Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η (Γερμανική) πολιτική ανακήρυξε την ενέργεια σε είδος πολυτελείας. Πρώτοι θα το καταλάβουν οι φτωχοί, αλλά οι φτωχοί δεν έχουν λόμπυ

Και στους φτωχούς είμαστε και εμείς, που δεν μας εκπροσωπούν τα μάλλον πλούσια ανέμελα άτομα που έχουμε στείλει στην Βουλή (όχι, δεν θα πω μπέεεεε...)



Εγώ δεν έχω αντιγράψει Γερμανούς στα ενεργειακά που σας λέω δύο χρόνια τώρα, και είμαι βέβαιος ότι ούτε αυτοί διάβασαν αυτά που λέω εγώ ώστε αν λέμε όλοι τα ίδια πράγματα. Οι ΑΠΕ είναι μία οφθαλμαπάτη. Θα πληρώνονται ακριβά, για να μην έχουμε ρεύμα.  Η σχετική μελέτη εδώ και την βρήκα στο NoTricksZone.  Θάβει τα αιολικά, και χλευάζει το κλείσιμο των πυρηνικών.  Οι Γερμανοί έχουν πραγματικό ενεργειακό πρόβλημα, δεν λύνεται ούτε με τα αιολικά τους, ούτε με τα Helios, και σας το έγραψα λίγο μετά την Φουκουσίμα ότι τα ηλεκτρικά τρένα δεν δουλεύουν με ΑΠΕ και ότι θα κάνουν γαργάρα είτε τα περί CO2 είτε τις αντιπυρηνικές τους υστερίες.  Η πυρηνική δεν είναι ούτε ακίνδυνη και σίγουρα ακριβότερη από το κάρβουνο. Αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνη από άλλα επικίνδυνα πράγματα και παράγει πολύυυ ρεύμα.  Και σίγουρα δεν λένε όλοι οι Γερμανοί αυτά που λένε οι "Γερμανοί" που μιλάνε με τα "Ελληνικά" κόμματα "εξουσίας" (τρομάρα τους). Κι ας το είπε και η Ζήμενς!

Και βρήκα προεκλογικό σλόγκαν για βουλευτές και κόμματα:

It's the economy, stupid

και το είπε και τύπος που δεν συμπαθώ καθόλου. "Stupid" σημαίνει "καλημέρα σας κύριε Βουλευτά".

1 σχόλιο:

nikos είπε...

η Γερμανοί το ανακήρυξαν ..η ελληνες τεχνοκράτες και πολιτική το εφάρμοσαν στην πράξει