Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Σήμερα εμείς, αύριο εσείς



Η "Ελληνική" "Κυβέρνηση" των Τίποτα προωθεί "κάτι" την ώρα που η μία μετά την άλλη οι ξένες κυβερνήσεις και οι ξένες εταιρίες που προωθούν αυτό το "κάτι" παραδέχονται ότι είναι ατελέσφορο και αντιοικονομικό. Αυτό με κάνει να καταλήγω σε κάτι απλό. Δεν είναι "Ελληνική" και δεν είναι "Κυβέρνηση". Είναι ποταπά ανθρωπάκια που δεν ...διαβάζουν, και πληρώνονται για να εξυπηρετούν αγνώστους.

Το ενεργειακό και οικονομικό ατελέσφορο των αιολικών αποδεικνύεται με την ημέρα. Το ότι παίρνουν νερά και κάνουν γεωτρήσεις για υβριδικά, σε Ελληνικά νησιά, ή την Κρήτη, και τέτοιες δουλειές, αν δεν φοβόμουν την δραματοποίηση, θα το χαρακτήριζα γενοκτονία. Ή εκτοπισμό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε περιοχή όπου ξοδεύονται χιλιάδες σφαίρες σε μπαλωθιές ενός γάμου, αλωνίζουν με το έτσι θέλω οι αιολικοί. Φανταστείτε τι κάνουν αλλού.

Οσο για την φάμπρικα των "δασικών εκτάσεων" όμοια της δεν υπάρχει παγκοσμίως. Οι δε δασικοί μας, που τόσο τσαμπουκά πουλάνε εδώ, όταν πάνε σε συνέδρια στο εξωτερικό δεν προσπαθούν καν να μεταφράσουν τον ανύπαρκτο διεθνώς όρο "δασική έκταση". Χρησιμοποιούν τον όρο "βοσκότοπος".

Να θυμηθουμε όμως και την συμβολή του τέως προέδρου του Ε' τμήματος του ΣτΕ που έδωσε συνταγματική κάλυψη στην άνευ αποζημιώσεως απαλλοτρίωση που είναι η δασική έκταση. Αυτή είναι η οικολογία στην Ελλάδα, ένα μίγμα αυθαιρεσίας, υστερικού δογματισμού και εξόφθαλμης κομπίνας.

Αν δεν σταματήσετε εσείς τους οικολόγούς, αυτοί θα σταματήσουν εσάς. Η επιλογή είναι δική σας. Το Αποπηγάδι είναι μόνο η αρχή.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο το ιστορικό των ΑΠΕ στο Αποπηγάδι.
Τόσοι φορείς, τόσοι νόμοι, τόσες διαδικασίες και όλες αυτές οι ακριβοπληρωμένες δομές να καταλήγουν στο να δημιουργούν έναν ιστό εγκλωβισμού, από τον οποίο οι απλοί άνθρωποι δύσκολα μπορούν να γλιτώσουν από τα «προμελετημένα» σχέδια των ισχυρών ή τεχνοκρατών.
Δυστυχώς, σε αυτή τη χώρα, οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε ήδη δέσμιοι ενός συστήματος που γνωρίζουμε πως είναι δομημένο με τρόπο που να εξυπηρετεί σκοπούς και συμφέροντα ελάχιστων.
Επίσης είναι δραματικό, που οι περισσότεροι από όσους έχουν δικαίωμα χρήσης «της σφραγίδας», γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να τιμωρηθούν για «μεθοδεύσεις», παρατυπίες ή «διευκολύνσεις» που ενδεχομένως κάνουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.