Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Μα γιατί έχουμε ενεργειακό πρόβλημα, αφού βάλαμε 1.626 αιολικά MW; (1)


Με όλη την Μνημονιολογία, κάπου ξεχάσαμε τα ενεργειακά, τα οποία σε περίληψη έχουν  ως εξής:

Η Ελλάδα, αν δείτε λίγο το energypress, έχει πρόβλημα. 1) Πληρώνουμε τους πονηρούς που μπλόκαραν τα λιθανθρακικά του Αθανασόπουλου και δεν αναφέρομαι στους συνδικαλιστές. 2) "Ανακαλύπτει" και το πολιτικό ρίσκο του αερίου, και τα καλά της ΕΕ. 3) Η Ελλάδα επίσης ανακαλύπτει κάτι που ο Νίκος φωνάζει εδώ και καιρό: Εξαντλήσαμε τα εύκολα κοιτάσματα λιγνίτη μέχρι να δώσουμε τα επόμενα έτοιμα κοιτάσματα λιγνίτη στους απελευθερωτές μας. Και κοίτα σύμπτωση, 4) χωρίς κάποια αντιδικία, δεν έχουν να δώσουν ρεύμα και οι γείτονες. Ο Παλαιοκρασσάς έχει δίκιο που λέει ότι είναι εκ προμελέτης η κρίση, αλλά είναι κρίση.

Και πάμε στις ΑΠΕ. Τα 2.000 αιολικά MW που τάζει ο Παπακωσταντίνου στους ψεύτες, κοστίζουν παραπάνω για την
ενέργεια που θα παράξουν από 2.000 πυρηνικά MW και τουλάχιστον 2-3 φορές όσο ανθρακικά MW. "Επενδύοντας" σε ΑΠΕ, και δεν θα έχουμε ρεύμα, και θα πληρώνουμε. Και μπορεί οι Υπουργοί να έχουν ασυλία ή να καταφύγουν στην Ολλανδία, αλλά οι υπόλοιποι στην ΡΑΕ και οι παραγοντίσκοι των κομμάτων που προωθούν αυτή την κλοπή, μπορεί και να λογοδοτήσουν, και νομίζω το έχω "προειδοποιήσει".

Αν οι ΑΠΕ παράγουν κάτι χρήσιμο, γιατί δεν μας λένε πόσο λιγνίτη και πόσο φυσικό αέριο έχουν υποκαταστήσει τους τελευταίους 6 μήνες τα 1.626 αιολικά MW;  Με στοιχεία, όχι με υποθετικούς υπολογισμούς και εικονικές τρίχες. Και πόσο πληρώθηκαν για κάθε τόνο που εξοικονομήσαμε; Και, πριν μας πουν, ας διαβάσουν για τα Falklands, χαχαχάααχα!

Τα πειραγμένα παιδάκια εξακολουθούν να φαντάζονται εξαγωγές φ/β ρεύματος 3-4 ώρες την ημέρα, όταν έχει ήλιο. Θα το πληρώνουμε 400 εδώ, αλλά θα το επιδοτούμε για να πουλιέται 50 έξω.

Στο εξωτερικό, οι αιολικοί είναι σε πανωλεθρία παρά τις λίγες ανακοινώσεις υπερακτίων. Ο κόσμος δεν θέλει τις σαβούρες τους, ο κόσμος έχει μάθει το ψέμα τους, και οι πολιτικοί δεν αντέχουν να επιδοτούν. Θα τα μαζέψω τα άρθρα, προσεχώς. Οι φ/β γενικά φαλιρίζουν, αλλά σε χώρες με εγχώρια παραγωγή εξακολουθούν να επιδοτούνται. Ο Παπακωνσταντίνου με δικά μας λεφτά επιδοτεί Γερμανούς (εκτός εαν και αυτός ...μπλοφάρει).

Τέλος, χωρίς να θεωρώ ότι ο λιγνίτης, ή το κάρβουνο, ή το να ξυπνάς το πρωί είναι χωρίς κινδύνους, θεωρώ την Greenpeace, την WWF και κάτι επί πληρωμή οικολόγους, πράκτορες και δολιοφθορείς της χώρας μου.  Και περιμένω να δω εάν το αγορασμένο κόμμα των Οικολόγων-Πράσινων θα ενισχυθεί από όλους αυτές τους βουλευτές που παραιτήθηκαν. Οι Πράσινοι είναι η Πέμπτη Φάλαγγα της Νέας Τάξης, όσο καλοπροαίρετοι ή ρομαντικοί κι αν είναι πολλοί από αυτούς στην "βάση" τους.

Το κάρβουνο δεν έχει πολιτικό ρίσκο
Δεν θα γίνουν εργοστάσια λιθάνθρακα στην Ελλάδα
Αποσπάσεις Δ.Υ. στους Οικολόγους Πράσινους:  "Οι υποψήφιοι πρέπει να υποστηρίζουν τις πράσινες αξίες και τις πράσινες πολιτικές.  Να μην είναι μέλη άλλων πολιτικών κομμάτων (πέρα από πράσινα κόμματα εκτός Ελλάδας)"

Η φωτό ξεκίνησε από εδώ.

16 σχόλια:

victoria (true) είπε...

Μεγάλο πρόβλημα αρχαίε. Η ΔΕΗ είναι άφραγκη. Λιγνίτης πρόβλημα, υδροηλεκτρικά είχαν αλλά τα δώσανε τα πολλά νερά, αέριο πρόβλημα, η Ρεβυθούσα δεν βρίσκει lng, η Τουρκία δεν δίνει και όλη η Ευρώπη έχει καταπαγώσει και έχει peak κατανάλωσης πού να πρωτοδώσει η Ρωσία. Όλα τα είχαμε, να είμαστε και με τα κεράκια και τις ξυλόσομπες.

spiral architect είπε...

Στην γενικότερη κατάσταση που διάγουμε σαν κράτος η ενέργεια παίζει και αυτή το ρόλο της. Η victoria (true) είπε παραπάνω, αυτά που ο πολύς κόσμος δεν βλέπει.

Στο ενεργειακό μείγμα ηλεκτροπαραγωγής το Φ.Α. έχει ξεπεράσει τα υδροηλεκτρικά με αυξητικές τάσεις αν στο μέλλον παίξουν πολλά ΑΠΕ, ο Μυτηληναίος διαμαρτύρεται κομψά, ακολουθώντας την "ένδοξη" ΠΕΣΙΝΕ, που τη σύμβασή της επάξια διαδέχθηκε.
(να ήμασταν κάτι σαν το Αζερμπαϊτζάν ...)

Οι αυλές απόθεσης του εξορυγμένου λιγνίτη είναι μισοάδειες και τα λιγνιτικά εργοστάσια υπολειτουργούν.

Η λιανική τιμή πώλησης της kWh θα ακολουθήσει οσονούπω την ΟΤΣ, εκτοξεύοντας τους λογαριασμούς στα ύψη.

Η ΔΕΗ μέλλει να αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας.

(~500.000 απλήρωτοι λογαριασμοί, χωρίς δυνατότητα διακανονισμού, λόγω χαρατσιού)

Και πόσα ξύλα να κάψουμε στο παραγώνι, ή στο ενεργειακό μας τζάκι; Η λαθροϋλοτομία δουλεύει μια χαρά (έτσι γινόταν και στην κατοχή) αποψιλώνοντας τις υπώρειες των βουνών, επειτένοντας το πρόβλημα από τις δασικές πυρκαγιές με κίνδυνο πλημμυρών.
(βλέπε τις πρόσφατες πλημμύρες στον Πύργο)

Ζούμε ενδιαφέροντες καιρούς!
(κινέζικη κατάρα από το κινέζικό μου pc)

spiral architect είπε...

Προσοχή-προσοχή!

To wannabe BBC της Ελλάδας έγραψε στις 9:08:
Έκτακτα μέτρα για την έλλειψη φυσικού αερίου στη χώρα

Μεχρι τώρα (9:40) στο site του ΥΠΕΚΑ η απόφαση δεν έχει ανέβει.
(και γ@μώ τα κονέ να'ουμ'!)

Τα παπαγαλάκια τρίβουν τα χέρια τους, γιατί κανένας ως τώρα δεν έχει φέρει την Ελλάδα σε τέτοια κατάντια!
(και όχι μόνο στα ενεργειακά)

Θυμάστε τις "χαριτωμενιές" της Μπιρμπίλη;
(ποιος μ@λ@κ@ς έκλεισε τον γειωτή;)

spiral architect είπε...

... και φυσικά κουβέντα δεν λένε για τα φέσια των μεγάλων καταναλωτών (ηλεκτροπαραγωγών και μη) προς τη ΔΕΠΑ.

Κεριά από το ΙΚΕΑ να αγοράσουμε και καλό μας blackout!
(ή έστω ηλεκτροδότηση εκ περιτροπής)

spiral architect είπε...

Μού επιτρέπεις να σού κάνω το μπλογκ ολίγον τι ... Espresso:

«Άθεος σχιζοφρενής ο ΓΑΠ», λέει η πρώην σύζυγός του

nikos είπε...

archaeopteryx- όταν στο Λεκανοπέδιο Κοζάνης -Φλώρινας έχουμε εγκατεστημένα 4650 MW και σε ανασφαλεια τροφοδότησης είναι τα 3000 MW τι σκατά να περιμένουμε
http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=155789
http://www.dei.gr/Default.aspx?id=48440&nt=18&lang=1
http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/12/13/amyntaio/

nikos είπε...

αντί να κρεμάσουν από τα αρχι@ια (αν έχει ακόμα) τον Παπαδημο για αθέτηση χρηματοδότησης κυβερνητικής εντολής του Παπανδρέου 15.5.95( βλέπε έκθεση Τράπεζας της Ελλάδας 1995) αυτί τον έκαναν πρωθυπουργό χιχχι(ataktos)

Ανώνυμος είπε...

"θεωρώ την Greenpeace, την WWF και κάτι επί πληρωμή οικολόγους, πράκτορες και δολιοφθορείς της χώρας μου."

ΛΑΘΟΣ! Ολοι οι οικολογίζοντες είναι πράκτορες, είτε εκούσια είτε ακούσια. Διότι σε καταστάσεις εθνικής ανάγκης δεν υπάρχουν περιθώρια για άγνοια. Οταν βλέπεις ότι η ενεργειακή επάρκεια είναι το βασικό συστατικό της επιβίωσης και της ανάκαμαψης δεν μπορείς να προσποιείσαι τον μαλάκα.

Φτάνει πια η οικολογική ασυλία.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

http://www.reporter.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/195907-%C2%ABStereyoyn%C2%BB-ta-ydatina-apothemata-ths-DEH,-sta-ypsh-h-chondrikh-timh-sto-reyma

nikos είπε...

για την ώρα είμαστε άπατοι ...του χρόνου βλέπουμε...

nikos είπε...

http://www.admie.gr/more-announcements/anakoinosi/article/681/

nikos είπε...

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ
ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

DECLARATION OF STATE OF EMERGENCY
AND ISSUANCE OF ORANGE ALERT

15.02.2012

O Διαχειριστής του Συστήματος, δεδομένης της έλλειψης σημαντικής ποσότητας θερμικής παραγωγής της τάξεως των 3,5GW και της αβεβαιότητας σχετικά με τη διαθεσιμότητα Μονάδων Παραγωγής Φυσικού Αερίου που επηρεάζουν την αξιόπιστη και επαρκή τροφοδοσία των καταναλωτών, κηρύσσει άμεσα Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης σύμφωνα με το Άρθρο 75 του Κώδικα Διαχείρισης του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Επίσης, δεδομένης της αυξημένης πιθανότητας αδυναμίας κάλυψης του φορτίου του Συστήματος, ενεργοποιεί άμεσα Πορτοκαλί Συναγερμό σύμφωνα με το Άρθρο 78 του ιδίου Κώδικα.

The Independent Transmission System Operator of Greece, given the significant reduction of available thermal production availability of approximately 3,5GW and the uncertainty about the availability of Natural Gas fired Production Units, declares, according to Article 75 of the Greek Transmission System Operation Code, a State of Emergency. Moreover, given the increased probability of Loss of System Load, the Independent Transmission System Operator issues an Orange Alert according to Article 78 of the Greek Transmission System Operation Code.

nikos είπε...

και μια υπενθύμιση στο Παπαδημα !!!!και παρεουλα του

Ιουνίου 2008
E-2452/2008
Απάντηση του κ. Piebalgs εξ ονόματος της Επιτροπής
Η οδηγία 2005/89/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 18ης Ιανουαρίου 2006, περί μέτρων διασφάλισης του εφοδιασμού με ηλεκτρισμό και περί επενδύσεων υποδομής(1), ορίζει διατάξεις διασφάλισης της παροχής ηλεκτρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την επάρκεια παραγωγής και δικτύου, η δε οδηγία δεν προβλέπει μηχανισμό ενισχύσεων σε κοινοτικό επίπεδο.

Ο ορισμός και το πεδίο εφαρμογής της ασφάλειας του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια διατυπώνονται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 και στο άρθρο 2 στοιχείο β) της οδηγίας 2005/89/EΚ. Στην πράξη, ασφάλεια του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια σημαίνει επάρκεια παραγωγής και δικτύου, δηλαδή ικανότητα παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρισμού ώστε να ικανοποιείται η ζήτηση. Ο κυριότερος παράγων που δυνητικά μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια είναι το χαμηλό επίπεδο επενδύσεων τόσο σε ικανότητα ηλεκτροπαραγωγής όσο και σε δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού (τόσο στο εσωτερικό των μεμονωμένων κρατών μελών όσο και σε διασυνδέσεις μεταξύ διαφορετικών κρατών μελών). Η συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ επιχειρήσεων εκμετάλλευσης δικτύων ηλεκτρισμού (διαχειριστών των συστημάτων μεταφοράς) είναι επίσης ζωτικής σημασίας επειδή βοηθά στην πρόληψη πιθανών γενικών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο άρθρο 4 παράγραφος 1 της οδηγίας αναγράφεται ότι οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης συστημάτων μεταφοράς είναι υπεύθυνες για τους κανόνες ασφάλειας του ηλεκτρικού δικτύου, καθώς και για την επί καθημερινής βάσεως διαχείριση του ηλεκτρικού συστήματος και για τον έλεγχο πιθανών περικοπών/ελλείψεων.

Οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης των συστημάτων μεταφοράς συνεργάζονται επίσης σε εκούσια βάση και συνάπτουν μεταξύ τους συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρισμού με σκοπό τη διασφάλιση επαρκών επιπέδων ασφάλειας του εφοδιασμού.


(1) ΕΕ L 33 της 4.2.2006.

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+WQ+E-2008-2452+0+DOC+XML+V0//EL&language=EL

Φοτις είπε...

Κι όμως το "έγκυρο" ΣΚΑΙ μας ενημερώνει ότι ο λιγνίτης είναι ακριβό καύσιμο, οπότε θα πρέπει να τα κλείσουμε όλα και να πάμε σε black out αύριο κιόλας! http://www.skai.gr/news/environment/article/194747/greenpeace-giati-o-lignitis-einai-akrivo-kausimo-/?utm_source=rss_news_environment&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss

archaeopteryx είπε...

Εάν ο Σκαϊ δεν θέλει λιγνίτη, θα πρέπει να πει ότι θέλει πυρηνικό. Εκτός εάν θέλει αιολικά, οπότε θα γλυτώσουμε από τον Σκάϊ γιατί επιτέλους δεν θα εκπέμπει.

Προσωπικά, δεν με χαλάει το πυρηνικό, αλλά είναι ...πανάκριβο σε σχεση με λιγνίτη ή λιθανθρακα (αλλά φτηνότερο από αιολικά με εφεδρεία αερίου)

Ανώνυμος είπε...

"ΛΑΘΟΣ! Ολοι οι οικολογίζοντες είναι πράκτορες, είτε εκούσια είτε ακούσια. Διότι σε καταστάσεις εθνικής ανάγκης δεν υπάρχουν περιθώρια για άγνοια. Οταν βλέπεις ότι η ενεργειακή επάρκεια είναι το βασικό συστατικό της επιβίωσης και της ανάκαμαψης δεν μπορείς να προσποιείσαι τον μαλάκα.

Φτάνει πια η οικολογική ασυλία."


ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 50 ΛΕΞΕΙΣ!!!!

-Αυριο