Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

2004 ή 1960;

Χαχαχαάαα! Επιτέλους το ξεστόμισαν οι Πασόκοι, επισήμως μέσω Βενιζέλου και ΥΠΟΙΚ, και ανεπισήμως μέσω των προπαγανδιστών του «Έθνους» στην κρατική ΥΕΝΕΔ, συγγνώμη, ΝΕΤ. Και προτιμούν 2004 από το 1960.

Θα σας στενοχωρήσω παλικάρια… Το 2004 ήταν το αποκορύφωμα της φούσκας. Το 2004 ο δανεισμός μας στο φουλ, και ο όχλος που δημιουργήσατε το 1981 χορτάτος από τα αποφάγια της περιόδου 1999-2001. Το 2004, το αφεντικό που σας χειραγωγεί τόσο καιρό ήταν επίσης στα χάϊ του, δεν είχαν αρχίσει τα στριμώγματα στην Γερμανία, οι φουσκίτσα dot.com είχε αρχίσει να ξεχνιέται. Το 2004 η δικιά μας άρχουσα τάξη είχε χορτάσει τόσο πολύ που πετούσε λεφτά σε φιέστες και πυροτεχνήματα, πάντα για την ψυχαγωγία των χαχόλων, που ΟΛΟΙ, πράσινοι και μπλε, χτυπούσαν παλαμάκια και πίστευαν ότι έτσι είναι κιόλας. Φυσικά και κονομήσατε εκείνη την περίοδο, για αυτό την αναπολείτε. Την χρωστάμε εκείνη την περίοδο. Δικιά σας, 100%, είναι η Ελληνική φούσκα.

Το 1960 πρέπει να ήταν δύσκολη περίοδος, και μην περιμένετε από εμένα «ιστορική αναδρομή», πολλή η θολούρα. Το 1960, άρχισε η μεγάλη ψυχροπολεμική πυρηνική ένταση. ΤΟ 1960 άρχισε η κορύφωση της κρίσης από το Βερολίνο (ναι, είχε Ρώσους στο Βερολίνο, και 1-2 στην Αθήνα, χαχαχάα), είχαν συμφωνηθεί οι IRBM’s στην Τουρκία, (που κατά μία εκδοχή ήταν τα προεόρτια της κρίσης στην Κούβα). Αυτό ήταν το 1960. Το 1960 – ας με διορθώσουν οι ιστορικοί – η Ελλάδα είχε τα γνωστά φιλοδυτικά και φιλορωσικά κόμματα, με τις όποιες πρώιμες εκδοχές των φιλο-«ευρωπαϊκών». Υποθέτω ότι η υπόθεση Μέρτεν είχε σχέση με φιλο-«ευρωπαϊστές». Από τότε ξεχνούσαμε, για να πάρουμε δάνεια. Το οικονομικό μοντέλο στην Ελλάδα το 1960 ήταν να φέρουμε τους αγρότες από την ύπαιθρο, να κάνουν τους οικοδόμους και τους εργάτες (και άντε να τους μαζέψεις 5-6 χρόνια αργότερα – αλλά τους κάναμε υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όχι πολύ αργότερα, και μάθαμε και επίσημα περί Μαυρογιαλούρου.

Βέβαια, το 1960 οι προσδοκίες ήταν σεμνές, υπήρχε ανοικοδόμηση, υπήρχε μετανάστευση, και είχαμε και δύο πλούσιους θείους, έναν στην Αμερική, και τον άλλον στην Γερμανία. Χρόνια αργότερα, θυμάμαι έναν δάσκαλο (κομμουνιστής πρέπει να ήταν) να μου λέει: "Όσο παίρνουμε επιταγές από το ΝATO και από την ΕΟΚ, θα είμαστε καλά. Όταν κοπεί η μία την βάψαμε".

Το 2004, η μία επιταγή είχε κοπεί και οι Μπιρσίμ του εκσυγχρονισμού μας είχαν πλούσιους με πολλά δανεικά. Και πολλά δανεικά «off balance sheet», εκτός ισολογισμού, κάτι τρύπες σε ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΚΟ το 1989, κάτι αυτοχρηματοδοτούμενα έργα το 2004… αχ καημένα παιδιά… λες και δεν τα ξέρετε.


Δεν ξέρω με τι θα μοιάζει η φάση στην οποία μπαίνουμε, εμείς οι λίγοι αρχαιοπτέρυγες, θυμόσοφοι, και λοιποί κουκουλοφόροι, απαισιοδοξούμε. Μπορεί το 1960, να ήταν τελικά «καλούτσικο» σε σχέση με το τι έρχεται. Το 2004, ξεχάστε το. Για τουλάχιστον 30 χρόνια… Πιο πέρα δεν βλέπω.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1946!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://topontiki.gr/skitsografies/657

spiral architect είπε...

2004 π.Χ. ή μ.Χ.?
Δεν Νομίζω Τάκη ...

porta porta είπε...

http://olympia.gr/2011/10/11/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BA-%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B5-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CF%87/#comment-350579

ΕΛΕΟΣ... ΕΛΕΟΣ

δειτε βιντεο Μοσιαλου!! και σχολιο μου .....

ποιο '40 ποιο '60 !!

ΠΠ

spiral architect είπε...

H μέρα της μαρμότας!
(που λένε οι Αμερικάνοι)

Τότε είχαμε Σάλλα, τώρα έχουμε Λαυρεντιάδη!
(πάντα ένας τραπεζήτουλας γίνεται ... λαγός)

Τότε είχαμε Ζακ ντε Ρογκ, τώρα έχουμε Στρος Καν
(αν και τον τελευταίο τον έφαγε το κάτω του κεφάλι)

Τότε είχαμε Χ.Α. τώρα έχουμε Φ/Β
(φούσκα το ένα, φούσκα και το άλλο)

...
...

Ψάξτε, ψάξτε, η μέρα της μαρμότας επαναλαμβάνεται!

archaeopteryx είπε...

Π-Π, δυστυχώς πολλοί είναι σε αυτόν τον καημό. Και εγώ έκανα το σκατό μου παξιμάδι, και εγω έχαψα το παραμύθι της σύνεσης και τώρα... παρακολουθώ το ξήλωμά μου...

porta porta είπε...

ρε Αρχαιε μου,

τετοια λογια δεν εχει τολησει να ξεστομησει κανενας κατακτητης της Ελλαδας...

και ηρθαν αυτα τα καθηκια του ΠΑΣΟΚ να μας βαλουν φυλακη ??

γιατι δεν πανε στα χωρια να πουν οσα λενε στο ΜΕΓΚΑ ? αχχαα

δλδ μεχρι πριν 1.5 χρονο ημουν ΚΑΤΑ της ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ.. τωρα το σκεφτομαι πολυ σοβαρα.. ειληκρινα μ εχουν βγαλει εκτος εαυτου.

εμενα και πολλους αλλου φανταζομαι.

ΠΟΙΟΣ? ηθαλε να ηξερα ΠΟΙΟΣ εστω ΕΝΑΣ θα παει να ψηφισει αυτους που του λενε οτι το σπιτι σου το εχεις διοτι στο εχουν πληρωσει οι Γερμανοι απ το '40...!

ποιος θα ειναι αυτος ο Ελληνας?

ΠΠ

spiral architect είπε...

Οι Γερμανοί ε?

Σημειολογικά προχθές πέθανε πλήρης ημερών ο δεύτερος φωτογράφος της Αντίστασης Κώστας Μπαλάφας.
(ο πρώτος ήταν ο Σπύρος Μελετζής που πέθανε το 2003)

Ο Κώστας Μπαλάφας με μια μηχανή κρυμμένη μέσα σε ένα σακκί με κρεμμύδια έβγαλε αυτή τη φωτογραφία:

http://s.enet.gr/resources/2011-02/23-2-thumb-large.jpg

στις όχθες της λίμνης των Ιωαννίνων to '44 των απαγχονισμένων ανταρτών από τους Γερμανούς, Τόδουλου και Φαρίδη.

Θα χυθεί αίμα, η ιστορία επαναλαμβάνεται!

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε μου..Αρχαίε μου!!
1960 ε! λές;
λοιπόν,ολοταχώς εφαρμόζεται....
..."πρέπει να σε κάνω να επιθυμήσεις, αυτό πού εγώ θέλω να σού επιβάλλω.."

ό παγωτατζής

archaeopteryx είπε...

1960 ή 1936; Μου αρεσει και το ρετσινόλαδο... Ρε που μπλέξαμε

Ανώνυμος είπε...

Η εικόνα του χρέους θα πρέπει να πηγαίνει ΠΑΝΤΑ δίπλα με αυτή του ισοζυγιού τρεχουσών συναλλαγών.

Εφτιαξα ένα στο OpenOffice με τα στοιχεία του ΔΝΤ.

Είναι αποκαλυπτικό! Οι εξαγωγές μείων εισαγωγές μας ήταν πάντα -2 έως -4. Καλό για μια μικρή αγροτική χώρα.

Από την τότε που άρχισαν να μας δανείζουν για το Ευρώ απλώς κατέρρευσε! Επιδοτούσαν τα εργοστάσια τους στο δικό μας το κεφάλι! Hochtief, Siemens, Lockheed, KMW κτλ. Μετά ήρθε και στο καραμανλή η κρίση του 2008, δεν έδιναν οι Γερμανοί λεφτά για διακοπές και λάδι, πάρτους κάτω.

Το έχω ανεβάσει εδώ http://netakias.files.wordpress.com/2011/06/isozygio.jpging