Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Κι άλλες ορδές παρασίτων και τρωκτικών


Στην αρχή θα μας λένε ότι είναι για τους "πλούσιους" μόνο... Περιμένετε και θα δείτε...  Έχει πολλούς άνεργους που ψάχνουν να ροκανίσουν. Και έπειτα αναρωτιέστε γιατί φεύγουν τα λεφτά εκτός. Με τέτοια μυαλά, τι περιμένετε να κάνουν τα "λεφτά";


Στις 18/01/2012 έγινε η συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων με τον Υφυπουργό κ. Παντελή Οικονόμου. Τα θέματα που συζητήθηκαν αναφέρονται στο κάτωθι υπόμνημα. Η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και ο κ. Υφυπουργός θεώρησε ότι το σύνολο των προβλημάτων μπορούν να αντιμετωπιστούν. Δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις για την σύνταξη του Περιουσιολογίου και για το σώμα ιδιωτών ελεγκτών , καλώντας παράλληλα τους εκπρόσωπους της Ομοσπονδίας να προχωρήσουν σε ανάλυση


των προτάσεων τους.

Το υπόμνημα που δόθηκε στον κ. Υφυπουργό και πάνω στο οποίο έγινε συζήτηση είναι το κάτωθι.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων
ΓΑΜΒΕΤΑ 4 ΑΘΗΝΑ
ΤΗ. 2103826627 FAX 2103626928
Email : soeea@otenet.gr 
ΑΘΗΝΑ 18/01/2012

Υπόμνημα

- Απαιτείτε (με αι γράφεται, αγράμματοι) μια σύγχρονη και αξιόπιστη ΓΓΠΣ που θα δίνει πληροφορίες πάνω στις οποίες θα κινούνται τα ελεγκτικά όργανα και οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί .
- Ο Φορολογικός νόμος θα πρέπει να είναι ευανάγνωστος και κατανοητός. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραπέμπει σε άλλους νόμους και ερμηνευτικές εγκυκλίους. Μπορεί έτσι να έχει πολλές σελίδες αλλά θα κερδίσει η πολιτεία σε χρόνο, χρήμα και σε φερεγγυότητα.
- Προτείνουμε την σύνταξη του Περιουσιολογίου από τους συναδέλφους Λογιστές – Φοροτεχνικούς σε βάθος χρόνου οι οποίοι θα εργαστούν πάνω σε σύγχρονη υποδομή της ΓΓΠΣ. Eτσι θα μπορέσει η πολιτεία να σταθεί σε βάσεις για να εισπράξει οποιοδήποτε τέλος θα αφορά την ακίνητη περιουσία
- Επισημαίνομαι τις τεράστιες δυσκολίες για την υποβολή των Ε9 οικονομικού έτους 2011.Υπάρχει ανάγκη να ελεγχθούν όλες οι δηλώσεις Ε9 ανεξάρτητα από το αν έχει υποχρέωση ο φορολογούμενος. Αυτό γιατί σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι δηλώσεις που έχουν επεξεργασθεί είναι λαθεμένες. Κρίνεται απαραίτητη μια τουλάχιστον τρίμηνη παράταση έγκαιρα.
- Δημιουργία σώματος ιδιωτών ελεγκτών οι οποίοι θα ελέγχουν και θα εκδίδουν το φορολογικό πιστοποιητικό σε επιχειρήσεις από ένα ποσό κύκλου εργασιών και πάνω και σε όσες επιχειρήσεις εκτιμά η ΓΓΠΣ. Με γνώμονα πάντα τον ασυμβίβαστο του ελεγκτή και του ελεγχόμενου. Το θέμα των Φορολογικών Πιστοποιητικών όπως είναι σήμερα επιτρέπει την αισχροκέρδεια ενώ παράλληλα ο ορκωτός είναι και ελεγκτής και ελεγχόμενος με ότι συνεπάγετε ("αι", αγράμματε) αυτή η εξάρτηση.
- Ζητάμε να ελεγχτεί ο τρόπος ίδρυσης των επιχειρήσεων μέσο των ΕΒΕ -μια στάση - για να σταματήσει η ταλαιπωρία των επιχειρηματιών και η ίδρυση επιχειρήσεων που δεν έχουν δικαίωμα έναρξης. Η έναρξη μέσω ΕΒΕ έχει αποδειχθεί η χαρά των φοροφυγάδων.
- Ζητάμε την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να σταματήσει κάθε παράνομη δραστηριότητα στην αγορά.
- Χρειάζεται καλύτερη διατύπωση το άρθρο 9 του φορολογικού νόμου 3842/2010. Η έκδοση αποδείξεων από την μεριά των φοροτεχνικών να κρίνεται στο τέλος του έτους .Διότι έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στους συναδέλφους από την ερμηνεία που δίνει ο καθένας στο νόμο.

Για την
Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων

Ο Πρόεδρος                          
Κούκουνας Κωνσταντίνος

Ο Γενικός Γραμματέας
Παύλου Χρήστος

5 σχόλια:

Ληδα είπε...

Ολόκληρη η ομιλια του Πάνου Καμμενου

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AmqninnIgnw

spiral architect είπε...

Τι έγινε;
Οι ... λαδέμπορες μυρίστηκαν φρέσκο αίμα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν πάτε ρε κακομοίρηδες σε καμιά χώρα με σύγχρονο σύστημα ελέγχων, όπως την Μάλτα, την Κύπρο ή ακόμη και τον Λίβανο, για να δείτε πως γίνονται οι έλεγχοι απλά και φθηνά (για τον πελάτη).

Ρε ούστ από δω!

Ανώνυμος είπε...

XA!!! Ειχαν και συναντηση και με τον Καπελερη στις 2/1/12. (οπου συζητήθηκαν τα ίδια θέματα) και μάλιστα ο Καπελέρης : "Παράλληλα απεδέχθη εκ πρώτης την ιδέα σύνταξης του Περιουσιολογίου από τους συναδέλφους σε βάθος χρόνου.."
και γιατί τους καίει περισσοτερο??
"Επισημάνθηκε ότι οι Λ/Φ δεν μπορούν να είναι εισπράκτορες για το κράτος και να πληρώνουν για χρήματα που δεν εισέπραξαν και δηλώθηκε ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή στον τρόπο έκδοσης των αποδείξεων θα προβούμε στην διακοπή των σχέσεων με τους επιχειρηματίες με ευθύνη της πολίτικης ηγεσίας"
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9121

Οι εκβιασμοι για το τομαρι τους πεφτουν σύννεφο...αλλα για την Ελλαδα ...χεστηκανε...
ΤhW

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό το μίσος των Σοσιαλιστών για την ατομική ιδιοκτησία

Orestios