπει απαραιτήτως και επειγόντως να τους βοηθήσουμε να μαζέψουν λίγο το κόστος του ρεύματος από ΑΠΕ, για να μας εξάγουν περισσότερες ΑΠΕ (και να σώσουμε τον Πλανήτη)


http://www.bloomberg.com/news/articles/2014-10-10/merkel-eyes-multinational-power-market-to-cut-renewables-cost

http://www.germanenergyblog.de/?p=17923

Το Γερμανικό Πράσινο Πλάνο, ακάθεκτο... Η πρώτη είδηση είναι σχετικά παλιά, από τον Οκτώβριο του 2104:  Η Γερμανία θα ζητήσει "βοήθεια από την ...Ευρώπη" να λύσει το πρόβλημα που η ίδια έχει δημιουργήσει, δηλαδή να δίνει ρεύμα στην Γερμανία, να δέχεται τις απορρίψεις του τυχαίου και προβληματικού ρεύματος από ΑΠΕ στην Γερμανία, και να το πληρώσει η ...Ευρώπη.

Το Πλάνο αρχίζει να γίνεται σαφές. Η Γερμανία θα φτιάχνει και θα πουλάει ΑΠΕ. Θα βάζει η ίδια αλλά, κυρίως, θα εξάγει στους "Ευρωπαίους". Το ρεύμα από τις Γερμανικές ΑΠΕ θα το απορρίπτει σε γείτονες. Το κάνει κατά κόρον σε Ελβετία, Τσεχία, Πολωνία και Γαλλία, και παρακαλεί πολύ να το κάνει και στην Νορβηγία.  Ή Γερμανία είναι ήδη γεμάτη ηλεκτροπαραγωγή και από κάρβουνο και προφανώς θέλει κι άλλο, έχοντας συγκεντρώσει όλη την βιομηχανική δραστηριότητα εκεί. Και τα περί ζωτικού χώρου λένε ότι πρέπει και οι γείτονες να της δίνουν ρεύμα (αλλά από το καλό, όχι το τυχαίο).  Επομένως "διασυνδέσεις" που είναι "κοινού ενδιαφέροντος", δηλαδή "Ευρωπαϊκές", δηλαδή πληρώνετε κορόϊδα, γιατί πρέπει να σας εξάγει κι άλλα.


"The Nord.Link project forms part of the German Federal Requirement Plan for Transmission Networks [...] which determines the necessity and urgency of the projects listed, with binding effect for transmission operators and planning authorities [...] Nord.Link also figures on the list of 248 key energy infrastructure projects, labelled “projects of common interest” [...] which the European Commission adopted on 14 October 2013".  Όλα προσχεδιασμένα και υποχρεωτικά και ...επείγοντα... Necessity and urgency. Και μετά με λέτε ...συνομωσιολόγο. Αλλά ίσως σας αρέσουν όλα αυτά, οπότε πάω ...πάσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: