Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ο θρίαμβος της Νοσταδαμολογίας σε καιρό φτώχειας και εθνικής ντροπής


Όλη η Γερμανία βοά που επιτέλους βγήκαν "μεγάλοι" και λένε αυτό που λένε "μικροί" τόσα χρόνια. Εδώ και έξη μήνες τελείωσε η ομερτά.  3 στα 4 άρθρα στην Αμερική και την Ευρώπη λένε ότι η "υπερθέρμανση" μπορεί και να μην υπάρχει, ότι οι κλιματικές αλλαγές είναι βασικά ηλιογενείς και τεκτονικές, ότι το κλίμα αλλάζει εδώ και 4 εκατ. ή δισεκατ. χρόνια και ότι το "ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου" είναι υστερική επινόηση "συμβιβασμένων επιστημόνων" που μαγείρευαν και έκρυβαν για να αποδείξουν ότι η Γη είναι, τελικά, επίπεδη.  Οι Γερμανοί πιο λάβροι από όλους, το ρίχνουν στα Ηνωμένα Έθνη, οι Αμερικανοί το ρίχνουν στους Αριστερούς, και
εγώ σας έχω πει τι πιστεύω. Γερμανική επινόηση 1987-1989 με αρχική Αγλλοαμερικανική στήριξη, κι ο καθένας για τους λόγους του.

Το ότι τα κλιματολογικά είναι ηλιογενή το λένε πολλοί από καιρό, αλλά είναι τώρα  best seller , και εάν το ξέρω εγώ, δεν είναι δυνατόν να μην το ξέρει το Βήμα. Δεν είναι δυνατόν να ξέρω εγώ ότι αυτοί που λένε τις μπούρδες που επικαλείται είναι η ίδια φράξια Πράσινων που κατευθύνουν την WWF και την Grenpeace.

Πριν ενάμιση χρόνο είχε βγει η θεωρία ότι το λιώσιμο των πάγων της Ανταρκτικής (παρόμοιο με αυτό του 1922, ή με το τους μεσαιωνικούς χρόνους που η Γροιλανδία ονομάστηκε έτσι επειδή ήταν Πράσινα λιβάδια) αλλάζει το Gulf Stream και για αυτό έκανε κρύα στην Αγγλία. Και επειδή αυτό το φαινόμενο έχει σχέση με σχετικά μελετημένα ρεύματα στον Ειρηνικό και Ατλαντικό (άσε που παγώνει η Αλάσκα), σκέφτηκαν τους αέρηδες. Βρε άντε σοβαρευτείτε...

Όσο για το Βήμα... Μήπως είναι της συνομοταξίας που λέει ότι εάν το ρεύμα της ΔΕΗ που ήταν €35 η μεγαβατώρα, πάει στα €120, τότε το ρεύμα της ΤΕΡΝΑ, στα €100, θα είναι φτηνό;   ΔΟΛια μαθηματικά... Σε καιρό πτώχευσης, ύφεσης ανεργίας και άγχους. Κοινώς, ούστ σκοταδιστές παπαγάλοι!

5 σχόλια:

Dimitris D είπε...

η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια'καταλαβαίνω να έισαι εναντίον των εκμεταλλευτών του πράσινου προβλήματος και της πράσινης επανάστασης - είναι ανήθικο
αλλά χειρότερο είναι να υιοθετούμε την τελειώς αντίθετη άποψη (κανένα πρόβλημα με την κλιματική αλλαγή) βασιζόμενοι επιλεκτικά σε στοιχεία/μελέτες...

το έγραψα ξανά ότι στην επιστήμη είναι πιο δύσκολο να αποδείξεις ότι δεν πετάει ο ελέφαντας, από το να υποθέσεις ότι πετάει..

ενδιαφέρον βιβλίο (δε χρειάζεται να ασπαστείς τις απόψεις του):
http://www.merchantsofdoubt.org/

Ανώνυμος είπε...

Τίποτε πιο απολαυστικό από μια γερή ενδο-οικολογική κλωτσοπατινάδα. Μην νομίσετε ότι δεν τα έχουν και αυτοί τα εσωτερικά τους. Η υπερίσχυση της υπερθέρμανσης ως cause du jour εκτόπισε άλλες ενοχές, βλέπε βιοποικιλότητα, σπάνια είδη και δεν συμμαζεύεται.

Παλιά κατάφερναν και κρατούσαν ισορροπίες και αρραγές μέτωπο δημοσίων σχέσεων. Τώρα τα σκίσαν τα πανιά και οι οικολογικές μπηχτές εναντίον των "θερμίστας" αρχίζουν και θα ενταθούν.

Hell hath no fury like the rage of an eco scorned που έλεγε και ο Μπιλ.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουμε όλοι ότι η "κανονική" θερμοκρασία του ανθρώπου είναι 36,6. Ξέρει κανείς την κανονική θερμοκρασία του πλανήτη; Οχι βέβαια.

Οι μέτρήσεις δείχνουν αυτό που αποκαλούν temperature anomaly και είναι η διαφορά της τρέχουσας μέσης θερμοκρασίας από κάποια αυθαίρετα υπολογισμένη μέση τιμή που εξάγεται από πρωτογενείς μετρήσεις που έχουν υποστεί "εξομάλυνση" με εξίσου αυθαίρετες και αμφιβόλου ακρίβειας στατιστικές πράξεις.

Τώρα που έσκασε το μπαλόνι αρχίζουν να μας λένε την αλήθεια για το πως ακριβώς μέτρησαν την θερμοκρασία και πως εξομαλύνουν θερμοκρασίες σε εκτάσεις 5Χ5 μοίρες γεωγραφικού πλάτους και μήκους. Για σκεφτετείτε λίγο την "μέση" θερμοκρασία της Αττικής που εξάγεται από πέντε σταθμούς μέτρησης στα αεροδρόμια και στην ΕΜΥ και θα καταλάβετε ότι πρόκειται για φάμπρικα.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Οι Γερμανοί που ανεφέρει η μελέτη που επικαλείται το Βήμα είναι το πράσινο παρακράτος που είχες αναφέρει. Το επιχείρημά τους είναι παιδαριώδες. Αν δηλαδή παγώσει πολύ η Ανταρκτική θα κάνει ζέστη στην Ευρώπη? Παραμύθια.

archaeopteryx είπε...

Dimitris D,

έχουμε (γενικά 5 ή 20 ή όσα) προβλήματα, σαν χώρα, και 10 ή 100 φορές αυτό τον αριθμό σαν "πλανήτης".

Το πρώτο πρόβλημα σε αυτή την διαπίστωση είναι ποιός αποφασίζει ποιά είναι η προτεραιότηα σε αυτά τα προβλήματα. Χωρίς προτεραιότηες, πελαγώνεις.

Το δέυτερο είναι, όταν καταλήξουμε ποιός αποφασίζει για τις προτεραιότητες είναι ποιές πραγματικά είναι αυτές.

Η κλιματική αλλαγή είναι (πες) ένα από τα προβλήματα, αλλά η κατάταξή του στην ιεράρχηση θα έπρεπε να είναι συνάρτηση του πόσο είναι κάτι που μπορούμε εμείς να κάνουμε κατι για αυτό, ή πόσο είναι του ήλιου, ή της τροχιάς της Γης ή των ηφαιστείων κλπ.

Η άποψή μου είναι ότι στο που φταίμε εμείς, και τι μπορεί να κάνουμε εμείς, το θέμα είναι ή πρέπει να είναι χαμηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων.

Αν με την επανάληψη βασικά ατεκμηρίωτων θεωριών επικρατήσει (όπως έχει επικρατήσει) φοβία, τότε απλά θα γίνει (και έχει γίνει) μια σκοταδιστική θρησκεία.

Το 800 ή το 1000 μΧ η Σωτηρία της Ψυχής ήταν μείζον θέμα φόβου και ενασχόλησης. Οι βασιλιάδες επέβλαν την θρησκεία που τους βόλευε, οι παπάδες πουλούσαν συγχωροχάρτια, και οι πιστοί αυτομαστιγωνόταν. Σωτηρία της ψυχής έγινε η κατάληψη της Ιερουσαλήμ π.χ.

Από όσα περί κλίματος έχω ακούσει και διαβάσει εγώ έχω καταλήξει ότι, άσχετα με ποιό πρόβλημα πραγματικά υπάρχει, και άσχετα με το ανθρωπογένες ή όχι αυτού του προβλήματος, όλη η φιλολογία είναι για ροκάνισμα πόρων, και πλουτισμό ορισμένων (μεγάλων) που το προωθούν όλο αυτό το σκηνικό.

Αυτό, μου μοιάζει με προώθηση νέας θρησκείας (έχει ξαναγίνει από τους Ρωμαίους και τον Χριστιανισμό ή τους Γερμαούς και τα δικά τους κλπ) και δεν έχει ακμία σχέση μα αλήθεια ή επιστήμη.

Φαντάσου να αμισβητούσες το 900 μΧ ότι η σωτηρία της ψυχής έίναι μία παπάρα. Θα σε ...έκαιγαν. Ή να αμφισβητούσες το 1600 ότι ο Ήλιος γυρίζει γύρω από την Γη. Θα σε αφόριζαν (και θα σε ένοιαζε). Άσχετα από το πόσο θρήσκος είσαι σήμερα, δεν φοβάσαι ότι θα σε κάψουν εάν δεν πάς στην Εκκλησία και μάλλον η Γή τελικά γυρίζει γύρω από τον Ηλιο.

Τα επιχειρήματα που επικαλέιται το Βήμα είναι σκοταδιστικές θεωρίες ιεροκηρύκων με άλλες σκοπιμότητες, που βγήκαν για να δικαιολογήσουν ότι βασικά από το 1997-9 και μετά μάλλον δεν υπερθερμαινόμαστε. Μία πιθανή θεωρία σε 200. Ο ουρανός γκρεμίζεται και πρέπει να μετανοήσουμε!

Οι ειδωλολάτρες του 300-400 μΧ "έχασαν" την ιδεολογική τους μάχη, αλλά μην τρελαθούμε και πούμε ότι επιστημονικά η μία θρησκεία ήτανκαλύτερη από την άλλη, άσχετα εάν δηλώνουμε ευσεβείς Χριστιανοί. Άλλαξαν θρησκεία γιατί τους στρίμωξαν και η μία προπαγάνδα ήταν πιο ...πιεστική, ή πειστική. ΔΕΝ υπήρξε "επιστήμη", υπήρξε "πίστη" και "καταναγκασμός".