Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Plan D: Λύσεις ακριβείας σε περιβάλλον Γοργοπόταμου.


Το Plan D είναι (μάλλον) αυτό που τώρα λένε ότι θέλουν οι Γερμανοί, ότι θεωρούν ότι ΟΛΗ η Ελλάδα είναι υποθηκευμένη) δεν αναφέρονται στο ευρύτερο "Ευρωπαϊκό" πρόβλημα.  Και ο τρόπος που τα σερβίρουν, σαν να έχει σκοπό να με κουρδίσει...

Όχι "εγώ σας τα έλεγα", αλλά αυτή είναι η έννοια του Μνημονίου.  Καταναγκασμός, γενικώς και αορίστως, αφού έχουν βάλει υποθήκες.  Για αυτό, αντιγράφοντας σχολιαστή στην "Προεδρική Δημοκρατία", ραντεβού στον Γοργοπόταμο.

Έλεγα να μεταφέρω το τελευταίο του Stratfor, που αναφέρεται σε Precise Solutions in an Imprecise Reality.  O Γοργοπόταμος είναι το Imprecise Reality.  Θα υπάρξουν δωσίλογοι και προσκυνημένοι, πολλών χρωμάτων, και πάλι αυτοί που τους λένε "αλήτες" θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Θα σας πω ποιά είναι η μπλόφα τους. Ακόμα κι αν μας καταλάβουν, το Ευρωπαϊκό αγούρι θα το έχουν. Βοηθήστε τους να το εμπεδώσουν. Δις ιζ Πάρτα. Στάση πληρωμών και δραχμή. Θα πονέσει, αλλά το εναλλακτικό θα πονέσει περισσότερο και για περισσότερες γενιές.

Δεν θέλω την 6η ή καμία δόση. Δεν ήθελα επιδοτήσεις από την "ΕΕ".  Δεν ήθελα "πακέτα". Δεν ήθελα Ολυμπιακούς.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο "Γοργοπόταμος" είναι επιστημονική φαντασία. Το "Εύρηκα" έχει διακομματική στήριξη στην Γερμανία (και οι "σοσιαλιστές" συμφωνούν και οι "φιλελέυθεροι"

θα συμφωνήσουν εδώ και οι "σοσιαλιστές" με τους "πατριώτες" για αυτό και δεν κουνιέται φύλο, θα βρίζουν ο ένας τον άλλο για τα μάτια, και το πράσινο πασόκ θα γίνει μπλε πασόκ και ευρωπαϊκός προσανατολισμός αλληλούϊα και πράσινη ανάπτυξη με μπλε μάσκα. Σημαίες πάνω στα φουρφούρια.

20% θα έχουν και οι δύο μαζί οι συμμαθητές και θα δικαιωθούν όσοι δεξιοί ακούν Σαμαρά και φτύνουν. Πόσοι δεξιοί ακούν και Μητσοτάκη και φτύνουν? Τι κοινό έχουν οι δύο? Το ότι τσακώθηκαν? "Ευρωπαιστές". Ο Γερμανός ελέγχει και τα δύο κόματα.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα ήταν,είναι και θα είναι Πολιτικό και ΟΧΙ Οικονομικό!

Καί είναι Δίλημμα πολιτικό,κατα το μάλλον ή ήτον, από ότι Πρόβλημα οικονομικό.

Και τό Ελληνικό και το Ευρωπαικό και το..Αμερικάνικο!

Οί Οικονομικές Θεωρίες δημιουργούνται,εξελίσσονται και αναπτύσσονται για να προσφέρουν άλλοθι στίς λανθασμένες επιλογές και να επιβραβεύουν αιτιολογώντας τίς όποιες επιθυμίες τών Πολιτικών Ηγετών.
Ετσι μαζί, στην πορεία,έρχονται και τα διλήμματα...

Αλλά την απάντηση Δραχμή ή Ευρώ,
θα την βρείς στό δίλλημα.. Ευρώ ή Δραχμή το 2001..
Πολιτική απόφαση ήταν τότε,πολιτική είναι και τώρα..
Τά πρόβατα παραμένουν τα ίδια.
Αναμένουν τόν τσομπάνη..

ό παγωτατζής

a. horribillis είπε...

Το 2001, ομολογώ ότι "χάρηκα" με το ευρώ, 1) επειδή πίστευα ακράδαντα στην απελευθέρωση της αγοράς συναλλάγματος (και την εξάλλειψη των περιορισμών, και 2) γιατί πίστεψα ότι θα ίσχυαν οι συνθήκες της συνθήκης του Μασστριχτ, δηλαδή τέρμα τα ελλείμματα, τα τυπογραφεία, τέρμα τα ροζ χαρτάκια και τα γραφεία στα αεροδρόμια και το spread άπρου-μαύρου δολαρίου.

Να μην πω ότι δεν με χαλούσαν και τα έργα παραχώρησης μέχρι που είδα την τροποποίηση της σύμαβασης για το αεροδρόμιο του Μάνου, από τον Λαλιώτη. ΤΟΤΕ άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά, και υπάρχουν χειροπέδες στον ορίζοντα.

archaeopteryx είπε...

μου λένε διάφοροι, κατ' ιδίαν (ναι οι αρχαιοπτέρυγες επικοινωνούν και κατ' ιδίαν), ότι έχω άδικο για την θέση μου περί στάσης πληρωμών και εξόδου από την ευρωζώνη.

Τι να πώ... Λέω αυτό που νομίζω. Και λέω αυτό που νομίζω, όσο καιρό ...υπάρχω. Δεν έχω πάντα δίκιο, αλλά σε τέτοια ρημάδια θέματα, "ιστορικά" έχω δίκιο. Μεταβατικά, βέβαια , πολλοί έβγαλαν λεφτά από την ...διαφωνία τους με το δίκιο μου.

C' est la vie.

Το ισχυρότερο επιχείρημα όσων διαφωνούν είναι ότι είμαστε άχρηστοι, ή λαμόγια, άρα καλύτερος ο ζυγός.

Ανώνυμος είπε...

Θα μας ερημοποιησουν αν τους αφησουμε

Εισαγωγή ηλιακής ενέργειας από την Ελλάδα, προτείνει η Αγκ. Μέρκελ

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε απόψε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι επιδοτήσεις που αφορούν την παραγωγή ηλιακής ενέργειας υποστηρίζοντας ότι θα ήταν πιο λογικό στο μέλλον η χώρα να εισάγει ηλιακή ενέργεια από περιοχές όπως η Ελλάδα, που έχουν μεγαλύτερη ηλιοφάνεια.

Η Μέρκελ τόνισε ότι μολονότι η αιολική ενέργεια φαίνεται να είναι οικονομικά βιώσιμη στη Γερμανία, δεν ισχύει το ίδιο και για την ηλιακή. Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση μείωσε δραστικά τις λεγόμενες εγγυημένες τιμές αγοράς, μέσω των οποίων οι επενδυτές λαμβάνουν ένα εγγυημένο ποσό για την ενέργεια που παράγουν. "Δεν είμαι όμως σίγουρη για το αν θα έπρεπε να τις περικόψουμε ακόμη περισσότερο", είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Μαγδεμβούργο.

Η Ευρώπη είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για την ηλιακή ενέργεια, όμως εξαρτάται ακόμη από τις κρατικές επιδοτήσεις επειδή η ηλιακή ενέργεια είναι σχεδόν οκτώ φορές ακριβότερη από την ενέργεια που παράγεται με συμβατικούς τρόπους -- άνθρακα ή φυσικό αέριο.

Η Μέρκελ σημείωσε τέλος ότι δεν είναι λογικό τόσες πολλές επιδοτήσεις να πηγαίνουν σε έναν τομέα που τελικά παράγει ελάχιστη ενέργεια

panos είπε...

Δεν θέλω την 6η ή καμία δόση. Δεν ήθελα επιδοτήσεις από την "ΕΕ". Δεν ήθελα "πακέτα". Δεν ήθελα Ολυμπιακούς.
Ηθελα να πληρώνω 70δρχ. την τσίχλα στο περίπτερο και όχι 0.70€.
Δεν θα μας αφήσουν όμως έτσι εύκολα. Εμείς πρέπει να δράσουμε, και να το κάνουμε για τα παιδια και τα παιδιά τους.
Εμείς κληρονομήσαμε ένα καθεστώς εξαρτημένων ηγεσιών, αυτά δεν πρέπει να κληρονομήσουν σκλαβιά και αυθαίρετα πράσινα γερμανικά τερατουργήματα από τον Ολυμπο στην Κρήτη.