Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Συνέλευση για το βάψιμο της πολυκατοικίας



Η Δημοκρατία δεν είναι τέλειο πολίτευμα, και η ερμηνεία του "τι είναι" και τι "δεν είναι" Δημοκρατία επίσης σηκώνει πολλή κουβέντα. Δεν είναι αυτά του παρόντος, ούτε έχουν σημασία οι απόψεις "μη ειδικού", που έχω συμπεριλάβει στην ενότητα "res pupblica", ή δημόσια πράγματα. Αλλά ας πούμε, μπακαλίστικα, ότι η Δημοκρατία είναι ένας μηχανισμός λήψης αποφάσεων. Μερικές αποφάσεις, π.χ "τι χρώμα θα βάψουμε την πολυκατοικία", παίρνονται πλειοψηφικά, γιατί έτσι λέει το Καταστατικό, ή το Σύνταγμα. Μερικές αποφάσεις είναι πιο σημαντικές και ίσως δεν αρκεί η πλειοψηφία. Ίσως χρειάζεται
ομοφωνία. Ή ενισχυμένη πλειοψηφία. Ή κάτι παρεμφερές.

Εδώ, έχουμε μία απόφαση που δεν είναι καθόλου απλή, και σίγουρα όχι και απόλυτα κατανοητή, εάν κρίνω από τα επιχειρήματα (ακόμη και τα ...δικά μου) που καταλήγουν σε διαμετρικά αντίθετα συμπεράσματα. Ίσως δεν είναι καν απόφαση, αλλά ...μπλόφα, που απευθύνεται σε ...άλλους. Και σαφώς η άποψή μου δεν μετράει. Η αρθρογραφία σε εφημερίδες ή μπλογκς, δεν είναι ψήφος. Δεν είναι καν διαλογική συζήτηση. Δεν μετράει. Ίσως δίνει ...ύφος. Ή εάν μετρούσαμε απόψεις, να ήταν ...ενδεικτική. Ή εκτονώνει. Αλλά δεν είναι ψήφος.

Ούτε είναι τα επεισόδια έξω από την Βουλή "ψήφος", ούτε ξέρω εάν είναι αυθόρμητα, ή στημένα, ή εάν εξυπηρετούν την όρεξη για ...θεάματα.

Και ενώ μένω κάπου στην Ελλάδα, δεν έχω ιδέα τι άποψη έχει ο "Βουλευτής" που με εκπροσωπεί, ούτε αυτός έχει ιδέα τι άποψη έχω. Ίσως ούτε τον νοιάζει. Και εάν τον ένοιαζε, τίθεται θέμα εάν θα διαγραφεί ή κάπως αλλιώς τιμωρηθεί εάν με εκπροσωπήσει, εάν αυτή του η τοποθέτηση είναι... είναι τι; Λάθος; Σωστή; Πατριωτική; Μη πατριωτική;

Ψηφίζουμε για χρώμα πολυκατοικίας (αλλά όχι για μπογιατζή), και δεν είναι καν σαφές ότι έχουμε δικαίωμα να την βάψουμε, ή εάν μετακομίσαμε χτες βράδυ και είμαστε σε άλλη πολυκατοικία. Γρήγορα, να δούμε εάν έχει λεφτά, για να ψηφίσουμε τι χρώμα θα την βάψουμε.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.zougla.gr/AkamaiFlashPlayer.swf?src=rtmp%3A%2F%2Fcp67108.live.edgefcs.net%2Flive%2Fzouglaradio%4015863

Απ'ευθειας μεταδοση απο το κέντρο.

archaeopteryx είπε...

α... τα βλέπω... και τα ακούω.. Και γιατί αισθάνομαι ότι "να η προβοκάτσια για να μην γίνουν εκλογές"

Ανώνυμος είπε...

Ποιες εκλογες; Το συστημα δεν θελει εκλογες. Θελει Παπαδημο μεχρι να ξεπουληθει και το τελευταιο εκταριο της χώρας.
Κατα την γνωμη μου οι τελευταιες εκλογες στην Ελλαδα ηταν οι προηγουμενες. Εφεξής θεωρουμαστε ανυπαρκτοι ως κράτος.

archaeopteryx είπε...

εκλογές... Δεν λέω για εκλογές, άλλοι λένε ότι σκέφτονται εκλογές... για την αποψινή ψηφοφορία λέω...

nikos είπε...

archaeopteryx-2 χρόνια ασχοληθηκες αποκλείστηκα με της επιδοτούμενες άρα επιζήμιες για όλους μας και καταστροφικές ΑΠΕ ..το τεράστιο ελλειμματικό ενεργειακό ισοζύγιο κανένας "αρμόδιος" δεν ασχολήθηκε .Σε αυτό το διάστημα η μείωση παραγόμενης MWh απο λιγνιτική παραγωγή έφτασε τα 7,5 εκ.τον /2=GWh ,και συνεχίζεται αμείλικτα .Η ύφεση που ακολουθεί είναι αντιστηχει ,και ανάλογη και ευτυχώς ούτε η ψήφιση του δεύτερου και... δέκατου . μνημονίου δεν πρόκειται να το σταματήσει ...για το 2012 .. αλλά 3,5 εκ.τον εκτός κατ ελάχιστον .Τι σημαίνει το ελλειμματικό λιγνιτικής παραγωγής τα τελευταία 5 χρόνια που πραγματοποιήθηκε και κανείς Παπακωνσταντινου η Παπαδημα δεν ασχολήθηκε ..να του κόψουν τα αρχίδια ...μια μονάδα μεγέθους Αγ.Δημητριου δλδ.1660 MW είναι εκτός λειτουργίας και παραγωγής για ούλων το χρόνο και κόσμο ...

nikos είπε...

και τώρα ήρθε η ώρα για τελευταία φορά(θέλω να πιστεύω) να ακούσω τον ΓΊΓΑΝΤΑ της πολιτικής Γιωργακη Αντρεα Παπατζη (έτσι τον έλεγε ο παππούς μου Ζήσης) χιχχι

archaeopteryx είπε...

χωρίς να ξέρω, μπορεί γίνεται για να πάρουν μερικοί την Ελασσώνα ή αλλα κοιτάσματα. Αλλά δεν΄ξέρω. ΚΑΤΙ και ΚΑΠΟΙΟΙ μας παοβιομηχανίζουν.

Εξάκτινος είπε...

Εμένα με απασχολεί που βγαίνει ο κάθε περίεργος και απειλεί με διαγραφές τους διαφωνούντες. Επίσης που τα πάντα θα περάσουν με την πλασματική πλειοψηφία των 2 μεγάλων και ότι θα πάρουν πάνω από 200 ψήφους ...

Με απασχολούν οι εκβιασμοί, με απασχολεί η επερχόμενη καταστροφή και πολλά ακόμη.

archaeopteryx είπε...

Δυστυχώς, την επερχόμενη διάλυση την βλέπω (και την βλέπουν και όσοι ξέρουν τις υποτιθέμενες μολλεντικές ταμειακές ανάγκες.

ΔΕΝ ξέρω τι έχει κάνει την μεγαλύτερη ζημιά. Υποθέττω ότι είναι η αρνητική φούσκα που φάνηκε το 2000-2001, έκασε λιγάκι και αφέθηκε να φουσκώνει. Από το 2002 συζητώ με τον archaeopteryx thymosophus "μα γιατί εξακολουθούν να μας δανείζουν;".

Θα μείνω με την απορία, αν και έχω διατυπώσει θεωρία.

Αυτό που επίσης διασθάνομαι και φοβάμαι είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον οι λόγοι που υπήρχαν το 1945-49 ή ίσως και το 1912 ή το 1824.

Και το έχω γράψει στο 2030: Η Ελλάδα σε μια κατακερματισμένη Βαλκανική γεμάτη φτωχούς και ταλαίπωρους

Σε βιβλίο του, ο Κίσιγκερ έγραφε για τον Μέτερνιχ ότι με την Ελλάδα ήθελαν να αφαιρέσουν το έρεισμα που ήθελε η Ρωσία για να σώσει δήθεν τους ορθόδοξους, με την ανεξαρτησία μας.

nikos είπε...

archaeopteryx -τι δεν κατάλαβες .. πρόκειται για διαχρονικό και συνεχείς κατάρρευση τον Ορυχείων του Ενεργειακού Τομέα της ΔΕΗς είναι απλό... το δείχνει η έκθεση του ΤΕΕ που έχεις πρόσφατα αναρτήσει..το λέμε ενεργειακή πείνα και την ευθύνη την έχει ο Παπαδημος το 1995 Διοικητής τράπεζας της Ελλάδος (όλα τα έγγραφα στην διαθέσει κάθε αρμόδιου εισαγγελέα της Ευρώπης.. απλά στους "δικούς' μας δεν έχω καμία εμπιστοσύνη )

Ανώνυμος είπε...

αβε αρχαιοπτερυξ!

οπως τα λες ειναι!
και οπως ειπε κ ο μιχ. χαραλαμπιδης στο συνεδριο του 1996,...μια ελλαδα τουρκομπαροκ
η γερμανικο λαντερ!
ποσο δικιο ειχε!δηλ στο τελος του κυκλου αντι η ελλαδα να νσωματωσει τα βαλκανια, να ενσωματωθει η ελλαδα στν βαλακνικη ενδωχωρα!

το κακο ειναι οτι ακομα δεν uπαρχει Ηγεσια ικανη να διαβουμε
τα θολα νερα!
πολυ φοβαμε οτι στο τελος θα μας αναγκασουν να θελουμε να φυγουμε απο τον χωρο (και οχι την χωρα!!!)κ απαρνηθουμε ακομα και τα βιαβατηρια μας!

βεβαια, τωρα ο δελφινος μας μιλα για ταπεινωσεις, και για λαθη που εκανε το πολιτικο προσωπικο!
ευθυνες ομως? εστω και ποινικες? εδω γελαμε! τεσπα!

ο γυψος, το τσιμενταρισμα και ο εντοιχισμος ειναι εδω!
καλη λευτερια!
και
μαυρο στους πρασινους κ στα πρασινα αλλογα!
kob

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=DhhdWsG4N6Y