Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η Frigoglass χρηματοδοτεί παραπληροφόρηση σε παιδιά (ή αμφιλεγόμενη πληροφόρηση, ή προπαγάνδα, εάν προτιμάτε)


Ποιάς κλιματικής αλλαγής από όλες;  Αυτής που προωθεί αιολικά, τώρα που οι γονείς μαθαίνουν ότι είναι απάτη; Ή το ηλιογενές φαινόμενο του ψυχροκηπίου;  Να το δείτε αυτό κύριοι Frigoglass.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=54259
amazongate (άλλη μαϊμουδιά της WWF)
Ποιός κινεί τα νήματα της WWF;
Μιά άλλη άποψη της WWF

Η Frigoglass φτιάχνει ψυγεία που πάνε σε περίπτερα για κόκα-κόλες κλπ. Ήταν αδερφή εταιρία της (Coca Cola) μέχρι που αυτή πήγε Ιρλανδία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από την ανακοίνωση του προγράμματος φαίνεται πως:
«Οι μαθητές καλούνται να εξοικειωθούν με τις λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, όπως συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης, να διαχωρίσουν τις ανάγκες από τις επιθυμίες και να επανεξετάσουν το σύγχρονο τρόπο ζωής και τους μηχανισμούς μέσω των οποίων οι καταναλωτές πείθονται να εκτιμούν το περιττό ως αναγκαίο»….
Το θετικό είναι ότι το κόστος του προγράμματα φαίνεται ότι το αναλαμβάνει ο χορηγός. Γιατί υπάρχουν και κάποιες άλλες σειρές επιμόρφωσης που έχουν κάποιο κόστος:

http://www.espa.gr/el/Pages/Proclamationsfs.aspx?item=1895

Και από την άλλη δεν είναι θετικό που η Frigoglass συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη χώρα μας;
Κάποια στιγμή είχα διαβάσει αυτό:
http://www.tovima.gr/finance/finance-business/article/?aid=252252

Ανώνυμος είπε...

H Frigoglass ήταν μια χαρά παράρτημα της 3Ε. Και ζούσε στην ουσία λόγω 3Ε. Από την στιγμή που λόγω αλλαγών στην μαμα Κοκα Κολα έπαψε η 3Ε να είναι όσο "Ελληνική" ήταν έχασε και η Frigoglass τον λόγο ύπαρξης. Πόσα ψυγεία? Πόσα περίπτερα?

Μην υποτιμάς πόσο άσχετη είναι η διοίκηση της εταιρίας με τις "δημόσιες σχέσεις", και μην υποτιμάς πόσο ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ με τον τρόπο τους οι ΜΚΟ τις εταιρίες.

Το ερώτημα είναι ποιός ή ποιά αφήνει ΜΚΟ να μπαίνουν σε σχολεία?

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το ερώτημα ποιος ή ποιοι αφήνουν τις ΜΚΟ να μπαίνουν στα σχολεία:

Έχω την εντύπωση ότι το θέμα περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία (με ειδικά εκπαιδευμένους καθηγητές, συγγράμματα, επισκέψεις σε σχολεία στελεχών ΜΚΟ με προγράμματα περιβαλλοντικά, συγγραφή ή αναπαραγωγή ειδικών περιβαλλοντικών συγγραμμάτων, οργάνωση περιβαλλοντικών εκδρομών σε συγκεκριμένους τόπους «οικολογικού» ενδιαφέροντος κλπ) έχουν ξεκινήσει αρκετά παλιά, γύρω στη δεκαετία ’90 από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Εκεί δημιουργήθηκαν και οι κατάλογοι των «εγκεκριμένων» ΜΚΟ που νομιμοποιούνταν να υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα στα παιδιά. Στην πορεία των χρόνων και άλλα υπουργεία ή γενικές γραμματείες χρηματοδότησαν ή ενέκριναν συμπληρωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με υλικό που είχαν ήδη έτοιμο κάποιοι φορείς, κάποιες ΜΚΟ κλπ. Κάποια στιγμή, ειδικά στα περιβαλλοντικά προγράμματα, σημαντικό μέρος τέτοιων χρηματοδοτήσεων κάλυπτε το Υπουργείο Γεωργίας αλλά και το ΥΠΕΧΩΔΕ, σε κάποιον βαθμό και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το κείμενο που είδα τυχαία, με τίτλο: (Το «πάρτι» χρηματοδοτήσεων στη Γραμματεία Νέας Γενιάς συνεχίζεται ) πιστεύω ότι καλύπτει ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα των πεπραγμένων της συγκεκριμένης Γραμματείας.

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=52002